V 2

Andra veckan har gått bra. Nöjd att kunna mosa och äta nästan vilken mat som helst. Veckans resultat blev -1,8 kg. 

Puré

Idag har jag ätit min första måltid med puréad mat. Det blev efterlängtade fiskbullar i vitsås. Oj vad det var efterlängtat. Blir spännande att se om magen kommer att reagera på detta. Nu byter jag ut ett mål flytande per dag till puré. Då jag äter sex gånger om dagen tar det nästan en vecka. Har varit väldigt tuffa veckor men nu känns det som om livet börjar komma tillbaka. Härlig känsla!

1 vecka efter

En vecka har nu gått sen operation.  
Allt har gått bra och än så länge har inga komplikationer tillstött. Opererades vid 8 tiden förra måndagen. Lite segt att komma igång på uppvaket men strax efter lunch blev jag uppskjutsad på avdelningen. Öm i magen och allteftersom mitt smärtstillande gick ur kroppen fick jag en grym värk i axelpartiet. Är tydligen en rätt vanlig biverkan efter att bukhålan varit uppblåst av gas. Blev en hemsk natt. Ont överallt. Två små glas vatten var allt jag fick i mig under måndagen. På tisdagen startades vanligt flytande kost igång. 1,5 dl per måltid som äts med tesked under 20-30 min. 
Onsdag var min hemgångsdag. Skönt att komma hem men också skrämmande att ha eget ansvar över kosten. Har svårt att få i mig varm flytande soppa vilket gör att jag äter för lite på dagarna. Svårt att hinna få i sig vatten tillräckligt också. Längtar tills jag får äta puréad mat. Snart snart. 
Total viktnedgång sen jag startade med flytande inför op är nu 9,7 kg. 

Gbp op imorgon

Nu har det gått ca 2,5 vecka med flytande LCD kost. Gått jättebra i det stora hela. Första veckan var jättetuff men nu rullar dagarna på. Mest en uttråkande känsla. Mat och andra godsaker har ju alltid stimulerat mig till en god känsla. Känns konstigt att vara utan den. 
6 kg har jag tappat under denna fas. Nu går jag in i nästa. Har lämnat blodprover och gjort EKG som förberedelser. Allt såg bra ut. Var på inskrivningssamtal för en vecka sedan. Träffade då en sköterska, kirurgläkare och narkosläkare. De gick igenom rutinerna och det praktiska inför operationen. 
Ikväll läggs jag in och imorgon är det alltså dags. Känns som införes förlossning, är rädd för att någon komplikation tillstöter men längtar till att det blir gjort. Nu håller jag tummarna. Jag har gjort mitt förjobb nu är det deras tur innan det blir min tur att jobba igen. 

RSS 2.0