Dag 6/24

Sjätte dagen utan avsteg. Känns väldigt bra men tyvärr ingen motion idag heller. Åkte hem från stugan idag och landar hemma en eller två nätter. Märkte att ungarna gillade att komma hem. T var ute ikväll alldeles själv och lekte och lekte på tomten. Mycket verkar vara olekt härhemma. De trivs väldigt bra i stugan men vi var faktiskt lite sol-less nu. Säger det inte så högt för vi älskar finväder, men jag tror våra kroppar behöver lite vila från solen.
Imorgon veckovägningen. Ser en indikation på att jag kommer att bli lite besviken. Men jag ger inte upp! Jag ska klara dessa dagar och helst många fler. Stannade på väg hem idag för en glasspaus. Satt snällt och såg på när de andra smaskade glass i solen. Väldigt avundsjuk var jag.

Veckovägning

Denna veckovägning blir riktigt spännande. Har inte kunnat tjuvväga mig och kört benhård LCHF. Förväntar mig ett fint resultat. Kan dock inte väga mig förren jag är hemma så redovisningen kommer imorgon. Nu blir det ytterligare en dag med sol och bad. Hoppas att mitt sötsug ska försvinna nu, är ju inne på 6:e sockerfria dagen.

Dag 5/24

Men nu är det bara 19 dagar kvar, tyvärr känns det inte som bara. Idag har dagen sprungit iväg. Har inte varit speciellt sugen och barnen har skött sig. Vi har solat och badat en hel del. 18 grader säger de att det var i havet. Helt klart doppvänligt.
Har ikväll suktat efter en kartong shokladflarn jag har hemma. Tänkte att en eller två av dessa gör ingen skillnad. Problemet blir då bara att kartongen sen är öppnad och det är livsfarligt när suget sätter in. Valde till slut att inte öppna flarnen och åt jordgubbar med grädde istället. Gott men inte samma tillfredsställelse.
Bockar av dag 5 som en bra dag men tyvärr blev det ingen motion alls. Skärpning på den punkten!

 

Dag 4/24. Börjar inse att dessa 24 dagar k...

Dag 4/24. Börjar inse att dessa 24 dagar kommer vara de långsammaste. Hade en verkligt jobbig dag igår. Vi hänger här ute i stugan utan bil. Så vi vandrar mellan lek i huset, lek på tomten och lek på stranden. Varmt ute och ungarna suger musten ur en. Detta brukar jag lindra med att småäta. Sockret håller mitt humör uppe. Nu när jag har nolltolerans blir dagarna långa, sega och svåra. Känner på ett sätt att jag 'slösar' bort semester med detta. Men nu har jag bestämt mig och jag ska banne mig klara detta. Kanske kommer det ut en trevligare jag om ett tag. Klarade gårdagens sug. Inget förutom LCHF mat åt jag. Dock blev det inte en timmes promenad. Truliga barn och småsur mamma satte stopp för det. Ny dag idag. Dag 5.... En ny lång dag.


Åhh... Nu är det riktigt jobbigt. Är så h...

Åhh... Nu är det riktigt jobbigt. Är så himla sugen på nåt gott. Är absolut inte hungrig men skulle vilja snaska nåt chokladigt. Har inte fuskat än men det sliter hårt just nu. Jag vill verkligen klara detta. Blää!


Dag 3/24 Förstår knappt vad som händer. A...

Dag 3/24 Förstår knappt vad som händer. Allt går fortfarande bra. Ja jag vet att det bara gått tre dagar men alla som kämpar mot sockermonstret vet vilken kamp alla dagar är. Är lite rädd att min positiva känsla ska försvinna när jag kommer hem och kliver upp på vågen. Vill så gärna ha ett superminus efter dessa dagar. Vet inte när jag kommer hem men ska försöka hålla kvar det positiva känslan jag har just nu.


Dag 2/24 Dag två är nu avklarad. Eller sna...

Dag 2/24 Dag två är nu avklarad. Eller snart iaf. Går lika bra idag som igår. Bara ätit LCHF plus gjort min timmes promenad. Idag blev den i ösregn. Trodde det skulle avta men icke. Var dock inte gjord av socker inte C heller som gjorde mig sällskap. Imorgon njuter jag av min första semesterdag. Syster flyttar ut med mig i stugan. Ska bli mysigt. Två stycken med sockerabstinens som ska umgås :)


Dag 1 har gått superbra. Bara bra val med ...

