Höstblåsor

Idag har varit en riktigt skön ledig onsdag. Jag och barnen höll hyfsat sams under förmiddagen. De lekte och jag passade på att stryka bort strykhögen. Tvättade lite och röjde allmänt i tvättstugan. Sen kom syster och lilla F med lunch. Lite barnvakt medan syster gjorde sig fin i håret. Husmoderlig som jag är ;) satte jag in en köttfärslimpa i ugnen till de andra innan jag for och tränade. Idag med tonåringen som sällskap. Inte alltid jag får med henne men det är kul att göra något ihop.
E däremot har varit hängig idag. Klagar på att hon har onda sår i munnen och ont i örat. Fick höra om något som kallas höstblåsor och misstänker att det är vad hon har. Får se hur morgondagen blir. Frisk barn? Sjukt barn? Ingen aning just nu. Skulle isåfall bli hennes första sjukdag från dagis i år. Inte ofta sjuk hon inte.

Bakslag

Så, då var första bakslaget ett faktum. Efter tre veckors nästan prickfri ätning gick det inte idag. Känner mig frustrerad så idag har jag ätit ett antal Finn crisp mackor och Dumlegodisar. Ja precis- Dumlegodisar. Fråga mig inte varför men jag behövde tydligen det.
Dagen började bra med en 4 km promenad med jobbet. Den fortsatte också helt ok tills jag kom hem och ställde mig på vågen. Japp, ett snyggt plus sen dagen innan. Kan tydligen inte ens hålla vikten fast jag håller på med viktminskning.
Hoppas min bestämdhet är tillbaka imorgon. Vill verkligen lyckas den här gången. En enda gång..

Vågskrället

Alltså nu står vågen stilla. I snart två veckor har jag stirrat på samma siffror morgon efter morgon. Det är några hekto fram och tillbaka. Jag vet att man ibland står stilla i platåer, men inte efter ynka en veckas nedgång. Kan inte vara så snart i viktminskandet som platån ska infinna sig. Jag sköter mig ju nu och det är mer än jag gjort förut och ändå gått ner. Nej nu stampar och stampar jag. Vill inte tappa modet men känner att jag snart når min gräns.

Att sköta maten på ett bröllop

Ja igår gjorde jag ett taktiskt val när vi var på bröllop. Valde att köra så att jag inte offrade mina kolhydrater på att dricka. Börjar jag dricka lite alkohol är det lätt hänt att jag tillåter mig äta av allt. Under välkomstdrinken hoppade jag över de snittar som bjöds. Gick utmärkt att bara smutta lite dricka.
Förrätten en klassisk toast skagen fick följa med helt. Känns väldigt utmärkande att börja peta bröd. Däremot gick det utmärkt att avstå potatisgratäng och bröd till varmrätten. Kött och grönsaker blev min  mat. Tyvärr serverades svampsås så den hoppade jag också över. Ett planerat avhopp blev det- en liten skiva bröllopstårta. Supergod och jag tänkte ta en extra bit men förnuftet sa att jag inte skulle känna mig nöjd ens med en bit nr två så det fick vara.
Innan vi gled hem fick några ostkrokar landa i min mage men det var så få så de räknas nästa inte. På det hela en bra matdag och kväll och idag känner jag mig extra nöjd med mina val!

Bröllop

Igår var vi och lämnade barnen i stugan hos farmor och farfar. Vi ska på bröllop idag och tänkte att vi skulle få en välbehövlig sovmorgon innan bröllopet och även efter. Alltså är vi barnfria hela helgen- eller till söndag iaf. Snacka om att det är stressande att få massa egen tid. Allt man vill hinna med på dessa timmar. Vi ägnar denna lediga tid till: storstäda hemma, slappa, färga hår, tvätta, sortera leksaker, storstäda bilen, fortsätta röja i garaget, promenera, sova ut. Oj vilken lista jag kan fortsätta med. Vill ta vara på tiden, men gör jag det bäst med att ta det lugnt? Eller få massa gjort och sen känna ett lugn?

Jobbigt I-landsproblem det här :)

Vad händer?

Har en liten fundering. Alltså det går ju bra för mig i det stora hela men nu smyger sig en annan känsla på. Känner mig helt plötsligt inte lika stark, inte svag men heller inte lika stark. Är det den här vecka 2:s svaga resultat? Förväntar jag mig för mycket som vill ha ett större resultat per vecka? Vad är det som händer i hjärnan egentligen? Avsockrad måste jag ju vara efter två veckor utan. Någon idé?

Vågen v.2

Min andra omstartsvecka har fungerat lika bra som första veckan. Jag har skött LCHF kosten och jag har gått många promenader. Men vågen har inte varit snäll mot mig under veckan. Så efter mitt första Friskispass igår var jag övertygad om att det skulle blir ett plus. Men så blev det inte. Lyckades sno åt mig ett minus 0,2. Känns bra!!
Idag långdag och förmodligen vila från promenader.

