Japp

Blev en prommis ikväll också. Tänk vad lätt det går bara man börjar. Känns superbra just nu.

Kom hem till denna räkröra-macka. Fast uta...

img_0142 (MMS)

Kom hem till denna räkröra-macka. Fast utan macka såklart. Han kan min man.


Veckovägning

Ett otäckt plus har hängt med mig senaste veckan. Som tur är lyckades nog mina kvällspromenader jaga iväg det. Veckan slutade på minus 0,1. Inget fantastiskt veckoresultat men jag är nöjd att jag jobbade bort plusresultatet. Ska nu hålla i det här med promenerandet. Tycker faktiskt det är jätteskönt att vara ute, speciellt om jag hinner ut när ljuset och solen är kvar.
Jobbar sent ikväll så idag blir det nog en promenad i mörkret. Tänkte försöka locka med min man- vi hinner ju aldrig prata i lugn och ro hemma så promenader är suveränt i det avseendet också. Mycket som snurrar just nu: Sommarsemesterplanering som ska fungera ihop med två arbetsgivare, sommarjobb till A, livet med de små, stugan, bulleråtgärder på huset.....m.m Har en del att avhandla.

Surdegsbröd

Har hittat tillbaka till lite inspiration. Har precis varit ute på promenad igen. Från ingenting till tre dagar på raken. Ikväll var det C som var snäll och drog med mig ut. Känns jättebra. Ska nu med gott samvete kura ihop mig under en filt resten av kvällen.

Satte en deg för surdegsbröd igår. Har länge velat prova att baka sådant. Började igårkväll och på söndag blir det klart att grädda brödet. Gäller att inte ha bråttomt när man bakar detta bröd. Ska bli spännande- arbetsinsatsen är inte stor men tiden krävs. Återkommer på söndag med resultatet.

Invägning imorgon....hmm....

Promenadkvällar

Vad härligt ljuset är nu på kvällarna. Har brytit min tråkiga träna-trend. Tänkte som sagt bara på träning i lördags. Nu har jag agerat- två kvällar i rad har jag och A varit ute på promenad. Mysig mamma-dotter tid kombinerat med friskluft och motion. Kan inte bli så mycket bättre. A drog ut mig igår och jag drog med henne idag. Så ska det fungera.

Träningstanke... räknas? Eller?

På jobbet har de flesta gått som zombies. Såå trött har alla varit. Jag som alltid är trött har däremot känt mig oförskämt pigg. Bara tacka och ta emot.
Helgen var som vanligt lugn. I lördags funderade jag faktiskt på att träna. Såg till och med ut ett pass jag skulle gå på. Sen gick rycket över och allt återgick till det normala.
Igår blev vi bjudna på middag hos ett par kompisar som också äter LCHF kost. Jätteskönt att inte behöva fundera över om maten är ok eller inte. Vi fick baconlindad kycklingfilé som var fylld med västerbottenost. En härlig hemmagjord sås som jag fick med mig receptet på. Ingen efterrätt utan en slät kopp kaffe med grädde. Helt perfekt- inget onyttigt som lockar på bordet.

Idag har jag och A lagat köttfärspaj. A med vanlig pajdeg, min gjordes av smält smör och mandelmjöl.

Jo en tv handlade vi i lördags. Till stugan är det tänkt. Längtar till stugsäsongen.

Barnen som var vaken före kl 06 i morse. N...

img_0141 (MMS)

Barnen som var vaken före kl 06 i morse. Nu är kl 14.45. Vad är det för fel att ha sovmorgon?


Göra sig tid

Så Biggest Loser eftersnacket igår. De pratade om hur man hittar tid för all träning i vardag med familj och så. Bästa tipset var att alltid- alltså alltid kliva upp en timme innan de andra och hinna träna då. Det innebär att jag ska kliva upp vid halv fem och ge mig ut. Alltså- var hittar man den energin och viljan? Låter bra på papperet men känns horribelt i verkligheten. Men så blev de smal också....

Fredag

Ska idag bjuda på GI kladdkakan på jobbet. Spännande att de om 'vanliga' personer gillar den.
Såg fram emot fredagsmys med Så ska det låta- tills jag såg vilka deltagare som var med. Jahapp... Rapport blir nog bra.