Dag 1 har gått superbra. Bara bra val med maten och en timmes promenad. En timme om dagen blir 7 timmar i veckan. Det är 7 timmar mer än vanliga veckor. Känner mig på G.


Nu kör jag

Så, då var midsommar avklarad. Blev en vanlig midsommar- sol, regn, mygg och knott omvartannat. Familjerna har utökats med åren och i år var vi totalt 16 st. Allt från de små till två tonåringar.
Nu kör jag igång! Idag startar min 24 dagars nedräkning. Börjar förutom att LCHF kosten nu ska fungera till 100% med att lägga in rörelse av kroppen. Har helt kommit av mig med träning och promenader så nu gäller 1 timme om dagen frivilligt vald rörelse. Då jag har de små själv nu på semester till att börja med antar jag att det blir promenad med vagn (T) och cykel (E) eller kvällspromenader när U slutat jobbet. Men de ska bli av.

Första dagen! Tänk att det känns som en lättnad att ha bestämt sig.

Häng med mig nu

Idag ska jag äta god mat och jag ska dricka cider. Det kommer att bli min sista ätar/fuskar dag. I morgon lördag är det 24 dagar innan jag fyller 40  26. 24 dagar som jag ska kämpa, äta rätt och röra mig mycket. 24 dagar av livet borde jag väl klara. Häng med mig nu och håll koll på mig. INGA UNDANTAG TACK!

24 dagar ! 24 dagar!

Glad midsommar till er alla!

24 dagar!

Alltså, jag har glömt.

Sitter ikväll och beklagar mig. Skäms att säga för vad men jag klagade på att jag inte fick äta nåt godis idag eftersom jag har veckovägning imorgon. Tystnar plötsligt och frågar de andra sen vad det är för dag idag... Tydligen är det vägningsdag idag.... har helt förträngt det. Inte för att jag inte vägde mig i morse men vad hände med mitt huvud? Har aldrig kunnat släppa tanken utan har alltid full koll på vägningsdagarna. I alla fall så blev veckovägningen +0,3. Trist, trist, trist. Hatar att hela tiden brottas med detta.

Gick på semester idag, 6 veckor ska jag vara ledig i sommar, känns bra. Fick avsluta arbetsveckan bra, var ikapp med alla ärenden och kunde sluta i lugn och ro. Det är ju det bästa det.

Och godiset har jag tyvärr bredvid mig nu.... vägningsdagen är ju tydligen avklarad.

Vad?

Alltså vad är det som händer? Vem stal all min motivation? Saknar den.... behöver den...

Polismagnet

Jag har haft körkort i 22 år. Jag har också alltid haft egen bil och varit den i familjen som kört bilen mest. Blir väldigt lätt åksjuk plus att jag har ett litet kontrollbehov. Under dessa 22 år har jag möjligtvis visat körkort och blåst i alkomätaren kanske två ggr. I alla fall innan denna vecka. Under denna vecka har jag blivit kollad 3 !! gånger. Måndag, onsdag och torsdag. Har inte ens varit ute och kört mycket utan har nog bara lyckats pricka på deras tillhåll. I torsdags hade vi sommarfest med jobbet. Smuttade på en svag välkomstdrink vid 18.30 tiden och körde sedan hem vid 00.30 tiden på natten och blev stoppad. Var väl inte nervös över drinken utan mer lite spak som man blir när farbror polisen stannar en. Efter att jag hade blåst säger han lite barskt: -Det här var ju negativt. Gulp...va ? frågar jag... Han fortsätter då: - och det är positivt, kör iväg nu. Varför blir man nervig av polisen fast man vet att man inte gjort något? Snacka om att de har pondus.

All inclusive mat

En vecka på Mallorca med All inclusive. Det var förutsättningarna. Två veckor innan hade jag hållit mig helt (i princip) från kolhydrater och var jättemotiverad. Började med flygplansmaten. Nej tänkte jag, jag behöver inte tillbehören. Åt den lilla kycklingbit som serverades. Tackade nej till det varma fantastiskt gott luktande brödet som serverades. Åt bara kycklingen och den goda mjukosten som serverades.
Väl nere var det fantastiska bufféfrukostar-luncher och middagar. För att inte tala om efterrättsborden. Åt efter min kost dag 1 och berättade högt för de andra att det går så bra att göra bra goda val från bufféservering. Sen bröts motivationen ihop. Började äta precis som jag egentligen ville vilket innebar massa kolhydrater. Strips, friterat, glass, bröd...you name it. Betalade ett högt pris genom att magen bröt ihop och jag blev sittandes på toa halva natten med magkramper. Efter det var jag tydligen anpassad till kolhydratsmat för resten av veckan hade jag inget ont. Vet ju att jag går upp två vätskekilon när jag för in kolhydrater igen+ att jag verkligen åt allt under veckan. Jag var väldigt rädd att vågen skulle visa multumsiffror när jag kom hem. Klev upp på vågen dagen efter hemkomst och den visade..... + 2 kg!!! Endast! Var lyckligast i världen. Enklare att kliva tillbaka till min LCHF kost igen efter det. Skickar nog en tanke till han däruppe. Han gav oss skitväder men han hade också lätt kunna ge mig 5 extra kilon också. TACK för att du hoppade över det :)

