Vintertiden är här

Så var den fruktade vintertiden här. Som jag bävat/bävar för denna. Positivt överraskad idag för barnen vaknade 06.15 gamla tiden och det är ju riktigt bra. Men det betyder att de vaknade 05.15 nya tiden. Vill inte att vaktiden ska börja på en 5:a, den magiska gränsen är att minst sova till kl 06. Nu blir dagens mission att hålla dem vaken till minst 18.30- det blir tufft.
Igår hade jag en supertonåring härhemma. Funderar fortfarande över de bakomliggande motiven men hon säger att det bara var för att vara snäll så nu väljer jag att tro det. Vi skulle fara en tur på tippen på dagen, inte speciellt kul men nödvändigt. Syster föreslog promenad. Då säger A att jag kan gå på promenad och U kan fara på tippen så passar hon de små. Och så blev det- eller nästan E ville följa pappa på tippen så det fick hon. A tog hand om T, gav henne mat och sedan la henne för sovning. Jag fick ihop mina 10.000 steg så det blev en bra dag.
På kvällen bakade dock A chokladkladdkaka- inte det bästa för min bantning men oj vad gott det var. A:s kompis P gjorde oss sällskap på kvällen också. Min kväll slutade dock strax efter 21- tack och godnatt var det då.

Idag blir det nog en tur ut till stugan för att kolla läget. På em ska U och jag på Frekvensterapi- ska bli spännande.

Månadsinvägning imorgon. Pyttelite kvar för att slippa böta denna månad också. Ska nog gå bra om jag skärper mig riktigt idag.

05.15

05.15- Välkommen lördag!

Fredag

Attans vilken intensiv vecka det varit på jobbet. Ändå har jag varit hemma två daga denna vecka. Har en superintensiv period just nu och den håller minst på under hela november. Är som en urvriden trasa på fredag kväll. A är hos pojkvän och de små är nu supertrötta. Snart infinner sig fredagslugnet. Ska försöka hålla mig vaken till 21.30 då den stora ska hämtas. Annars funderar jag mest över vad helgen kommer att innebära. Typ ingenting har vi inbokat. Kanske bio med E står på schemat. Vi får se på vår dagsform om det blir av eller inte.
Kuliga idéer om vad vi kan göra i helgen mottages gärna!

Trevlig helg!


Ons och tors

Gårdagen spenderades en sväng på Ikea igen. Saknade några prylar till tjejernas rum som nu äntligen hade kommit in. Syster och F var också med. Alltså det är ju rätt lustigt, skulle bara handla två uppblåsbara kuddar för en hundring styck. Det slutade med att jag knappt kunde bära allt jag plockade på mig. Till saken hör att jag är rätt dålig på att använda presentkort som jag fått. Förra helgen samlade jag ihop alla mina presentkort och la dem i väskan så att jag alltid har dem med. Berättade stolt för syster att jag nu hade med mitt Ikea presentkort. Väl i kassan så var kön superlång och vi svettades med griniga barn och händerna fulla med prylar. Min tur.... lägga upp på bandet...försöka runda ungarna och komma till kassörskan... vips 800:- blev det. Precis det jag tidigare fått. Gräv gräv i väska och visst hittade jag mycket.... men självklart inte...det jag skulle ha. Vet själv hur irriterande det är när kunder inte förberett sitt ärende innan deras tur kommit. Upp på allt ville hon jag skulle dra mitt Familykort också... Fn vad svettig jag blev... viftade upp Family kortet och sen mitt Visa.
Kvar i väskan ligger nu möjligheten att handla ytterligare på Ikea.
Idag var barnen på dagis och vi andra på jobb. Med barnen menar jag alla tre. A tillbringar veckan också på dagis fast i form av Prao. Så gissa om vi går igenom vad som hänt på alla dagis här vid middagarna. Vem som fått bäst mat och vilken Barbapappa figur som heter vad. A försöker briljera inför de små men jag tror hon ligger hästlängder efter deras kunskaper. Iaf när det gäller Barbapappa.

