Biggest looser

Såg första delen av amerikanska finalen av Biggest looser ikväll. Älskar programmet men blir lite ledsen när man ser finalerna. En del av deltagarna har verkligen spårat ur. Ser väl magra ut. Trist när det ser ut att ha gått överstyr. Skillnad på att vara fint smal och se utmärglad ut. Jag är väl antagligen avundsjuk på deras framgångssagor.

Idag har verkligen inget hänt. Vi har sovit och slöat framför tv:n hela dagen. Blir hemma med E imorgon också. Varken jag eller hon är kry än. Blev en kort vecka på jobbet, endast måndagen.

Glömt att redovisa mina steg denna vecka. Precis halkat över 10.000 steg per dag mån-ons. Idag tror jag inte ens att mina rörelser gett utslag på räknaren. Får gå ikapp när jag är kry igen.

Nu- godnatt!

Jag är med och tävlar....

http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=986548

Sjukstuga

Har varit ledig i två dagar. Vanlig ledighet plus att dagis haft planeringsdag. Kan för första gången på länge säga att jag haft två jättebra lediga dagar. Tycker att vi på slutet mest gått omkring och nött på varann jag och barnen. Aldrig är det riktigt bra och som de bråkar nuförtiden. Jag hoppas verkligen att det är en övergående fas men fy vad de kan jäklas med varandra. Vi har gjort massor med saker. Varit på Drakborgen med syster och F, shoppat loss på Ikea, lunchat hos mamma, shoppat loss lite ytterligare. Äntligen ska vi ta tag i småtjejernas rum. Nya sängar, hyllor och matta är inhandlat. Ny byrå till vår hall väntar också på att byggas ihop. Tänk bara att ha en byrå man kan dra ut lådor och sen kunna skjuta in lådorna igen. DET är lyx.
Matmässigt går det hyfsat denna vecka. Halvveckas vägningen idag visade 0,9 ner sen i måndags. Helt ok. Men idag är jag hemma med feber. Tydligen rätt synd om mig för helt plötsligt äter jag både det ena och det andra. Vad är det för fel i huvudet man har? E och U är också hemma med feber. Har dock inte sett dem på hela fm. Jag har sovit nere och de toksover uppe.
Har också tagit ett beslut att inhandla ett löpband. Skönt att kunna gå och löpa lite inne under vintern när det är lite väl mörkt för kvällspromenader. Hoppas på att få hem den så snart jag är på benen igen. Behövs starka muskler och en stor bil för att få hem den.
Nu...lunch!

Träning och steg

Varit en bra dag idag. Litet avsteg med några Finn Crisp men det känns nästan obetydligt.
Höstens stegtävling drog igång idag också. 10.000 steg per dag är målet. Nådde inte riktigt fram idag, 4000 steg och ett Friskispass blev det dock. Skulle träna tidigare ikväll och tog mig iväg själv fast ingen av mina två träningskompisar följde med. Duktigt av mig! Belöningen blev att jag fick träna ett pass med den enda ledaren jag absolut inte vill gå på. Tydligen var hon vikarie idag. Sååå besviken och det var verkligen ett supertrist pass. Hade jag vetat det hade jag gått på ett annat pass. Men jag har vickat på rumpan och stretchat en egenkomponerad stretching. Men men- all träning som blir av är bra träning.
Nu väntar två lediga dagar och tydligen soligt och fint väder. Hoppas hoppas mina två små kan hålla lite sams dessa dagar.
Natt natt!

Plus...

0,8 förra veckan blev facit. Inte bra när det är typ takten jag borde gå ner i. Nu börjar alvaret!!!! Längtar till nästa redovisning. Kan bli en mitt i veckan vägning också, vi får se hur det känns.

Skithelg

Matmässigt alltså. Eller maten har funkat bra men massa godsaker har slunkit ner emellanåt. Nu är det 100% stenhårt som gäller från imorgon. 5 kg ska bort på en månad. Helt säkert! Redovisning på måndagar är det som gäller. Noll utrymme för snedsteg nu.
Haft en bra helg med ungar som varit hyfsat sams. Mest beroende på att vi varit på språng mest hela tiden. Idag gåbingo på förmiddagen. Perfekt runda att gå för de små. Middag med hela familjen hos mamma på eftermiddagen. Mumsig oxfilé bjöds det på. Igår åt vi Annika Dahlkvist och Airams supergoda LCHF räkpaj. Som sagt maten har fungerat bra men det andra....skäms!
Ny dag nya möjligheter imorgon. Nu godnatt!

Smygalkoholist typ

Har ett erkännande här och nu:
Är som en smyalkoholist. Har kommit på att jag har en stor öppnad påse med småtoblerone som jag gömt i källaren sen i sommar. Gissa hur många gånger om dagen jag går ner och hänger tvätt nu???

