Lördag

Ungarna tog sovmorgon, till 06.30. Tjihoo eller nåt :( Längtar nästan tills att de blir tonåringar. Nu får vi aldrig känna skillnad på vardag och helg. Allt bara maler på.
Den här veckan har jag inte orkat räkna points. Tror jag fått ett hum om hur jag kan äta och inte. Vi får se om det varen bra taktik vid vägningen på onsdag. Några avsteg har jag också gjort men de har också känts välbehövliga. Går inte att vara för sträng mot sig själv.
I helgen ska vi plocka ihop tomten hemma. Nu ger vi oss för vintern. Blommor ska slängas och utemöbler packas in. Sen är vi redo för vintermånaderna.
Har också börjar jobba 90% istf 80%. Börjar en timme senare varje dag eftersom våra morgnar inte blev kul innan. Stress och jäkt med barnen. Nu kan vi göra oss i ordning i lugn och ro. Det blir lite mer kvalitetstid.


3 veckor, -3,8kg

Jotack det går rätt bra det här. Lossnade på slutet den här veckan. -0,8 tredje veckan. Ja, nu känns det rätt bra. Denna vecka har jag inte heller tränat en enda gång och inte gått några promenader. Två kalas har också hunnits med. J*klar nu gäller det att hålla i!

Hemma igen

Stängde stugan idag och for sen och firade svågern som fyllt år. Har varit riktigt effektiva i helgen. Blir långa dagar när de börjar kl 06 på morgnarna. Längtar till barnens tonår. Tänk att få vakna av sig själv en helg. Eller bara en endaste liten dag. Har glömt hur det känns.
Träning för fröken E hanns också med.
I och med kalaset idag sprack min dagsbudget med points. Rätt rejält fast jag var väldigt sparsam med fikat. Känns konstigt att fika väldigt lite i mina mått mätt och ändå överskrida dagsintaget så rejält. Känns inte upplyftande.


2 år

Är sällan eller aldrig inne på min blogg via datorn. Idag gick jag in och gluttade lite. Ser att startdag för min blogg var 22 september 2010. Det betyder ju att jag firar 2 år här idag! Det betyder också att jag 2 år senare står och stampar på samma ställe :( Nej ikväll ska jag fira lite. Ostkrokar ska ätas från min veckobonus. Mums!


Sista helgen

Den här helgen tillbringar vi i stugan. Plockar ihop utemöbler och vinterstädar tomten. Eldar massor i kamin för att hålla stugan varm.
Ibland är det tur att barnen är morgonpigga. Kl 09 var vi ute för att börja jobba imorse. Tre timmar senare var allt undanplockat och gräset klippt, då kom regnet. Nu blir det filmmys inne resten av dagen. Helt ok tycker vi alla. Sista natten vi sover här nu för i år.


VV vecka 2

Andra veckan avklarad som viktväktare. Min plan har varit att inte använda veckobonusen, utifall det är så att jag måttar lite fel. Vill ha god marginal. Denna vecka blev det -1kg. Alltså -2,8 de första två veckorna. Borde vara jättenöjd men en liten del av mig hade högre förväntningar. Har lite att ta av om man säger så.


Hemmahelg

Denna helg har bestått av trädgårdsarbete. Vår superhöga syrénhäck är nu klippt till mer normal höjd. Fönstren är också putsade. Förutom det har vi hunnit med en hel del promenader, mysat med systers minsta. Tänk snart fyller hon 1 månad. En riktigt skön, energigivande helg. Har hållit min pointsplan och inte behövt använda veckobonusen och det känns riktigt bra :)


Shit...

Vad många points det blir när jag äter taccos :( Annars går det bra. Följer mitt schema och har äntligen tappat godissuget. Det är bra!


1:a viktväktarveckan

Så nu har jag viktväktat knappt en vecka. Vägde mig förra onsdagen då jag började mitt skötsamma matliv och har därför onsdagar som vägdag. -1,8 kg blev resultatet. Glad för det! Två träningspass och några promenader hann jag också med. Nu kör vi en ny vecka och jag vill gärna hålla den här takten :)

Frestelser

Japp, frestelser finns det gott om. Jobbets fikabord idag.


Pyssel med points

Har inte riktigt fått till pointsräkningen. Knepigt att laga mat till fem personer och sen få nån hum över hur många points det är i den delen som jag äter. Blir inte riktigt klok på detta men gör så gott jag kan. Onsdagar blir mina vägdagar. Så första utslaget börjar närma sig. Ätit så gott jag förmår efter VV sedan fredag.


Viktväktare

Idag är min första dag som viktväktare. Har aldrig tidigare varit medlem där trots mina viktproblem. Nu är jag där. Har varit skötsam sen i onsdags så känslan är bra.
Har gjort lite höst på tomten idag, tränat på Friskis och pluggat lite VV tankar. Verkar lite pyssligt men jag fattar tanken. Nu kör vi!


Gå ner i vikt. Finns det en prislapp??

Viktminskningshjälp som kostar multum. Är det värt det? Kanske om man går ner det man önskar. Hur många är det då som inte når sitt mål? Som månad efter månad pumpar in pengar för denna 'hjälp'. Blir lite ledsen när jag tänker på hur vi tjocka hoppar på det ena efter det andra. Konsulter, träning, piller, dieter. Hur mycket lägger vi ner på att bli av med dessa oönskade kilon. Kilon som de flesta fortsätter att bära på eller som blir fler och fler. Visst kostar det att leva osunt också, jag är medveten om det. Vill bara inte bli utnyttjad.


Nu så

Bröt flera månaders träningstorka igår. 80 minuters stationspass hos Friskis. Är inte riktigt frisk i huvudet som börjar med ett sånt pass. Trodde jag skulle svimma flera gånger. Men det gjorde jag inte utan klarade hela passet. Supernöjd. Nu inväntar jag träningsvärken.
I em ska jag på mötet jag blev uppringd om. Spännande!


Uppringd

Jag har anmält mig till olika saker som ska hjälpa till med min viktminskning. Nu har jag blivit uppringd från ett ställe. Känns väldigt spännande. Till veckan ska vi prata mer.


Konstig vecka

Blev en konstig vecka. Skulle jobba endast tre dagar för två skulle jag vara ledig. Mysa, komma ikapp, träna och träffa familjens nykomling var planen. Blev omkastat när jag blev sjuk. Endast en dag kom jag iväg till jobbet. Nu börjar krafterna komma tillbaka. Hoppas på träningsstart till veckan.
Igår for vi ut till stugan och regnet det bara öser ner. Det är ok för oss alla utom den minsta. Hon kan driva oss till vansinne just nu. Tvåårstrotset har nu hållit i i två år. När ska det gå över??


RSS 2.0