Vikten ner 0,1 idag. Så glad bara det är ett litet minus framför. 0,7 sen i måndags alltså.

Förkylning

La mig igår med en förkylning på G. Lägger ner dagens inplanerade träning. Surt men klokt tror jag. Ahhh.. orkar inte med att bli sjuk. Räcker att barnen är småkrassliga. Känns så hattigt med jobbet när vi är sjuk omvartannat. Har peppar peppar klarat mig väldigt länge nu.
Matintaget igår gick bra. Hade tur att få kaffesällskap mitt på dagen och då räddas man några timmar från att äta.
Idag minus 0,3 igen. Tydligen är det dagsrapporter som gäller just nu :) 

VAB

Är hemma med T idag som har ögoninflammation. Haft en superdålig sovnatt men det börjar bli mer regel än undantag känns det som.
Vågen visade minus 0,3 idag och det är super. Tänk att minska det varje dag :)
Bara 0,4 kvar till månadsvägningen på måndag. Måste dock skärpa upp idag. Svårt med maten när jag går hemma hela dagen plus att det blir noll i motion.
Önska mig lycka till!

Veckovägning

Veckan slutade på minus 0,8. Känns som ett bra resultat då jag tränade igår. Bygger alltid på mig vätska dagen efter träning. Blir spännande att se morgondagens vikt.
Syster nu tar vi oss i kragen! Vill ju att vår utmaning ska gå i mål snart. Vill på SPA!

Söndag

Vilket fenomen det är med barnens sovtider. E har chockat oss och måndag till fredag vaknat mellan 06.30-07.10. Hela veckan! Det har då inte hänt nån gång under hennes levnadstid. Men vad händer då lör och sön???
05.40- behöver jag säga mer? 
Lätt småsur och less satt vi och trodde det skulle bli ytterligare en dag där vi alla gick varann på nerverna. Men nu blev det inte så. Detta var vår söndag:
Tripp runt Tarzanstigen på Södra tillsammans med faster S. Hem och lunchade och den lilla sov. Sen bakade jag vårat LCHF bröd så att vi kan få en bra vecka inför månadsvägningen om en vecka. Därefter packade vi in oss i bilen och for till Birsta, inhandlade gardiner m.m. Hem och fixade tjejernas rum. Så nu är det städat och nya gardiner hänger uppe. Middag på tur och nu ska jag till Friskis för ett pass. Det var superlänge sen jag var iväg.
Lovar att jag kommer att somna gott ikväll. Som vanligt iofs.
Tror vår vikatvätt söndag kommer att stryka på foten ikväll. Har iaf tvättat lite idag också.
Glömde helgens viktigaste händelse: T bajjar på pottan nu!

Lördag på stan

Det blev en bra dag på la stada. U och E fick håret klippt sen shoppade vi lite och lunchade innan vi for hem. Alla var fortfarande vänner när vi for hem. Känns att de börjar bli lite större. Nu var vi iofs två vuxna med och det krävs om man vill få nåt gjort. Med oss hem fick vi vinterskor till E, 3 st jobbklädesplagg till mig, Jamie Olivers stekpanna och 6 st långärmade tröjor till tjejerna. Det var något som verkligen behövdes.
Åt en räkmacka för 84:- idag....snordyrt om man också tänker in att jag inte äter brödet. Nöden hade ingen lag och det var supergoda riktiga räkor åtminstone.
Tror det måste vara första helgdagen på superlänge som vi inte socialiserat ett dugg. Ingen har varit här och vi har inte varit iväg till någon. Blir lite rastlös av det. Har nåt behov av att träffa folk.
Ungarna har haft myslördag med allt vad det innebär. När de somnat somnade även jag på soffan Har just sovit en timme ungefär och antar att min kväll är över nu. Tänker på alla som är ute i helgvimlet och träffar folk- deras kväll har ju knappt börjat. Å andra sidan har deras kväll knappt slutat när min nya dag börjar.
Nej kanske jag borde gå och umgås med min man, innan det är dags att knoppa igen


Stan

Önska mig lycka till! Ska ta med småhuliganerna på stan nu. Tänk om jag kunde få med mig nåt vi behöver hem. Som vinterskor t.ex. Fast jag är glad om jag får med mig de båda små hem åtminstone.
Samlar kraft och mod...! Hörs sen!