Trevlig helg!

Veckovägning

Priset för min frossarhelg blev +0,3. Mindre än förväntat men trenden är inte så jättebra just nu. Nytag blir det och inga frossarhelger på ett tag framöver. På nåt konstigt sätt behövde kroppen helgen som var. Hur kan det vara så? Känner mig mycket lugnare sen jag tillät mig äta godis. Nu är det dock stopp sen i måndags. Det helggodis som kan bli är endast mörk choklad och i måttlig mängd. Nu ska det bli minusveckor igen!!!

Långdag på jobbet idag.

Veckans date avklarad.

Så, nu är veckans inbokade möte avklarat. Bilen klarade sig galant genom bilprovningens övervakande öga.
Precis sett finalen på australienska Biggest loser. Vad fantastiskt det är att se. Vilka prestationen de genomfört. Tänk vilken upplevelse att få leva detta träningsliv. Bara ägna sig åt sig själv och hälsan. Nu fungerar inte livet riktigt så. Visst finns tid att träna men det är svårt att driva och motivera sig själv. 

Blev en sväng på löpbandet igår, idag ingen extra träning. Invägning imorgon. Hur fort kom inte den här torsdagen?? 

Slutade kl 15 idag som planerat. Skulle då hämta barnen, få kaffesällskap av syster och F, förbereda middag som svärföräldrarna skulle komma och äta kl 17, packa upp det jag handlat på lunchen. Litet sms kommer från U: Kan du hämta upp mig på jobbet kl 16?? Öhh... ska se... har en lucka kl 20. Kan göra flera saker samtidigt men inte klona mig.  

Återhämtning

Har hämtat tillbaka helgens bakslag. Känns bra att vara med i matchen igen.

Fick trevligt kaffesällskap av C igårkväll. Så skönt att få sitta och prata med någon vuxen i lugn och ro. Bara det att få prata till punkt är helt fantastiskt.

Vi jobbar just nu på att försöka skotta fram plattorna på framsidan. Varje eftermiddag fyller vi uppfarten med snö från högarna. Kanske till helgen kan vi se lite plattor om vädret fortsätter så här.

Barnen har precis lagt sig och jag ska ner i källaren till löpbandet och sona för mina helgsynder.

Vägdag...eller inte

Har haft en jättebra helg. Den har dock innefattat för mig onyttig mat och godis. Antagligen därför min sjuka hjärna tycker helgen varit bra. Har känt som om jag haft ett uppdämt behov av en frossarhelg. Nu är den gjord och jag återgår till mitt nya bättre liv. Ska lägga in träning denna vecka också som kompensation. Passar nu samtidigt på att ducka för vågen idag och byter härmed vägdagar till torsdagar. Har aldrig tyckt om måndagar. Det ger mig också några dagar att slipa på siffrorna så jag inte bryter ihop av besvikelse.

Är på väg nu på utvecklingssamtal för A som slutar 9:an- ska bli spännande. Sen så närmar sig ju onsdagen....

Grillad korv i stugan. Länge kvar innan vå...

img_0139 (MMS)

Grillad korv i stugan. Länge kvar innan våren är här.


Påhittigt barn :) Jag ska gå så här i helg...

img_0138 (MMS)

Påhittigt barn :) Jag ska gå så här i helgen säger hon. Hur kommer de på allt?


Mår bra

Idag mår jag bra. Äter godis och snask- ser fram emot att äntligen mysa en kväll med gotta. Humöret stiger direkt.

Jag vet- hål i huvudet. Men jag mår bra.

Vårdepression??

Vad är det med mig tro? Tycker att livet borde vara ganska på topp. Det går hyfsat bra med vågen. Våren närmar sig, det är dagsljus in på kvällningen men jag har ingen ork. Ingen ork och ingen lust med någonting. Tycker att allt bara förfaller här hemma. Tänker att efter jobbet idag ska jag göra ett ryck. Röja plocka o.s.v. men när jag kommer hem bara sjunker jag ihop. Orkar verkligen ingenting. Mår dåligt när jag känner att jag inte hinner med.

