Ostkrokar

Så var det helg igen. Fattar inte vart veckorna tar vägen. Inte helgerna heller för den delen. Imorgon blir det jympa med tjejerna sen ska fröken E på kalas så vi får en hemmadag. Antar att det blir en sväng till stugan också under helgen. Annars inget inbokat. Ikväll har vi kikat på Idol. De andra myste med ostkrokar och ostbollar. Jag....med några rutor mörk choklad. Nej, mysigt kan jag inte kalla det. Åh vad jag också ville ha ostkrokarna. Nu är dock kvällen gjord och jag överlevde fredagen också utan onödiga kolhydrater. Hade ytterligare 0,6 ner på vågen imorse och det peppar mig att inte ge upp.

Vårtecken?

Från hemma på min gata. Hade kunnat vara ett fint vårtecken om det varit vår.


Vanlig kväll

En helt vanlig dag/ kväll i detta hem. Jobb, middag, nattning, Idol och Wordfeud. Fastnar i spelet varje kväll. Somnar aldrig. Ska bara spela ett ord till... och ett till...
G
För övrigt har dagen varit bra. Härliga kunder och jag har kunnat sköta maten.


Äntligen!

Dessa tråkiga och negativa (plus) veckovägningar visar äntligen ett roligt resultat. Minus 0,9 visade vågen. Välförtjänt minus denna gång. Har iofs bara varit skötsam sen i måndags men kroppen verkar svara och det är bra. Äntligen äntligen äntligen!

Shopping

Idag har jag gått massor. Valde till slut att avstå träningen ikväll. Tog med tonåringen och shoppade istället ikväll. Under nästan tre timmar blev jag drygt 3000 :- fattigare. Skor, kläder och presenter blev det. Jag handlar väldigt sällan kläder men handlar rejält när jag väl kommer mig iväg.
Maten checkas av som ok idag också.


Skönt

Ytterligare en bra dag är avslutad. Började arbetsdagen med 45 minuters promenad. Efter jobbet snabbt hem, äta och sen 30 minuters promenad till föräldramötet. Tänkte ta bussen hem men det slutade med att vi gick hem också. Inga kolhydrater, eller några är det ju i mejeriprodukter men inga oplanerade. Bra dag alltså.
Ledig imorgon med träning på kvällen. Känner mig på gång.


blogg.se appen

Äntligen hittat en app det går att blogga via. Har saknat att kunna blogga via telefonen. Perfekt!


Vart tog denna vecka vägen?

Intensivt just nu. U jobbade länge idag så jag fick ta med småtjejerna på skogsorienteringen ikväll. Imorgon är det elev/föräldrakväll på tonåringens gymnasium. Samtidigt ska de små gå på barnteater. Onsdagkväll är det träning och torsdag jobbar jag kväll. Ja denna vecka borde bli lätt att avstå socker. Hinner knappt tänka på den saken. Inga kolhydrater idag- supernöjd med det.
Det bästa är att träningen sitter där nu. Inga ursäkter utan nu far vi bara. Då kan det bli lite resultat när också kosten fungerar.  
Nu jäklar!

Check

Frukost avklarad utan bröd. Fm fika avklarade med slät kopp kaffe. Lunch avklarad utan kolhydrater. Inget sug än så länge. Tror jag börjar hitta lite motivation igen. Känns väldigt befriande. Kort tid jag vet men en bra känsla börjar infinna sig.

Energi

Helgen kom och gick. Vi hade inga planer alls för helgen mer än födelsedagsfika hos svågern idag söndag. Var på jympa med småtjejerna på lördagen och egen träning med A nu söndagkväll. Åkte i princip direkt från fikat på kalaset till träningen. Mådde inte mitt bästa jag men det blev ändå bättre av att röra sig lite. Träningen fungerar alltså jättebra men inte ätandet än. Som de flesta andra tar jag nu nya tag imorgon igen. Har svullat tillräckligt och ska nu köra strikt LCHF.
Har funderat lite kring energi. Jobbet kräver en hel del energi. Efter en arbetsvecka ska man samla ny energi under helgen för att jobba ytterligare en vecka. Visst får man energi av jobbet också men det är mycket krav också. När helgen kommer så har jag de små. En treåring och en femåring. Känns ord som trots och förpubertal igen? Oj vilka världskrig de små har med varann emellanåt. Riktiga energitjuvar är de. Så mitt största problem är att jag har för få påfyllnadskällor av energi. För många tar och för få saker ger just nu.  Måste hitta energikällor. Förslag?