Kväll

Alltså... nu har jag sovit mellan 18.30-19 när E såg på barnprogram och sen mellan 20.30-21.20 till Idol. När ska denna trötthet släppa? Nu är hon halv tio så Godnatt kära vänner!

Fredagkväll

Gud vad mysigt vi har. Jag och barnen gör hemmagjord pizza! Nu blir det fredagsmys!

Onsdag

Länge sedan en onsdag var så bra som igår. En superintensiv dag men oj vad den gick undan.
Började med att lämna tjejerna hos farmor och farfar kl 9.30. Peppar peppar så sov de båda till 6.50. T hade varit vaken en period tidigare på morgonen men somnade om en liten stund. Sedan raka spåret ut till Ikea. Hade då 1 1/2 timme på mig att hinna med det mesta innan mina barnvakter skulle iväg på egna upptåg. Lång lista gick jag med. Tyvärr hann jag inte med allt, mycket som får vänta tills nästa möjlighet att komma iväg. Syster och F hängde med i svängarna. Hann dock göra av med flera tusen på den tiden. U blev lite nervös när jag nämnde det och ändå sa att jag inte hunnit allt.
Sedan: hämta barn, fixa lunch, lägga T. E fick hjälpa syster att baka under sovtiden. På em fick vi supermysigt besök av en föräldragruppskompis- och hennes två barn. Den minsta hade hunnit bli hela 11 dagar. Tänk att få hålla ett så litet knyte igen. Kan inte för hela världen tänka mig att ha en egen liten igen men ack så mysigt att låna och snusa på.
Sen var det dags att laga middag igen. Fattar inte att den uppenbarelsen kommer varje em. Ja just ja...middag ska vi kanske äta också. Tänk om man kunde vara en superhemmafru som alltid stod med steken i ugnen- i ett välstädat hem. Känner mig långt ifrån en sån.
Köttfärssås blev det så nu har jag ätit det till middag igår, lunch och middag idag. Tjihoo vilken variation.

Någon är god...

Halvveckas vägningen visar att de 1,1 jag gick upp förra veckan nu är borta. Lite oförtjänt har jag haft fina minus nu i tre dagar. Tittar mot 1 nov och ser att det bara saknas 0,4 för att nå mitt reducerade mål. Det är definitivt rimligt.
Hade en jättebra onsdag, ska berätta mer om det senare. Nu väntar jobb.

Tisdagstrött

Ahh...vad trött jag är på tisdagar. Går till jobbet och när jag sen kommer hem är det nästan dags att lägga sig. Känns så iaf. Inget vettigt blir gjort på tisdagkvällarna. Blir soffläge till tv:n. Ögonen gick i kors på mig under sista kundmötet, siffrorna blir otydliga. Kanske börjar jag få sämre syn? 
Imorgon blir det Ikea. Har lejt farmor och farfar för lite barnvakt på fm så att jag får nåt uträttat. Barnen på Ikea innebär att jag bara springer efter två barn som jagar varandra. Ikeas småland (barnpassning) öppnar kl 12 på dagarna, då är ju dagen passerad tycker jag. Då ska det vara lunch och sovning m.m
Ingen önskelista inför jul har jag fått så den delen av handligen lär gå rätt fort :)

Angående våg och vägning skulle jag så gärna vilja väga mig bara en gång i veckan för att inte dras med i tillfälliga svängningar. Men det går ju inte!! Hur mycket jag än bestämmer mig så står jag på den morgon och kväll. T.o.m när jag kissar på natten hinner jag snabbställa mig på den. Hur mycker hål i huvudet är det? Vad tror jag ska ha hänt sen jag gick och la mig? Minus 10 kg? Fick U att gömma den ett tag för att bara göra veckovägningar men jag är så duktigt jag så jag hittade och tog fram den. Tror man kan bli inlagd för detta...