Skulle vilja vara en pigg och glad mamma, som njuter av barnen till fullo. Som orkade med både de små och den stora, som kunde stötta i alla lägen. Som orkade hålla hemmet i fint skick och som orkade ta sig ut och socialisera. Som tog sig i väg och motionerade och skötte om kroppen. Som orkade vara trevlig med sin man emellanåt.

Antar att det bara är en sån dag idag, eller sån vecka den här veckan, eller en sån månad...

Ny dag imorgon, ny dag med långdag på jobbet, ny dag med att sova i soffan på kvällen, ny dag då ingenting annat blir gjort.

Provhytten

Jag har provat byxor idag. Jag har grinat i en provhytt idag- ja nästan i alla fall. Usch och fy för att prova byxor. Jag och syster plockade på oss byxa efter byxa. Vilken tragisk upplevelse. Länge tills jag gör om detta igen. Slet och drog i dem för att få dem på plats över rumpan.
Nej glöm och gå vidare! Fick med några hem, inte de jag ville utan de jag fick på mig. Nästa gång ska jag köpa några jag vill ha.

Veckovägning

Ett plus blev det under veckan, eller under helgen rättare sagt. 0,6 slutade veckan på och allt kom under kalashelgen. Inte oväntat efter kalashelg och ingen motion alls under veckan. Riktig latisvecka. Känns ok att kunna vända direkt då jag vet orsakerna- värre när det är helt oförtjänt.

Om kladdkakan

Alltså- helt över förväntan. Tycker att det aldrig kan mäta sig med sockeroriginal det jag bakar enligt GI/LCHF. Denna kaka funkade alldeles utmärkt och jag kommer definitivt baka den igen när jag har ett behov av eget 'fika'.

Annars har dagen varit lugn. Var på gåbingo i förmiddags och sen var det utelek på eftermiddagen. Försöker skotta och hacka i snön så att det kanske kan försvinna innan maj. Är så sugen på vår nu. Less på vintern.

Imorgon ska jag ut och handla nya jeans. De gamla har hål både här och där. Hade hoppats minska lite mer i vikt innan nya behövdes men så blev det inte. Nu är det dags. tycker inte om att handla kläder. Hänger ihop med att jag inte tycker att jag passar i några plagg. Hänger över både här och där. Tänk om 10 kg- tror det kommer kännas betydligt bättre då. 10 kg- det är inte en omöjlighet. Eller hur? 10 kg....tack snälla!

GI kladdkaka

Ska få främmande ikväll. Svärföräldrarna fyller båda 70 i år och vi ska planera lite inför det. Bakar just nu en kladdkaka för oss som undviker kolhydrater. Första gången jag provar receptet.
Bjuder på det här:



100 gram  osaltat smör

100 gram  mörk choklad

1 dl  vispgrädde

2 st  ägg

 

1 st  vaniljstång

1 msk  kakao


Servera med

vispgrädde

   

hallon

   

Tillagning

1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.

Återkommer med en utvärdering av receptet. Står  i ugnen just nu.

Hipp hipp hurra F!

Lugnet har infunnit sig. De små knoppar nu gott i sina sängar. Har varit en kul och intensiv dag för dem. I morse efter frukost åkte vi hem till syster. Dagen hade kommit för att fira lilla F:s första födelsedag. De och vi har varit sjuka sen hon fyllde år den 1:a mars men nu var alla familjer friska. Vi tillbringade förmiddagen ute i solen. De små drog runt på lilla F i sin babypulka. Tänk att pulka kan vara så skoj. Lite skönt att de tre små kan roa varandra. Det innebär lite mer tid att bara slappa i solen för oss vuxna :)
Eftermiddagen innebar massa gott fika. Försökte hålla mig på en minimal nivå.

Nu sitter vi i lugnet och inväntar Melodifestivalen. Blir lite svalt att bara sitta två och titta på den. Roligare med lite mer fest och glamour runt finalen. Lite sur att jag inte bjudit hem någon att dela kvällen med. Får nöja mig med U och han får nöja sig med mina snarkningar :) En helt vanlig kväll hemma hos oss alltså.


Helg/katastrof

Går hem med en skön helgkänsla. Varit en riktigt dryg arbetsvecka. Samtidigt är det katastof i andra delar av världen. Ja...vi har alla olika stora problem, plötsligt känns mina väldigt oviktiga.