Veckovägning

Förra veckan blev det ingen veckovägning pga vår All Inclusive vecka på Mallorca. Tänkte snart skriva ett inlägg om min matvecka utomlands men hinner inte just nu. Resultatet plus 1 kg på två veckor tackar jag Gud för. Ni kommer att förstå mer senare :)

Tårar...

Idag har jag stått med tårar på kinden. Kan aldrig hålla mig när jag ser skolavslutningar. A gick idag ut 9:an. Lika känslosamt att se alla fina ungdomar som de i första klass. Det är en härlig känsla kring skolavslutningsdagen. A gjorde den stora bedriften att gå ut med väldigt fina betyg. Är såååå stolt över henne. Hon har bitit ihop och verkligen kämpat. En härlig tonåring har jag lyckats få. Älskar dig A!

Som vanligt har vi avslutningsgrillat tillsammans med våra familjer. Är ett mysigt sätt att avsluta skolåret på.

Ska snart fortsätta reseberättelsen, har lite mer kvar som jag vill delge :)

Resans början

Då vi skulle resa med de tre barnen varav två är rätt små valde vi att flyga direktflyg från vår stad. Det besparar oss massa extra tid och besvär som det innebär att ta oss till Arlanda. 4 timmars flygtid och sen 2 timmars transfer skulle innebära att vi skulle komma till hotellet vid 03 på natten. Som vanligt var vi tidigt ute vid terminalen och flyget massa försenat. Det hela slutade med att vi satte nyckeln i vårat hotellrum kl 06 på morgonen. Vår snabba flygtur på 4 timmar + transfer innebar i slutändan att det tog 12 timmar från dörr till dörr.

Helt slut kikade vi ut i morgonmörkret genom balkongdörren, rakt in i nästa hotell. Vår vanliga tur tänkte vi och rasade sedan i säng allihopa. Vaknade vid nio gick ut i solen på balkongen, vände huvudet lite till höger och möttes av den här synen:


I´m back

Är tillbaka efter en veckas semester. Tänkte skriva efter en vecka i solen men det hade ju varit att ljuga. Återkommer för nu ska jag sova. I sovrummet 29,5 grader så jag antar att sömnen inte blir den bästa.


Veckovägning

Nu har jag fokus. Minus 0,6 denna vecka. Måste bara hålla fast nu vid den här känslan.
Gick tyvärr upp drygt 2 kg förra helgen. De är nu borta och 0,6 till alltså.

Vaccinationer

Alltså...nu har jag börjat fundera över vaccinationer. Borde kanske de små ha vaccinerats mot nåt? Läser att de antagligen inte behöver om de följt det vanliga vaccinationssystemet. Om de inte hunnit tagit alla sprutor än kan de ibland få några tidigare än planerat. Men när är de färdigvaccinerad där? Där står att sista delen av nån spruta tas vid 14 års ålder. Hmm... inte mitt bästa 'mamma moment'

Haft det bra i stugan. Vilat och ätit mest hela tiden. Håller mig dock strikt till det jag får äta. Idag lyxade vi till med jordgubbar och grädde efter middagen. Efter två stora portioner förklarar E att hon inte tycker om jordgubbar och springer glatt iväg. Inte jag heller säger lillasyster som också slängt i sig massor med gubbar redan. Nån som tycker det är lätt med barn?

Ta hand om mig dag

Idag ska jag iväg och få egen tid. Jag ska iväg och vaxa benen och göra en ansiktsrengöring. Känns som jättelyx men när man tänker efter är det två rätt smärtsamma upplevelser jag ska på. Älskar dock att få lite egen tid. Hoppas att solen tittar fram sen så blir det antagligen stugan. Jag jobbar på fredag så det blir lite fram och tillbaka.

RSS 2.0