Nu soffan!

Veckovägning

Ja som jag misstänkte ett rejält plus denna vecka. 1,5 kg upp vilket hade kunnat vara värre efter denna helg. Fortfarande mycket att jobba på de två sista veckorna denna månad.
Hade planerat in en promenad direkt efter jobbet idag- den blev inte av
Hade planerat en sväng på Ikea ikväll- det blev inte av
Att det ska vara så svårt att komma sig för.
På onsdag börjar den stora julklappshandlingen. När man har de små med blir inte så många ärenden uträttade per gång man är iväg så det gäller att planera. Sista november är dead line då allt ska vara klart. Önskar att december bara ska vara en mysmånad. Så på onsdag drar det igång. Berörda som läser detta kan vänligen skicka sin önskelista till mig.

Depp

Surfar runt på lite olika bloggar, scannar av Facebook och gud vad bra alla har det. Super helg och liv hos de flesta. Är det verkligen så eller är de bara tyst de som inte kan skriva om allt bra?
Har haft en tuff dag. Tyckte den startade bra men min små hjärtan har inte haft den bästa av dagar. Verkar trötta. Inte blir det då bättre av att jag själv inte är på topp. Gick rundan på gåbingon idag med en skrikande T i vagnen. Viljornas kamp gjorde att jag teoretiskt vann men ingen av oss var någon vinnare.
Har en jobbig känsla i kroppen, svårt att känna riktig glädje just nu. Antar att sömnen spelar in eller bristen av den. Mår tjuvtjockt varje kväll av kuren jag genomgår och har dessutom haft en bedrövlig ätarhelg. Bävar riktigt för vågen imorgon. Känner mig riktigt låg just nu.
Ändå har min käre man gått med på att jag fått revidera mitt viktmål till 1 kg per månad. Kände att jag tappat fokus och istället för att ge upp har jag nu en ärlig chans att komma ikapp. Innan helgen innebar det att jag hade 0,9 att minska till 1 nov- nu har jag ingen aning...2  el 3 kg ? Vi får se imorgon.

Natten

Natten har passerat, alla lever. En kom och kissade kl 02 och nästa kom in kl 03. Då blev det lite vakentid. Sen sov de båda fram till kl 06. Känns som en högvinst!
Nu blir det gåbingo. Finns inget bättre på söndag, frisk luft, billig lunch (korv) och samvaro. Sen bara hem och sova lunch med T.
Inget direkt fiskafänge för U än. Tydligen hade de fått upp en gigantisk regnbåge på hela 5 hekto, och detta på tre nitiska fiskare. Kanske bättre lycka idag.

Nu bingo!

Mysig dag

Dagen började inte supermysigt.... redan kl 02 inatt kom första tjej in. Lilla T sov en stund hos oss sen tyckte hon vid 4-5 tiden att det var dags att vakna. Gud vad jag bävar för vintertiden. Fast det kan inte bli så myket sämre än hur det är nu. Har sagt att jag fattar att vi nu är riktigt trötta småbarnsföräldrar, men nu fattar jag det riktigt.
U for och fiskade och kvar stog jag med två rätt trötta och sura tjejer. Nu pratar vi om kl 10 imorse. Höll ut till halvtolv då vi äntligen kunde luncha och sen sova en snutt, ja T iallafall.
Sen kom syster med lilla F och A med pojkvän. Tog en prommis allihop på affären och sen bjöds vi på middag av A och A. Alltså kan säga att de lagade maten själv förutom att jag gjorde efterrätten, fixade kycklingen och la fram allt de skulle ha i såsen. Hmm... kanske går att diskutera vem som bjöd vem på maten egentligen :) Handla gjorde de iallafall.
Myskväll har vi haft med efterrätt och snacks över ett parti sällskapsspel- Snäll som vi är lät vi vår gäst vinna.
Nu väntar sängen. Bäst att hinna dit innan de små börjar droppa in.
Kram och godnatt!

