Familjefrid?

Vilken lördag jag hade. Först många timmar för mig själv då jag kunde röja undan lite, förbereda maten och faktiskt sova en timme. Sen kom två kära tjejkompisar och vi satt och surrade hela kvällen. Vilket lugn, vilken känsla att få pratat till punkt. Inte lägga barn samtidigt som man försöker vara värdinna. Hade dock lite svårt att somna på natten. Magen full med mat och dryck och knäpptyst i huset. Det händer inte ofta.
Vaknade tidigt men vägrade kliva ur sängen. Småsov fram till kvart över tio.
Familjen kom hem sen mitt på dagen. En skulle på kalas, packning skulle packas om och tonåringen skulle skjutsas iväg. 
Nu har vi landat i lugnet i stugan. Några lata dagar ska vi vara här. Hade fmiljeråd i morse där vi pratade om att försöka ha en bråkfri dag idag. En dag då alla kommer överens. Japp sa småtjejerna och höll sig sedan i 3 minuter innan de var igång igen. Suck! 

Familjefri

Idag har jag kört iväg familjen. De fick pallra sig iväg till stugan. Själv ska jag och några kära tjejkompisar träffas och surra. Äta, dricka gott och prata ikapp. Det är så lätt att tappa bort varandra. Det där som kallas livet kommer lätt mellan. Tänker inte räkna en enda kalori eller kolhydrat idag. På måndag däremot lutar det åt att mitt LCHF liv återuppstår.


Nope

Det känns inte bättre. Hittar ingen lösning som känns hållbar för mig just nu.
Halvsjuk är jag och fler i familjen fortfarande. Jobbade första dagen idag sen i torsdags. Kändes riktigt bra. Det gav energi.


Börjar bli desperat.

Går hemma, trycker i mig onyttigheter och får ångest över livet. Jag kommer att förlora den här kampen. Äter, mår dåligt, äter, mår dåligt. Det är en spiral som inte snurrar åt rätt håll. Tänker på resan till Italien, tänker på sommaren och ser fläsket. Det går inte det här, jag klarar det inte själv.

17 år

Min fina tonåring fyller idag 17 år. Det blir firande i em men tyvärr inte på bästa sätt. Jag är fortfarande utslagen av förkylningen och halva släkten är bortrest. Att ställa är inte ett alternativ. Både födelsedagsbarnet och de små totalvägrar. Jag laddar med massa piller och nässpray så kan jag nog sitta med vid bordet också.

Grattis fina A på din födelsedag!


Sjukstuga

Vi lämnar väldigt sällan bort barnen. Det innebär att man aldrig hinner stanna upp, aldrig hinner tänka klart en hel tanke. De gånger vi ordnar barnvakt är om vi ska iväg på trevligheter, aldrig bara för att vara hemma. Så i veckan bokade vi bort de små så att vi skulle få en hel lördag hemma bara vi vuxna. Vi skulle feja lite och baka inför 17 åringens födelsedag imorgon. Kanske komma ut på en gemensam promenad också, det var planen.
Idag är jag jätteförkyld och orkar knappt ta mig ur sängen. Fröken E är också fortfarande sjuk. Vilket innebär att alla planer omkullkastades. Är jag förvånad? Nej inte direkt.
Om jag inte minns fel har jag inte haft en sjukdag i år. Men men..

Falsk krupp

Lilla fröken E som är lite förkyld har inatt haft ett anfall av krupp, eller falsk krupp kallas det visst. Låter väldigt speciellt, som att hon inte får åt sig andan. Hostar och låter med ett väldigt 'skällande' ljud. Minns min rädsla första gången hon hade detta. Låter som de är på väg att dö, att luften inte räcker till. Nu var det tredje gången hon fått det, minst ett år sedan sist. Tur man vet vad det är så vi lugnt bara kan sitta ihop och vänta tills det blir bättre och hon kan sova vidare. Efter lite ryggkliande gick hon ner med pappa och sov på storasysters säng.
Är hemma och samlar kraft med henne idag.
Annars har jag en hyfsad vecka. Massvis med promenader och hyfsad mathållning. Som vanligt ett minus sen i måndags (1.1 kg) men nu kommer ju helgen. Skulle vara supersmal om livet bara hade måndagar-torsdagar.

Ledig dag

Idag har jag varit ledig. Mina lediga onsdagar har nu börjat. Me like! Började dagen med min långrunda. Ca en mil är den. Sen dusch och lite slapptid. På em hade barnen en kompis här och syster kom och bakade bullar. Full rulle hela dagen känns det som.
Hade planerat ett besök hos Polisen för att förnya mitt pass men det blev aldrig av.
Imorgon- långdag igen.


Morgonpromenad. Men vad är det som händer?

img_0559 (MMS)

Morgonpromenad. Men vad är det som händer?


I denna Crock Pot la jag min stek för en t...

img_0558 (MMS)

I denna Crock Pot la jag min stek för en timme sedan. Vid fyra-fem tiden kan vi bara sätta oss till bords. Tror jag gillar denna manick :)


11.000 steg. Värt det?

Idag ska vi fira mammas födelsedag. Det ryktas om smörgåstårta. Läste någonstans att det krävs 11.000 steg för att gå bort 1 bit smörgåstårta. Planerar att promenera dit ( 40 min ) som kompensation. Känner jag mig själv rätt kommer jag äta två bitar så en promenad hem också borde vara på sin plats men så är inte planen.


Glest

Glest mellan inläggen. Har inte så mycket inspirerande att skriva. Jobbat två dagar den här veckan by the way alldeles lagom med jobb två dagar i veckan. Kul att gå till jobbet båda dagarna faktiskt. Har haft proppat med kunder och jag har jobbat mycket mentalt. Superroliga dagar som sprungit iväg.
Annars vanligt familjeliv. Tjuvade åt mig en alldeles egen dag i onsdags. Behöver massa arbetskläder. Hade nästan 3.000 som brände i plånboken. Vi fick sju rätt i helgen på V75 med jobbet. Gjorde av med varenda krona och lite till på kläder, bara till mig själv. Välbehövligt! Tyvärr inte i de storlekar jag vill ha men börjar snart ge upp. Inser att jag kommer se ut så här resten av livet.


Hemma

Nu är vi hemma igen. Är ledig imorgon också och det känns fantastiskt skönt. Behöver ofta vara hemma för att känna mig ledig.
Riktigt skitväder idag. Har mest gjort ingenting. Grovsanering av familjen. Alla har duschat och badat. Blir lite eftersatt i en stuga. Har iofs dusch där men med superdåligt vattentryck. Svårt att tvätta hår där.
Annars är det mycket wordfeud jag fördriver tiden med. Spelar gärna. Heter zamzam1


Ingen kontroll

Nu har nästan hela påsken passerat. Har inte hittat hem än men börjar faktiskt längta lite. Hem till vardag, hem till ett nyttigare liv. Påsken har varit helt utan kontroll. Ingen motion och 1000 kilo godis. Känns iaf så. Nej nu måste det till förändring. Mår inte bra av det här.


Flyr hemmet

Idag har vi flyttat ut till stugan. Tänkte fira påsken här. Det var mer snö här nu än för två veckor sedan. Då krattade vi stranden från stormbråte. Nu är stranden vit.
Ligger nu nedbäddad under en filt i en stuga vi precis eldat varm. Rätt mysigt. Största problemet är att vi glömde tv kortet i stan. Blir att dra nytta av licenspengarna och se 1:an, 2:an och 4:an ikväll. Eller kanske en liten tv avvänjning kanske.

Glad påsk alla vänner!


RSS 2.0