Lyxhustru

Fredagkväll är här och med den all ork borta. Ramlar ihop som en trasa på kvällarna. Igår var jag så trött att jag mådde riktigt illa. Inget annat att göra än att lägga sig tidigt. Känner mig aldrig utvilad. Det tär verkligen på att aldrig riktigt få sova. De små nattvandrar i skift. Är det inte den ena som vill nåt så är det den andra. Jag är törstig, kissnödig, tappat täcket, drömt en mardröm har ont någonstans osv osv.
Inatt var det synd om E som klagade på ett ont öra halva natten. Efter koller idag visade det sig att hon har öroninflammation. Ingen feber ingen förkylning bara öronont.
Är lite för gammal för att ha småbarn. Skulle vilja bli lyxhustru och slippa jobba på dagarna. Observera inte hemmafru utan lyxhustru. En väldig skillnad. :)
Och nej...motivationen har fortfarande inte infunnit sig.

Veckovägning

Har nu kommit in i träningen igen. Igår var jag och A iväg igen. Vårt mål är två gånger i veckan och det håller vi än så länge. Hoppas att min matmotivation snart återfinner sig också. Är i ett plus minus noll läge nu. Får vara glad att slippa ett plus denna vecka, men att stå still är ju inte heller vad jag vill.
Snart kanske....

Nytt bloggnamn- hjälp tack!

Tänkte jag skulle byta design på bloggen och samtidigt döpa om den. Den visar ju ingen sanning alls. Livet med röriga oss. Var är vi röriga någonstans? Ingenstans! Nej funderar över bättre namn. Har några förslag men mottar gärna förslag från er som läser. Vad kan passa? Här är mina förslag:

- livet med tråkiga oss
- ett steg fram, två steg bak
- familjen perfekt, fast tvärtom
- hur man går upp 10 kg på ett år

ja ni hör... lite hjälp behövs här.

Så..

Idag har inte varit den bästa av dagar men absolut inte den sämsta. Har styrt upp maten en del (LCHF)och tagit mig iväg och tränat. Har den senaste veckan känt det som om jag ska bli förkyld. Är inte sjuk men känner mig inte helt kry heller. Gillar inte det här mellanlandet. Bättre att trilla dit och få bädda ner sig, eller bli helt frisk.
Hann med en sväng till stugan och plocka lite inför hösten. Höststädade hemma på tomten i lördags och så stugan idag. Ingen återvändo nu. Klar för vintern.

Jag tänker inte...

Just nu mår jag fysiskt dåligt av det jag äter. Jag mår också psykiskt dåligt av det jag äter. Varför är det då så svårt att välja den kost jag mår bra av? Jag tänker inte säga att nu jäklar. Tänker inte säga att nu har jag bestämt mig. Inte heller att nu ska jag.
Nej jag ska bara göra ett försök att ändra tillbaka min kosthållning. Ett försök att motionera mer. Ett försök att hitta tillbaka till mig själv igen.
Vågar inte tro, vågar inte hoppas, men ett försök är jag värd.

Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

Enkla slutsatser

Det är nog inte svårt att dra slutsatser av min frånvaro. Det går jättedåligt. Jag hittar ingen motivation, ingenting om driver mig framåt i viktfrågan. Har levt mitt gamla liv de senaste veckorna. Äter allt, plockar inte bort kolhydrater när jag kan. Mumsar godis på kvällar och äter mackor igen. Med tanke på det är mitt veckoplus på 0,5 ingenting. Men det betyder också att 5 veckor av min omstart gått och jag har varken ökat eller minskat ett gram.
Har i princip slutat läsa viktbloggar vilket är konstigt för antagligen behöver jag det som mest nu.
Men det mest otäcka är att upptäcka hur mycket jag/vi myser nu. Älskar vårt kvällsfika och godisätande till tv:n på kvällarna. Känner mig konstigt hel på ett sätt. En känsla jag länge saknat.
Känner mig upprymd men också uppgiven.
Var iaf på Friskis ikväll med kära dotter A. Hon kommer att träna med mig denna termin och det är superbra. Ska jag äta skit måste jag iaf träna lite extra.