Hektisk vecka

Har varit en rätt körig vecka på jobbet. Nästa vecka blir ännu mer intensiv. Bävar för att någon ska bli sjuk då både jag och U har fulla kalendrar. Men händer det så händer det. Självklart går familjen före jobbet men lite strul blir det allt då man måste avboka möten.
Lugn kväll har vi haft. Samtidigt som vi sett Idol har tvätt vikts och strukits. Gillestugan uppstädad och nedervåningen är dammsugen. Konstigt att energin funnits där fast när jag väl sitter i soffan åker ögonen igen titt som tätt. Kanske vi tagit bort rätt 'tröttfrekvenser' ändå.
Är en härlig känsla som infinner sig såhär på fredagkväll. Just nu slits jag dock mellan att stanna uppe och suga på den känslan och att gå och lägga sig och ta vara på nattsömnen. Känns ändå att jag fick sängsällskap kl 04 imorse. Antar att jag behöver skönhetssömnen bäst så det blir nog god natt!

Godmorgon

Det här med egna riktigt sängar till de små var kanske inte världens bästa idé. De sover inte som förut. Inatt kom T in kl 04.00 och vägrade somna om. 05.00 kom E och gick ner och somnade sen i vardagsrumssoffan.
Väkommen härliga fredag!
Tänk sen samma scenario om två veckor= vintertid.


Torsdag

Igår var en riktigt skön dag. Efter en hel del pyssel på morgon fick jag iväg barnen hela, rena och fotoklädda till dagis. Medan de modellade framför fotografen gick jag och syster en långpromenad. 13.000 steg hann vi med innan det var dags att hämta de små igen. Lunch och dusch hanns med innan jag for iväg och fick en liten introduktion i vad Frekvensterapi innebär. Lät spännande och gjorde mig nyfiken. Hur kan detta funka? Inte så jättemycket klokare än men om detta ger en hälsovinst är det definitvit något att satsa på. Gick väldigt smidigt och helt smärtfritt. Det gillar jag.
Väntade hela dagen på det magiska samtalet om att löpbandet skulle ha kommit men det verkar vara på rymmen. Antar att det inte dyker upp förrens till veckan. Surt nu när jag är sugen på att komma igång.
Idag blev långdag igen på jobbet. 8-17.30. Så var det inte tänkt men så blev det. Blir så trött och slut i huvudet efter sådana dagar. Tydligen måste man fika extra när man jobbar så...

På lördag ska jag och syster bli bjuden på middag av A och pojkvän A. Ska bli så mysigt och gott. Vet inte än vad de ska bjuda på. U ska åka iväg på fiskehelg. Antar att han kommer att få långtråkigt och sakna oss alla massor :) Tänk själv....sitta vid en sjö, helt ensam, inga barn som ska kissa och äta, inga bråk som ska lösas, bara sitta och titta på det där tråkiga flötet. Nej usch så tråkigt det låter..... vad är en bal på slottet mot att vara här hemma??

Kvällen har tillbringats på toa. Tjo!

Ahh...

Idag har jag verkligen inget att skriva. Jobbat från 8-18, hem och puss-puss natt-natt till de små.
Nu befinner sig tonåring A på sitt rum med pojkvän A. Dörr stängd. Borde jag vara orolig?

Överlevt

Har överlevt dagen idag. Fick flexa en timme imorse för att bli lite på den säkra sidan. Dagen har sen gått jättebra. Nu är jag på banan igen. Kände en lätt panikkänsla imorse innan jag visste hur det skulle bli.
Har bara jobbat idag och sen varit och inhandlat lite mer piller så att jag kan fortsätta kuren.