Jag har gjort det!

Efter månader med undanflykter och efter veckor med lite ångest. Nu har jag äntligen gjort det! Jag har dammat av mitt Friskiskort och gått på ett jympapass. Alltså kortet behövdes ju inte eftersom det är gratis just nu, men men.
Kommer antagligen ha jordens träningsvärk men vad gör väl det? Kommer antagligen samla på mig vätska som jag brukar efter träning och sabba veckovägningen imorgon men vad gör väl det? Jag kom iväg!

Annars har jag idag tvättat och fixat upp två st barnvagnar som ska säljas. Lite klump i bröstet att den första småbarnsvagnen inte behövs längre...

Firat

Idag har varit en intensiv dag. Började vid 08 med att vi alla på jobbet tog en rask walk-and-talk promenad i ca 50 min. Klarblå himmel och sol- helt fantastiskt att starta dagen så. Vi ansåg att det går att avhandla arbetsfrågor medan vi promenerade. Ska tydligen bli en tisdagsvana. Mig passade det perfekt då vi direkt efter jobbet for och firade svärmor som fyller 70 år idag. Ingen kvällspromenad hinns alltså med. Mat och tårta. Jag hoppade över brödet i toasten som var förrätt. Avstod också potatisgratängen. Ett litet smakprov på tårtan ingick dock i min matplanering. En superdag igen alltså. Har ett bra flyt med maten och har faktiskt inget riktigt sockersug. Visst saknar jag mina godsaker och skulle vilja ha men det går alldeles utmärkt att avstå.
Igår efter jobbet var jag så trött. Slappade i soffan och tänkte att det här blir en vilodag....igen. Men innan jag slumrat till tog jag mig i kragen och gick ut en dryg timme, hann innan regnet kom. Lyssnade av Nanne Grönvalls sommarprat och började lyssna på Leif GW Persson- intressant snubbe :)   
Ledig imorgon. Helt oplanerad dag.

40-års kris?

Tror jag är inne i en riktig 40-års kris. Kan inte riktigt ta på det men känslan känns inte riktigt bra. Vet inte hur jag ska förklara och vet inte vad jag orkar gå in på.
Helgen har varit rätt blandad. Lördag var en riktigt tung dag, inte mycket som kändes bra. Ungarna var sur och bråkig mest hela dagen men det är väl antagligen för att de känner av stämningen. Idag har varit bitvis bättre. Vi har varit ute i skog och mark. Grillat korv och ätit prinsesstårta mitt ute i skogen. Inte varje dag.
Maten har jag dock skött perfekt. Det enda lite mer kolhydratrika jag ätit i helgen var planerat till lördagkväll: hallon, mörk och vit choklad i ugn med vispad grädde. Inte helt ok men supergott. Övrig tid har jag suttit med och tittat på när familj har ätit hamburgare, glass, prinsesstårta, ytterligare ett födelsedagsfirande. Känner mig stark med maten men svag inom mig.

Köttfärsbiffar

Igår var det lång arbetsdag. 08-18.30. Ganska trött i kropp och huvud efter en sån. När jag kom hem hade min man letat upp en LCHF kokbok och gjort köttfärsbiffar fyllda med fetaost och soltorkade tomater. Rätt trevligt att komma hem till det :)
Läggning av barn och vid 20 kom jag mig iväg på promenad. Sen var den kvällen slut. Idag känns det verkligen som äntligen fredag!
Allt fungerar fortfarande. Riktigt glad för det.

Invägning v1 på omstartet

Japp, första veckan blev riktigt bra. Fungerar tydligen bra att äta rätt, motionera och skippa allt snask :)
1,9 kg minus blev resultatet. Skönt att ha lite att gå på inför andra sämre veckor. 0,5 kg per vecka är min måltakt.
Fortfarande väldigt motiverad.

Första vägningen

Imorgon är det dags, redan torsdag alltså. Imorgon blir första veckoresultatet i min omstart. En omstart som gått över alla förväntningar. Idag är första gången på en vecka jag har känt ett sötsug. Kan bero på att jag inte fick i mig någon lunch förren kl 15 idag. Alldeles försent. Ska nu göra lite middag och hoppas att energidepån fylls upp igen.
Har haft en bra ledig dag med barnen. Skippar promenad idag pga att jag är helt slut energi och vi har lite annonser att lägga ut på blocket. Behöver mer plats i garaget så mycket ska säljas. Önska oss lycka till.
Hörs imorgonbitti med första veckoresultatet :)

Enkelt

Vad enkelt det är när man har bestämt sig. Inget sug, inga ursäkter för att inte promenera. Har precis kommit in efter en drygt 10.000 steg lång promenad med en god vän. Tänk vad snabbt och enkelt det går när man har sällskap och massor att prata om. Direkt ut på prommis efter jobbet. Nu ska jag natta två små och sen duscha och med gott samvete ligga i soffan resten av kvällen.
Maten- perfekt idag.