Dåligt med uppdatering

Allt går enligt planer. Kosten fungerar jättebra- vikten går fortfarande nedåt om än långsamt. Långsamt är nog bra ändå. Såg på Kalla Fakta igår om fetmaoperationerna. Klart att hud inte hinner anpassa sig vid snabb viktnedgång. Blir nog bra med min takt ändå.
Träningen ligger fortfarande på is- eller Friskis i alla fall. Bara vardagsmotionen jag hinner med. Är glad att ha träningsväxeln att lägga in om viktminskningen tar stopp.
Barnen är friska och huset är städat. Blir nog en bra helg!


Stoppa pressarna

Bilbesiktningen är inte på onsdag till veckan. Den är om två veckor.....den 23:e....såg fel i kalendern.

Förresten..

Syster och F hälsade på igår eftermiddag- det var kul! Inte sett dem på riktigt under flera veckor pga sjukdomar i våra familjer. Lillgummis kände igen moster- det är bra :)

Jahapp...

Så har måndag och tisdag passerat utan något att rapportera. Vakna-jobba-titta tv-sova.... ja ni fattar läget.
Har verkligen ingenting att avrapportera.

Sa jag förresten att bilbesiktningen är kl 07.20 nästa onsdag.....så ni inte missar tiden på vårat event.


Veckovägning

Veckan slutade 1,3 kilo minus. Behöver jag säga att jag är väldigt nöjd? Äntligen kunde det lossna lite. Nu när det antagligen kommer en lite sämre vecka ska jag hålla mig från vågen. Gick ju inte så bra att göra det förra veckan.

Tråkigt på söndagar

Börjar fundera över varför våra söndagar alltid är tråkiga. Satsar vi och gör allt på lördagarna- ja antagligen. Det som ska göras görs då sen är det lördagsmys på kvällen. På söndag är vi mest trötta tycker jag. Var ute med barnen på fm och städade samtidigt lite i garaget. Lunch och sen gick E på kalas medan jag sov lunch med T. Sen har vi inte gjort nåt. Städat lite och tagit fram lite nya pussel till barnen från källaren. Egentligen bara inväntat sjuslaget och barnens läggning. Nu är det klart och vår kväll innebär att ta reda på veckans tvätt. Tjihoo ni hör vilken skojsig söndag.
Inget mys heller (som räknas) då veckovägningen är imorgon. Gäller att rädda upp fredag och lördagsmyset så gott det går.
Ny vecka inget planerat mer än F:s kalas till helgen. Ingenting planerat... ja ni hör. Men om två veckor, då minsann har vi nåt planerat..... Då ska bilen besiktas. God kväll! 

Det var det..

Var som sagt på aktiemöte i torsdags på restaurang. Ganska stolt över mig själv. Tittade på medan de andra åt massor med nan bröd, olika sorter skulle det vara, förrätt och olika dippsåser. Efter varmrätterna valdes det friskt bland friterad banan, hemmagjord glass och chokladsås. Jag höll mig ifrån allt det där! Följde min plan till punkt och pricka, kändes verkligen jättebra. Har märkt att jag aldrig är över-propp-mätt längre när jag ätit ute. Minns förr då var man tvungen att slänga sig på soffan efteråt och öppna byxlinningen för att överleva. Så blir det aldrig om man håller sig från kolhydraterna.

Idag har vi varit med småtjejerna och shoppat. Det brukar vara en mardröm. Största tiden går till att se var de sprungit iväg för att inte tappa bort dem. De jagas och gömmer sig, sådant man som förälder tycker är jättekul på t.ex. Ikea. Idag var dealen att om de skötte sig väl så utlovade jag glass- och glass blev det. Lite mer handling efter det och sen avslutade vi handlingen med att äta hamburgare på Max. Inte varit där på år och dag tror jag. Hittade en lågkolhydrathamburgare som hade stora isbergssalladsblad istället för bröd. Den var riktigt supergod. Gav mig en god känsla. Läser nu att en sådan hamburgare räknas till endast 6,6 g kolhydrater. Inom min ram, perfekt.