På onsdag blir det en prövningens dag. Kl 9 ska båda vara på dagis. Innan dess ska vi ha: vaknat, ätit frukost, badat två barn, klätt dem i fina kläder, styrt upp deras hår infunnit oss på dagis hela och fortfarande rena. Sen blir det fotografering. Kan det lyckas tror nì?

Veckovägning

Denna vecka stannade vågen på minus 0,6. Är glad för alla minus men det är fortfarande 3 kg som ska bort för att nå månadsmålet den 1 nov. Nu börjar tiden bli knapp. Inser att det inte är så många veckor kvar. Men har ju bestämt mig att det ska gå!
Och magen?? Jo... plötsligt händer det... Hade igår bestämt mig för att ge upp detta. Min tro på dessa alternativa metoder är inte den starkaste och när man efter en hel helg med ett stort intag av laxertabletter inte får en enda effekt så är det lätt att ge upp. Ser ju att det fungerar på andra men inte på mig. Nu får jag igen....med råge. Sitter just nu och funderar över hur jag ska klara jobbet idag, men det måste gå. Har en fullspäckad dag.
Drar ner dagens intag till minimum och tänker att det kanske går till sig snart. Snälla högre makter, låt det bli så.

3kg-3kg-3kg....

Helgen

Ja då har nästan hela helgen passerat. Har varit mestadels hemma. Hälsade på barnens faster och farbror i lörsdags. Vågade mig inte ut på längre turer innan jag visste hur jag reagerade på tabletterna.
Idag har vi vinterstädat på tomten och i garaget. Äntligen får bilen plats inne i garaget. Skönt att slippa skrapa rutor på morgnarna.
Hur har det gått med magen då? Hmm... ja inte som jag önskat kanske. Är tydligen mer segstartad än andra. Eller så var den redan i topptrim...Kanske har det med min LCHF kost att göra? Ingen aning fakiskt. Vi får se hur det utvecklas.
Just nu har jag en trött tjej som vägrar sova i vagnen. Behöver sova men tydligen tänkte hon bara ligga där och jollra för sig själv.
Tänkte skynda att vila en timme jag också. Samtidigt är det strålande sol ute så timmen borde tillbringas ute och promenerande egentligen. Vi får se, antagligen vinner soffans dragningskraft. Kan ju gå ner i källaren så ser jag inte solen.
Veckovägningen imorgon ser inte helt lovande ut.

På fronten...

intet nytt...
Känns som om jag går och inväntar en förlossning.... när ska det ske???

Vad har jag gett mig in på?

I jakten på kilona har jag nu efter tips inhandlat en s.k. tarmrensning. Örttabletter som jag ska äta ett par veckor  som ska rena och hela. Typ laxerande. Så nu har jag avsatt min helg till att tillbringa i hemmets vrå. Närheten till toalett ska tydligen vara bra. Förutsätter att viktminskningen ska bli bra och att magen ska må bra.
Tänk vad man kan utsätta sig för.... nästa steg är väl att önska sig en magsjuka. Kanske nåt kg kan försvinna då. En anmälan till Robinson och Biggest loser, sen är jag nog helfärdig. Då är mina 15 kg borta ska ni se.
För det verkar ju vara omöjligt att jobba bort dem själv.
Ska försöka mig på en långprommis imorgon om kroppen tillåter.

Trött

Barnen vaknar mellan 5 och 6 varje morgon så visst är det tidiga morgnar. Men jag lägger mig i tid på kvällen. Sov först en snutt till Robinson igår och vid 22 låg jag sen ordentligt. Så VARFÖR är jag sååååå trött varje morgon? Jag sover tillräckligt med timmar, äter LCHF som ska göra en så pigg, fyller på med mulitivitamin och extra D-vitamin och tränar och promenerar så mycket jag hinner med. VARFÖR? Hjälp mig någon.