Jag har överlevt

Blev igår hämtad kl 10.30 för en hemlig dag av och med mina vänner. Började men en liten kanotpaddling och det var inte det lättaste. Snacka om att det är vingligt i en kanot :) Det mest kritiska var dock i och urklivningarna. Fick paddla till ett par stationer. Vid första stopp fick jag massa trädelar, spik, hammare och hovtång. Av det skulle jag snickra en fågelholk. Så nu har jag en fin fågelholk här hemma med lite självdrag. Kan vara bra så det inte blir fuktproblem i den tycker jag. Blev godkänd. Paddlade vidare till andra stationen där jag fick lära mig att flugfiska. Snacka om konst. Ser lätt ut men var väldigt svårt. Jag fick ingen fisk men min 'lärare' fick napp på första försöket. Ja la flugan väldigt nära bryggan och det var tydligen ingen bra idé.
Sen paddling tillbaka och lite korvgrillning. Under lunchtiden fick jag baka pinnbröd utan mått till hjälp, det var inte det lättaste. Fick också göra en blindtest på olika drycker. Utan att se skulle jag säga vad jag drack. Fick smaka whiskey, konjak, rom, vitt och rött vin. Gick sådär, inga sorter jag dricker i vanliga fall men skoj var det.
Sen väntade en massagetid på mig, dusch, bastu och tillfixning.
Kvällen avslutade på en restaurang i stan där vi delades in i tre lag och lagade tre rättersmiddag till oss själva. Supergod mat gjorde vi. Väl hemma igen vid midnatt stod magen åt alla håll. Var mätt, trött och väldigt nöjd med dagen. Ingen 'bra' matdag för min viktminskning, men vad är en sån dag av alla dagar som finns. Måste ta vara på livet också.

Håll alla tummar

Inatt ska jag sova en hel natt utan mina barn. De har åkt till farmor och farfar idag och ska vara där till söndag. Imorgon fm ska jag vara redo. För vad vet jag inte, men jag ska bli 40-års firad av mina kompisar. Hemliga aktiviteter hela dagen och förhoppningsvis massa trevlig samvaro. Har bara fått en tidpunkt att vara redo och en packlista. Vet inte om jag borde vara skraj.... Vi får se om jag kommer helskinnad ut från detta. Håll tummarna att det kommer att gå bra för mig.

Veckovägning

Jag finns här. Har inte helt gett upp utan bara tappat lite hopp. Har satt på paus denna vecka och kommer att fortsätta så över helgen. I helgen ska jag överraskningsfiras. Har bara ett klockslag jag ska vara klar, sen vet jag inte nåt mer. Spännande och skrämmande kan jag lova.
Dagens vägning stannade på hemska +1,4.

Skitdåligt

Just nu går det skitdåligt. Inget jag gör ger nåt resultat nedåt på vågen. Ger upp, orkar inte....

Norrfällsviken

Har varit borta sen i fredags. Vi överraskade svärföräldrarna med en tripp till Norrfällsviken. Det blev deras 70-års present från oss i familjen. 9 personer var vi. Vi har umgåtts, ätit och mått bra i helgen. Det enda som fungerar sämre är mina nattvandrande barn. Sover vi borta blir det röriga nätter. Sov knappt alls första natten. Det innebär trötta mindre glada föräldrar och i längden även trötta barn. For hem efter lunch idag då energin på de små helt var slut. Den minsta sov i bilen men det hjälpte inte mycket. Efter massa bråk, grin och gnäll fick hon sova en andra sväng på eftermiddagen. Tyvärr blir priset av att vara borta en helg supertrötta barn. Jag tappar tålamodet och surnar till rejält och börjar äta. Tyvärr föll jag dit idag. Klarar inte att hantera mig själv när jag är trött, less och sur. Helt slut energi och kan tydligen bara fylla på den med hjälp av socker.
Imorgon ska jag dock köra hårt igen. Ska försöka lägga in ett extra Friskis pass som kompensation för denna dåliga söndag.
Bjuder på en bild av Högakusten bron i fredags.


Sol igår, regn inatt, sol idag. Ibland har man tur.


Helgtripp

Den här helgen ska vi iväg. Mina svärföräldrar fyller båda 70 år så vi ska samla hela familjen och bo i stugor på för dem hemlig ort hela helgen för att umgås bara. Mycket friskluft kommer det att bli. Antagligen många frestelser också. Har inte så svårt att stå emot och avstå 'fel' mat för mig. Blir bara trött på att det inte visar sig på vågen. Känns ju betydligt bättre att avstå slisk och sen få belöningen på vågen. Just nu avstår jag och står och stampat viktmässigt. Skulle antagligen behöva slopa mejeriprodukter ett tag, är bara inte riktigt mogen för det.

Veckovägning v 3

Jahapp....som jag tidigare sett händer det ingenting på vågen just nu. Eller förresten +0,2 hade hänt. Inte mycket att sura över men inget har alltså hänt på två hela veckor. I den här takten har jag gått ner mina 10 kg till julen 2015 känns det som. Jag sköter maten, promenerar och har börjat träna igen. Ja ja, ska sura lite idag men inte ge mig!

RSS 2.0