Just idag är jag stark.....!

Nu har jag bestämt mig

Tillsammans med en cyberkompis har jag nu bestämt mig eller vi bestämt oss. Vi ska den 23 december väga 10 kg mindre än idag. 10 kg mindre är uträknat till 0,5 kg per vecka. Tufft- JA Omöjligt- NEJ!
Precis kommit hem från en dryg timmes promenad varav halva i duggande regn. Jag var inte gjord av socker så det gick bra. Fick inte tag på någon promenadkompis så jag laddade ner en sommarpratare från i somras. Kan aldrig lyssna på sommarpratarna direkt kl 13 men i efterhand går det jättebra. Laddade hem Helena Bergströms prat och oj vad fort min promenad gick. Härligt att ha någon som pratar med en i örat.

Tjihoo....

Inga avsteg än. Inte ens nära. Kanske kanske kommer det att går bra den här gången. Ska denna vecka ta tag i boken Helhetsmetoden igen. Har bara ögnat i den och väntat in rätt motivation. Nu är den här. Äntligen! Idag börjar jobbet igen, känns också ganska bra faktiskt.

LCHF kokbok

Köpte mig en ny LCHF kokbok för att göra lite omstart i tänket. Har sedan tidigare Anna JD Jacobssons härliga kokbok. Älskar hennes bilder (och recept). I den nya kokboken hittade jag ett recept på blåbärspaj, det är ju passande i dessa blåbärstider. Gjorde enligt konstens alla regler och la på en stor klick grädde och smakade...... usch och fy....inte ens ätlig enligt min smak. Rakt ner i sopen gick den. Tänkte sen att det var bra för inte blir man tjock med sådana recept inte. Nu hoppas jag på att det bara är detta recept som inte var gott och att resten av boken överraskar mig.
Har nu hittat in i mina matrutiner och att avstå snask i helgen har inte varit speciellt svårt. Idag är vi bortbjuden på middag så promenaden fick göras tidigare på dagen. Vill inte riskera att missa den.

Garagestädning

Städningen avklarad, eller för idag i alla fall. Tror alltid jag ska hinna mer men är riktigt nöjd med dagens insats. En tur till tippen blev det. Har knäppt lite kort på saker som ska säljas bort. Tänker sluta med 'bra att ha' mentaliteten jag haft. Tror jag mår bättre med mindre saker runt omkring mig.
En promenad på kvällskvisten och 10.000 steg fick jag ihop idag. Åt grillat kött medan de andra åt Bite line. Riktigt bra dag alltså! Känner mig motiverad. Svider lite då jag ser det som uppoffring att inte få småsnaska godis eller äta pizza. Hoppas den känslan kan försvinna.
Ikväll provas ett nytt LCHF recept. Blåbärspaj med cocostäcke och apelsinsmak.

Vuxentid

Idag har vi lånat bort barnen för att få lite vuxentid. Det betyder att idag städas garaget :)

Att vara stark

Har tänkt på en sak. Hur stark är man inte i sin tanke att förändra sitt liv på kvällen? Hur lätt känns det inte när man sitter socker-rusig en kväll, magen står ut av allt onyttigt man ätit och tanken som finns i huvudet är att imorgon. I morgon ska jag äta rätt, börja träna, gå massa promenader. Imorgon. Sen kommer den morgonen och sockerruset har börjat lagt sig. Då är man inte lika stark, då är det inte lika lätt.

Igår var jag inte sockerrusig men tänkte dessa tankar ändå. Idag har jag inte fallit för sockerfrestelsen. Har ätit med förstånd och promenerat. 12.600 steg blev det. Imorgon ska sockret inte ha något att säga till om heller. Imorgon ska jag bestämma ytterligare en dag.
Imorgon är min dag igen!