Friskvård

Slutade min arbetsdag idag med att ta ut min friskvårdstimme. Syster ställde upp som promenadsällskap och vi brände av 10.000 steg genom att promenera till mamma och vattna hennes blommor. Så runt 12.000 steg hamnar jag på idag. Det mest deprimerande är att så snart jag lagt mig är stegen på noll igen och en ny dag ska kämpas igenom för att nå rätt antal steg. Extra svårt att ge sig ut och gå på fredagar. Då vill jag gärna kura ihop mig.
Annars har dagen varit bra. Rätt mat har åkt ner och lite 70% choklad. Men det känns ok inom de ramar jag har.

Konstig sak det här med motivation. Två veckor snart nu har jag inte ens kämpat. Har gått superlätt att vara fokuserad. De två veckorna gick ingenting. Hade noll i motståndskraft. Hoppas denna omgång håller i sig. Har nu exakt 2,9 kg kvar att minska innan 1 november. Det ska gå! Men det är viktigt med hjälp. Hjälp att inte glida iväg på fel sorts mat. Familjen viktig i den supporten. Viktigt att ha tränings och promenadsällskap. Så lätt annars att backa ur i sista stund. Viktigt att ingen i närheten håller med när man är svag och pratar om att onyttigheter måste inhandlas. Gäller att konsekvent tacka nej till alla frestelser.
Brukar säga på jobbet att bjud gärna på smaskigt fika. För då får jag tacka nej och inget får mig att känna mig bättre efter den bedriften. Nej nej och åter nej tack !

Längtar efter mitt löpband!!!! Steg kom till mig!

Ja just, höll på att glömma.... barnen har skött sig perfekt idag. :)

Bra dag

Idag har allt gått förvånadsvärt bra. Bara några mindre krigsattacker mellan barnen. Hann med en promenad på förmiddagen och en på eftermiddagen. Om man nu kan kalla det för promenader när man går med två-tre barn + barnvagnar och cyklande barn. Fick trevligt kaffefrämmande mitt på dagen av C och syster. Njuter av de stunder man får sitta och bara vara vuxen och i alla fall nästan hinna prata klart. Tycker man börjar pratat om saken och sen kommer alltid nåt annat emellan så det rinner ut i sanden. Händer att jag och syster ringer varann efter några dagar- då vi kommit på något vi börjat prata om men aldrig kom till poängen på.

Trillade in på en barnklädesaffär på em och helt plötsligt har jag handlat de kläder de små ska ha vid dagisfotograferingen nästa vecka. Det känns som att vinna på ett lotteri att det är klart. 

Nu har vi (U och syster) skruvat klart tjejernas hyllor så de sitter så fint på deras vägg. Med små steg i taget blir det nog klart till slut. 

Stegen inte så vidare, runt 6500 st och ingen träning blev det tydligen. Vikten dock bra. Minus 0,7 sen i måndags. Strålande glad över det. Försöker att bära med den positiva känslan.
I morgon tänkte jag utnyttja friskvårdstimmen vilket innebär att jag måste ut på en timmes promenad efter jobbet. Hoppas hitta promenadsällskap så att jag inte kan banga ur.

Nu till en perfekt kväll: Bonde söker fru och Greys anatomy har båda säsongspremiär. Ska göra mig en stor kopp kaffe och sjunka ner i tv soffan. 

Fingrarna i kakburken

Ja nästan bokstavligen. Fick en gliring i helgen över att jag tagit sista tobleronen och lämnat påsen tom kvar i källarrummet. Är väl så när man inte vill ta upp och visa sina synder. Det som inte syns har väl inte hänt va? De kalorierna räknas väl ändå inte? Idag när jag kommer hem från jobbet hittar jag i skafferiet...vadå? Jo en tom plastburk som det senast igår fanns iaf en kaka i. Alltså har 'någon' tagit sista kakan och lämnat beviset. Jag vet att småtjejerna inte kan göra nåt sådant. Förklaringen blev att U medvetet lämnat kvar den så det var tydligen skillnad??!! Som om min lämning var omedveten. 1-1 står det nu.

