Uppdatering

Fredagen kom om jag fick en dag hemma i lugn och ro. Var tveksamt då E var hängig efter sin spruta i torsdags. Hon repade sig hyfsat och var på dagis. Fick dock inte samma energi av att vara hemma sin jag fick förra lördagen. Funderar över vad skillnaden var men har inte hittat nåt svar. Pysslade advent och bakade saffranskladdkaka.
I lördags var vi i kyrkan på konsert. 5-åringarna på dagis hade tränat och tränat. En fantastisk bra konsert var det. Så himla duktiga var de. Då många verser på svåra sånger. Med lyckliga ansikten sjunger de för allt i världen. Jättehärliga!
Idag blev det lek i snön och på em lite julskyltning. Inte min grej men de små gick runt med stora ögon.
Imorgon går en stor nyhet ut som gäller jobbet. Vi är satt i stand by läge denna vecka för att ta emot alla reaktioner. Blir spännande och jobbigt.


Håller andan

Håll alla tummar och tår. I morgon har jag en helt egen dag. Är ledig och ska tillbringa den hemma. Ska pyssla, baka, göra advent,vila och bara njuta av lugnet. Förra gången jag skulle ha en sån dag blev en av de små sjuk. Inget av min egna dag alltså. Så nu håller vi andan och önskar alla en frisk fredag!


Oj

Vilket uppehåll det blivit här på bloggen. Jag lever och jag mår bra. Försöker hitta nån sorts normal tanke och känsla för det här med ätandet. Vill bara vara normal. Vill bara kunna äta sunt utan dessa bannande monster i huvudet. Vill känna fokus att kunna gå ner i vikt. Vill samtidigt släppa fokus på allt kring detta. Är nog inne i en riktig 40 års kris tror jag.
Sk nu vara ledig i två dagar och ska julpyssla en hel del. Slappna av och försöka ta in denna härliga tid.


Ledig dag

Idag var dagis stängt för planering. Passade på att gå med T på hennes första tandläkarbesök. Blev ett långt sådant. Är som vanligt ute i god tid. 20 minuter före var vi på plats. Upptäckte då att jag sett fel på tiden. Skulle vara där 50 minuter senare + att de var 10 min sena. 1 timme tillbringade vi i väntrummet. Väldigt spännande.
Besök hos U på jobbet där vi passade på att luncha sen ut på Ikea. Barnen till bollhavet och jag och syster storhandlade. Fika och hemfärd.
Ingen bra matdag men rätt trevlig. Om vi bara kunde bli av med lillans 3-års trots. Den är bedrövlig just nu.


Frosseri

Igår var en jobbig dag på jobbet. Det utmynnade i ett väldigt frosseri på kvällen. Äter mina Naturdiet soppor till frukost och lunch. Så långt allt väl.
När jag kom hem hann jag klämma en hel kexchoklad innan middagen. Åt middag och fortsatte sen på kvällen och tog en stor hembakad muffins med chokladbitar i. Åt direkt från frysen. Fick även i mig en hel kexchoklad till. Som om inte det vore nog tryckte jag i mig en andra muffins innan jag la mig. Normalt? Ja, i mitt liv.
Vågen var fruktansvärt snäll idag. 1 kg mindre än igår morse. Vill se det som ett tecken att inte ge upp. Tänk om jag bara skippat skitätningen igår.


Less

Är så less. Så trött på allt. Orkar inte kämpa med denna vikt hela tiden. Det är mörkt, jag är trött, barnen vaknar i ottan, det behövs städas, bakas. Jag kan inte hålla mig från att äta fel. Känner mig kräkless på allt. Usch. Imorgon är en annan dag, men den kommer se ut precis som alla andra.


Ingen förändring

Veckan har sprungit iväg. Vilkten sprang ingenstans. Exakt samma vikt idag dom i måndags. Glad att jag inte gått upp men inser att jag inte kan leva på soppor hela dagen för att sedan mula godis på kvällarna. Trögt men jag gillar ju att äta godis.
Annars blir det en lugn helg. Bortbjuden på middag imorgon och det är alltid skönt.
Nu håller jag tummarna att barnen sover till minst 06.30 imorgon. Önska får man alltid har jag lärt mig.