Tillbaka

Är tillbaka efter lite bloggpaus. Har den här veckan ägnat mig fullt ut åt att umgås med familjen. Vi har bosatt oss i stugan tillsammans med syster och lilla F. Det har på ätarfronten varit en katastrofvecka. Vi har svullat under hela veckan, morgon middag och kväll.  Usch och fy, tänker inte notera en vägning denna vecka utan den blir nästa torsdag och då ska den vara ok igen. Tror det blev ca 2 kg upp under veckan.
För övrigt har vi haft det jättebra, vi har knatat i skogen och vi har vandrat på klippor. Ungarna har gillat varenda liten utflykt vi har gjort. Har suttit vid bryggan och metat. Och fikat och fikat och fikat. Usch vad mysigt vi haft det. Filmkvällar varenda kväll.
Idag packade vi ihop stora delar av stugan och flyttade in till stan igen. Känns lite tvärt att avsluta stug och sommarsäsongen men plikten kallar igen på måndag. Dagis för de små igen efter 7 veckors ledighet. Visst kan vi bo där helger framöver men vi har också ett hus som hamnat i skymundan denna semester. Mycket att göra här hemma också.
Skulle se fint ut att lägga ut före och efter bilder just nu. De skulle visa mig tjockare på efterbilderna än före. Oj vad jag skulle inspirera många ;)

Ingen direkt trängsel på stranden idag. He...

img_0282 (MMS)

Ingen direkt trängsel på stranden idag. Hela familjen badade. 19 grader i havet. Helt ok!


Sista veckan

Vi hade planerat in en sista härlig vecka i stugan med hela familjen samlad. Vädermakterna är inte på vår sida. Det regnar och blåser och är allmänt trist väder. Idag utlovades det sol hela dagen. Vi såg den kl 09 men sen är den helt borta. Jag fastnar i gamla mönster, tycker vi har tråkigt och drar i alla köksskåp för att hitta nåt att äta. Plus att vi måste mysa extra på kvällen eftersom vädret är tråkigt. Vet inte hur man botar det här invanda beteendet. Skyller också på att sista semesterveckan borde man få unna sig lite gott.
Vi bakar, fikar och äter gotta. Min bestämdhet från förra veckan är helt borta. Försöker bota med lite extra promenader men det räcker tyvärr inte.
Ja ja... det kommer en ny vecka snart.

Intensiv fredag

Har jobbat färdigt, packat lite, plockat upp tonåring med pojkvän, handlat, åkt till stugan, lagat mat och ätit. Nu väntar en skön kvällspromenad så snart de små somnat.
Trodde jag skulle glida omkring denna sista dag på jobbet men intensivare än så här går knappt att ha. Tyckte jag kom och sen var det dags att gå hem. Tiden flög iväg idag.
Tyvärr har några punchpraliner hamnat i min mage idag, ingen fara men ändå lite onödigt.
 

Torsdag

Blev en lång varm dag på jobbet igår. Jobbade 08.30-18. När jag kom hem hade finaste A handlat och gjort middag till sin mamma. Jag blev bjuden på egengjord kycklingsallad. T.o.m. kycklingen hade hon rensat själv. Det smakade väldigt gott efter en lång dag på jobbet. När vi ätit klart jag vi oss ut på en kvällspromenad, hittade lite genvägar som gjorde att promenaden blev längre än tänkt :)
Idag packar vi oss ut till de andra i stugan igen. Hoppas på att vädret inte blir så knackigt som de förutspår.

Veckovägningar

Ser att jag missade rapportera förra veckans vägning. +0,2 slutade den på. Hållt mig inom ramarna denna vecka så denna veckas resultat blev minus 1 kg. Nu har jag vänt det här skenande loket. Nu ska det inte bli mer plussiffror.
Jag har t.o.m tagit sådana där fruktansvärda 'före' bilder. Nu ska jag jobba fram några fina 'efter' bilder också. Tar antagligen ett tag men kanske någon gång i slutändan är man glad att det togs några före bilder. Vi får se om de någonsin bli offentliga.

Drinkarna och middagen blev inställt. Blev...

Drinkarna och middagen blev inställt. Blev istället en 8500 stegs promenad. Betydligt hälsosammare :) Lägger mig nöjd ikväll också. Ingen fusk med kosten och en redig promenad.


Home alone

Vilka härliga dagar jag har just nu. Lämnade familjen i stugan för att jobba denna vecka. Det innebär att jag på jobbet får prata med vuxna, prata till punkt, gå på toa ifred, äta ifred. Helt fantastiskt. Styr också min fritid helt själv så i måndags svidade jag om direkt efter jobbet och gav mig ut på en härlig promenad. Under turen blir jag inbjuden på grillat hos syster. Kan det bli bättre?
Igår for jag till stugan efter jobbet och var med de små tills de gick och la sig. Tog sen med tonåringen och åkte hem. Vid 21 är vi hemma och inser att ingen av oss är sugen att göra nån nytta så vi tog oss en kvällspromenad. Igår var f.ö första hela dagen som jag skötte mig med både kosten och motionen på länge.
Ikväll ska jag göra stan osäker med två väninnor. Ska hinna med en promenad först, sen ska prova några drinkar och äta lite gott. Verkar som finvädret ska försvinna så det gäller att passa på.


Återfall

Återfall är viktiga enligt boken. De lär oss någonting. Jag börjar med det viktiga. Ska nu bara fundera över vad jag lärde mig.


RSS 2.0