Haft en perfekt dag på jobbet. Så trevliga kunder hela dagen. Sådana här dagar påminner mig om varför jag har mitt jobb. Fram för fler sånna dagar.

Lite steg idag och ingen träning. Nu gäller det att skärpa upp. Imorgon blir det träna av! Lovar!


En dag på jobbet

Har äntligen varit tillbaka på jobbet idag. De flesta undrar om man haft det bra på ledigheten. Försöker lite fint förklara att idag börjar min ledighet. Kom till jobbet med ett leende på läpparna medan de andra var måndagströtta.
Har blivit dåligt med steg på sistone av förklarliga skäl. Skickade därför U att inhandla löpmaskinen så att jag kunde göra lite nytta på den ikväll. Men surt värre så var det typ en veckas leveranstid på den. Åhhh....en hel vecka då jag måste ut och jobba ihop stegen. Tänkte annars göra dem till något sofistikerat tv program som typ Glamour. :)

Nu ska jag köpa en lott. Barnen är sams och byrån står på plats. Drar lådorna ut och in, ut och in, ut och in


Veckovägning

Tjohoo! Minus 1,7 sen förra måndagen. Min satsning har verkligen gett resultat. Det är 0,3 ner under helgen efter min månadsvägning i fredags. Länge sedan en helg gav ett minus.

Tar med mig känslan idag :)

Helgen

Ja då är den här helgen över. Det enda som kvarstår är vår tvättsöndag. Dags att vika all tvätt som tvättats under veckan och det är den del när man är fem st.
Har precis kommit hem efter att ha varit och sett Grease med käraste syster. Väldigt trevlig show. Satt där i tre timmar men det kändes inte så. Tiden gick fort fastän vi satt i en ishall och inte riktigt var preparerad för det. Saknade minst två lager kläder, vinterskor, mössa, vantar och sittunderlägg. Hade jag bara tagit på mig detta hade kvällen varit perfekt. Händerna blev inte ens varm under alla slutapplåder med minst 5 extra låtar. Nu blir det till att krypa ner under fleecefilten.

Kom hem och fick höra historien om hur mina små gullungar hittat en tuschpenna och tydligen målat runt med den i sina ansikten. Lovar att historien var söt berättad så här i efterhand men jag antar att det inte var lika kul när den hände. Blev tydligen en tidig kväll i säng för tjejerna.

Helgen har tärt på vårat tålamod så för mig var det underbart att få 4 timmar iväg på showen utan barn.

Har också hållet en kall tumme och tå för min svåger som opererat sig ikväll.

Imorgon ny veckovägning.

Blir tokig

Varit hemma i 5 dagar nu. Planeringsdag dagis, ledig dag, sjukt barn dagar och nu vanlig lördag. Blir tokig på dessa två bråkande varelser!! Räknar ner....1 timme till sovdags...Enda gången på dygnet de håller sams- när de sover.

Idol

Har kikat på Idol ikväll. Roligast på hela programmet är att höra Jihde presentera Johan 'rrrrrrrrrrrörrrrrs' orkester. Lyssna själv nästa gång :)

1 okt

Dags för månadsinvägning. Blev jätteglad då jag vägde mig i morse. 1,4 kg borta sen i måndags! Men då jag skrivit in i månadsregistreringen inser jag att det saknades 2,4 kg för att ha klarat mig denna månad. Visste att jag inte skulle nå dit men trodde jag var närmare efter denna 'braiga' vecka. Det innebär nu att straffavgiften på 2.000:- nu är betald och att jag nu har 3,9 kg att minska denna månad. Utmaningen låg om du minns på 1,5kg ner varje månad i 11 månader. Så jag antar att om jag inte kommer ikapp under okt är jag nog körd resterande 9 månader. Det blir dyrt det. 

Ska dock försöka bevara den positiva känsla jag hade direkt i morse.

RSS 2.0