Bättre och bättre?

Nej bättre blir det inte. Surade över att barnen vaknade 05.40 igår. Borde inte gjort det. Idag var klockan 05.00. Det sjuka barnet har varit allt annat än sjuk idag.
Kom iväg på en promenad med T i vagnen på fm. Sen surade vi mest ikapp på em. T vägrade sova på dagen så inte ens en liten timme fick jag för mig själv. Imorgon dagis och jobb som vanligt. Härligt att ha haft en 'semester'dag mitt i veckan.


Soppar vidare

Imorgon hade jag planerat för en härlig semesterdag. Tänkte bara sådär- inget speciellt som skulle göras. Nu blir det en ledig dag men med ett sjukt barn istället. T har öroninflammation och feber. Fick hämtas på dagis idag så hon blir hemma imorgon. Lite surt men min arbetsgivare blir nog nöjd. Inget arbete som behövs styras om. Vi hoppas på raskt tillfrisknande då vi båda har svårt att styra om våra jobb på torsdagen. Fortsätter äta soppor frukost och lunch. Allt går bra tills jag kommer hem. Då slinker lite för mycket ner för att det ska kunna kallas för en soppdiet. Inte bra! Ska verkligen försöka skärpa mig. Morgonpigga tjejer imorse. 05.40 var de uppe. Inte roligt! Vintertiden förstörde allt. Vi hinner lätt till dagis även om de sover till kvart över sju. Tänk vad vi alla vore lite trevligare om de sov lite längre.

Biggest loser

Ikväll börjar ny säsong av Biggest loser. Älskar den serien. Nu blir det till att få barnen i säng före kl 19 varje kväll för den timmen är Min! 1 kg vätska la jag på mig i helgen. Blir till att jobba bort det lite fort nu. Vill verkligen ner några kg till innan jul.

Helgen

Har ätit middag både fredag och lördag. Igår var vi bortbjudna så det blev båda middag, dricka och gotta. Inte bra men ingick i min plan. Åt soppa till lunch igår som kompensation. Idag är det soppor på helfart som gäller igen. Ska på kalas men det hindrar inte att jag håller mig till min diet. Igår var första gången vi var borta med de små och de fick somna där. Som små ljus somnade de strax efter kl 19. Vi åkte hem vid midnatt och de la sig tillrätta direkt vi kom hem och sov sen till kl 07.00. En riktigt bra natt alltså. För dem iaf. Superskönt att få en helkväll bort í lugn och ro. Prata med andra vuxna. Fick till och med prata till punkt flera gånger. Fantastiskt!

Upptrappning

Igår började jag med lite upptrappning. Soppor hela dagen förutom kvällen då det blev en halv hotdog och lite makaroner. Tänker försöka äta soppor hela dagarna förutom middagen.
Idag var det kortdag på jobbet och vi kom hem före kl 14 allihopa. Till middag blev det oxfilé och klyftpotatis. Försökte hålla mig till en liten portion. Vet inte hur magen reagerar på att få vanlig mat helt plötsligt. Supergott blev det. Vi hade syster och F här som åt med oss. F gillade makaronerna bättre än filén.
3,6 kg ner visade vågen imorse. Sakta sakta.


Fortsätter

Hänger på med enbart soppor. 1 1/2 vecka nu med helkur soppor. Går bra men verkar ha nått första platån. 3,5 kg ner visar vågen nu. Har gått riktigt bra ända tills igår kväll. Då kröp suget efter att få tugga och äta något på. Klarade kvällen och vill köra helkur till fredag iaf. Sen kanske trappa upp med lite mat. Vi får se. Hoppas platån bryts imorgon. Då får jag mer kraft att fortsätta.


RSS 2.0