Hämtade A från pojkvän, åt taccos och sjönk sen ner i tv soffan. A bakade kladdkaka som jag tydligen var tvungen att smaka (läs äta). Jkla skit!

Bra matvecka

Äntligen fredag! Fast jag som knappt börjat jobba denna vecka borde inte känna så. Kom på mig i em på jobbet när jag insåg att det är måndag idag....eller var det fredag...? Blev plötsligt så osäker. Glädjande så var det fredag.
Mätta nybadade barn smaskar just nu lite 'pipps' i soffan. Sjunker nog ihop i soffan när de lägger sig strax, inte riktigt superpigg i kroppen än men på god väg.

Veckan mat har gått superbra sen jag blev frisk. Lite för mycket 'fel' mat medan jag var sjuk. Hade sån huvudvärk så jag kände mig tvungen att äta för att få bort den.

Klarade inte att hålla mig från vågen. Imorse hittade jag mig ståendes på den. Visar ett bra resultat så det var peppande- inte tvärtom. Ska låta bli i helgen. Lovar!

Lugn helg som vanligt. A sover hos pojkvän inatt och E ska på kalas på söndag. Lugnt alltså.

Trevlig helg!

Lång dag framför mig

I natt har jag nästan sovit hela natten. Bara klivit upp på toaletten några gånger och tagit mot T när hon kom, men ingen dator eller tv-tid. Nu är jag verkligen bättre. Sitter kvar i halsen men det kan jag leva med.

Långdag på jobbet idag, slutar strax efter 18. Ska sedan direkt till stan på aktieklubbmöte. Har en klubb sen kanske 15-18 år. Vi träffas ett par gånger per år och äter och dricker gott en hel kväll. Sen pratar vi aktier i fem minuter innan vi skiljs åt. Supertrevligt! 

Jobbat idag

Kunde inte sova inatt heller. Somnade vid halv tolv-tolv och klev sen upp vid ett inatt. Lite slösurfande medan värktabletterna började verka. Hade så sjukt ont i halsen när jag svalde, helt omöjligt att sova. Sen har jag svettats igenom hela natten, tittat på klockan hela tiden. Vilat och slumrat emellanåt. Men jag har ingen feber. Tänkte ändra mig på jobbplanerna men hade kunder jag verkligen behövde träffa. Kom till jobbet och trodde jag hade lite luft i min kalender men den hade fyllts på så en intensiv dag väntade.
Oj vad glad jag är att jag kom iväg. Äntligen kom jag ut i härligt frisk luft. Träffade trevliga kunder och hade massor att göra. Helt plötsligt var det dags att gå hem. Stannade lite extra då det ändå kändes bra.

Alltså detta med vikt.... Pratade med syster idag som kämpade med otrevlig magsjuka...kämpar gör hon därhemma med liten F att ta hand om också- som också har samma sjuka. Nästan det första jag säger är: men tänk vad mycket vikt du kommer att tappa. Ja det är mitt enda glädjeämne säger hon. Vi lika kocko både hon och jag. Vi är inte friska på en fläck.

Måste berätta om min kloka tonåring också. Mina tjejer är sånär 16,5 och 3, lite avrundat uppåt på de alla.
A skulle räkna lite på deras åldrar om när de blir så stor att de alla kan börja umgås som stora syskon med varandra. Så säger hon om de små: Om tjugo år- då är de ungefär 15 år 
Behöver jag tillägga att jag beordrade extra mattelektioner efter det?

Bättre

Febern är nu äntligen borta. Slåss nu mot ont i halsen och huvudvärk. Ska ta mig till jobbet imorgon tänkte jag.
För andra dagen i rad strålar solen ute och det är 4-5 plusgrader på dagen. Det riktigt droppar från alla tak. Snacka om att vårkänslorna infinner sig. Jobbigt läge att ligga inne och titta på. Orkar inte riktigt ta mig ut.

Idag har jag iaf varit en riktig husmor- plockat fram U:s egenfångade norska torsk ur frysen. Så långt sträcker sig min ork. Kanske den kan tillagas sen också. Vi får se. Snacka om att det är skillnad och äta 'riktig' torsk jämfört med de frysta torskblocken. Småtjejerna älskar torsk och äggsås, så det får det bli idag.

RSS 2.0