Ny dag

Ny dag idag. Igår blev inte den bästa av dagar men inte heller den sämsta. Har så himla dålig motivation för viktminskning just nu. Läser några andra viktbloggar och slås ofta av vilken motivation många har. Följer Elins vikt- Resan till ett mindre jag och slås av att hon inte stött på många motgångar. Inga hon skriver om iaf och viktminskningen talar sitt språk. Hur går det till? Jag trivs bra med min Lchf mat och kan ibland vara helt utan kolhydrater långa perioder. Det innebär att suget försvinner men inte mitt minne om hur gott det faktiskt är med onyttigheter, och nej det är inte lika gott med att dippa grönsaker. Blir tokig över att det ska vara så tufft.

Idag har vi tagit en tur till stugan för att tömma frysarna och fördriva lite tid. Nu inväntar vi lite främmande från goda vänner och deras söta lilla son. SKA hålla mig från fikafaten. Lovar!

Jag vet att rulle inte är LCHF....

....

Ahhh.......!

Kycklingrulle eller inte....?????
Ge upp för dagen eller knapra sallad????
Den onda på axeln skriker rulle!

Blir så less

Alltså jag håller på med ett viktminskningsprojekt. Sen aug ska 1,5 kg bort varje månad till nästa sommar. Tanken att få känna mig lite fin när jag fyller år är tanken. Belöningar funkar inte på mig så jag har infört ett straff varje månad jag inte håller minskningstakten. Några tusen kostar det mig varje gång jag inte lyckas. Verkar ju också fungera bra :( Första månaden klarade jag det på håret sista vägdagen. Men jag fattar ingenting. Går lite upp och lite ner hela tiden men står och stampar viktmässigt på samma som jag låg på i mars. Har faktiskt försökt sedan dess att bli av med lite vikt. Har minst 25 att gå ner men skulla vara helnöjd med 15. De säger att kroppen själv anpassar sig till idealvikten men den kan väl ändå inte vara 25 kg över en normal vikt???
Ja ja... det här blir en viktblogg också. Vägning på måndagar och månadsavprickningar den 1:a varje månad.
Har börjat skrala ihop till staffavgiften då det nu tydligen är 3 kg att gå ner innan 1 okt..... Känns omöjligt.

Träning

Var på Friskis igår och körde ett styrke/medelpass. Hade kanske inte den allra bästa energin. Skamset lyssnade jag på ldaren som under stretchingen gick igenom hur viktigt det var att ge sig själv en bra dag innan om man ska träna på kvällen. Ordentlig frukost och lunch + alla mellanmål. Titta ner i marken och tänkte på den tallrik fil som var det enda jag åt till lunch. Kanske orsaken till min brist på energi? Äter LCHF kost sen feb 2009 och har i augusti startat en egen viktutmaning inför min 40- års dag nästa sommar. Ska snart berätta mer om den.
Nu är det ny dag och jobb som väntar. Var ledig igår och hade båda barnen uppe tidigt. Idag var det då min klocka som ringde före de båda kom upp. Visst är det lustigt?
Hoppas på en fin dag vädermässigt idag. Ska sen få främmande ikväll. Ska bli kul att träffas och få prata ikapp lite om livet.


Vad blir det av det här nudå?

Jaha...då har min blogg startat. Har sååå länge gått och berättat för alla vad det skulle stå i min blogg om jag hade nån. Så nu är det bara upp till bevis. Känns bara konstigt att faktiskt pränta ner saker jag tänker på. Blir nog nåt jag måste träna på ordentligt.
Har en sån underbart fantastisk familj! Man och tre barn A, E och T. 15,4 och 2 år. Ja så låter de flesta bloggar. Där flödar orden om hur underbart fantastiskt allt är. I min värld är det inte alltid så. Har ni hört talas om tvåårstrots och tonårshumör? Jag kan berätta om treårs och fyraårstrots också. Antagligen kommer fem och sexårs snart också. I vilket fall så hoppas jag kunna sätta ord på både det roliga och även det jobbiga.
 
Idag t.ex gick de två små upp till sitt rum när jag gjorde middag. Kanon tänkte jag- första gången på hela dagen de inte bråkade. I samma rum säkert 20 minuter, och sams. Anar ugglor i mossen när de kommer ner rätt blöta... Går upp och hittar övervåning full med vattensamlingar. Golv, toalett och t.o.m. ena sängen är dyngsur. Tydligen tänkte de hjälpa mamma att putsa fönster. Papper och vatten överallt. DET var inget rosa skimmer över det vill jag lova.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0