Crock Pot

Handlade nåt konstigt idag. En Crock Pot slow cooker. Kanske en hyllvärmare. Det går till såhär. På morgonen lägger du i vad du vill tillaga i grytan. T.ex grönsaker och kött. Sätter sladd i väggen och ställer in den på 5-9 timmar. När det är middagsdags är maten klar. Mört och fint ska allt bli. Kött, kyckling fisk och massa annat går att tillaga i den.
Ja jag vet inte. Gillar lite konstiga saker. La i grytbitar mitt på dagen, så snart ska vi prova första tillagningen.


Skit

Känner mig mer och mer mogen och redo att börja göra bättre val i vardagen. Tänkte i måndags att det här blir veckan det vänder. Uteslöt alla kolhydrater och minskade 1 kg måndag-onsdag. Sen skulle vi på China jag och dotra med efterföljande biobesök. Japp, så var jag där igen. Fredagsvikten exakt samma som måndagsvikten och min motivation nere i källaren igen. Nu är det helg och den här veckan är ju redan körd så varför inte svulla lite? Tyvärr är det så jag funkar. 
Blir mer och mer stressad över att sommarsäsongen närmar sig. Inga roliga vårkläder kommer jag i. Kommer få behålla mina svarta vinterkläder hela det här året, känns skittrist. 
I helgen ska vi kurera den minsta som hade feber igår men springer runt här hemma idag. Sedan blir det ett kalas på det också. Vi hade tänk plocka fram cyklarna till tjejerna med nu är snön här igen så det får nog vänta ett tag till. 

Laddade batterier

Blev fulladdad denna helg. Ganska grått väder på lördagen så en del innemys blev det samtidigt som vi eldade för att få stugan varm. Söndagen däremot var riktigt solig och fin. Blev lite solbränd i ansiktet till och med. Fint fikafrämmande fick vi också. Sen in till vardagen och friidrottsträning.
Viktmässigt är det plus minus noll på de senaste två veckorna. Inser att det är 10 veckor innan jag far till Italien så nu gäller det att fokusera.
Promenad efter jobbet igår och idag. Imorgon ska jag och tonåringen mysa. Vi ska ut och äta och sen gå på bio. Länge sen vi hade nån alldeles egen tid. Blir skoj!


En är och fiskar, en tittar på film och en...

img_0537 (MMS)

En är och fiskar, en tittar på film och en pysslar. Jag ligger lätt bakåtlutat och samlar inspiration. Japp, jag mår bra idag!


Helgmys

Idag åker vi till stugan. Vi tänkte premiärsova där och det känns supermysigt. Vi måste dock komma iväg i tid om vi ska hinna få upp värmen där innan kvällen. Det är bara de små som blir med men ni skulle se vår packning. Mathandligen var inte heller liten men vi ska ju också börja fylla upp där allt eftersom.
Vi har godisförbud till påsk så det innebär att vi ska premiärmysa därute helt utan godis. Låter enkelt för många men gigantiskt svårt för mig. Lär bli en surpuppa ikväll men så får det bli.
E har friidrott imorgon em så det blir en kort stughelg.

Trevlig helg på er alla!

KBT- ätstörningar

Det borde finnas många som jobbar med KBT och inriktning mot ätstörningar och matmissbruk. Eftersom jag förstår hur och vad jag ska äta är inte det problemet. Det måste ligga på ett annat plan. Vore intressant att höra/läsa om någon som fått hjälp med sitt matmissbruk via KBT?!


Energikick

Vilken energikick jag fick av jobbet idag. Dagen bara sprang iväg. Tänk att man behöver vara hemma några dagar för att uppskatta jobbet och tvärtom.
Två dagar kvar sen helg igen. Funderar på att premiärbo i stugan i helgen. Hoppas vädret är med oss. Behöver städa in oss inför påsken.


Fortfarande hemma

Lillbruden har fortfarande rejäla magsmärtor. Trodde det skulle bli dagis imorgon men hon är inte redo än. Hoppas på en friskdag imorgon så det blir sim vanligt på torsdag. Jag ska på jobbet imorgon. Dags för pappa att vara hemma.
Farligt att vara hemma när det gäller min viktminskning. Blir lätt okontrollerad ätning. Hon som borde äta petar i maten och jag visar glatt hur man ska göra. Illa illa.


Veckans samling av konstverk från dagis. K...

img_0536 (MMS)

Veckans samling av konstverk från dagis. Känner mig som en dålig förälder som inte uppskattar dessa samlingar.


Stugtider

När vi stängde stugan i höstas resulterade det i ett dubbelt kylskåp här hemma. I den fick vi dubbelt av allt: ketchup, dressingar, flingor m.m m.m Riktigt trögt har det varit men under vintern har vi jobbat bort alla dubletter. Vad händer nu då? Jo vi måste börja handla dubbelt av allt igen för nu börjar det bli stugdags igen. Snacka om att allt bara går runt.


Ändrade planer

Snabbt ändras dagens planer. Istället för planerad söndagspromenad fick vi ta hand om magsjuk tjej. Började inatt och gav sig lite före lunch. Nu ligger tösen utslagen och sover. Håller nu tummarna att vi andra inte trillar dit.


WF

Fick igång WF idag. Det hade hängt sig totalt. Tonåringen frågade om jag provat att starta om telefonen och det var typ det enda jag inte gjort. Efter omstart och letande av lösenord gick det äntligen igång igen. Som jag längtat. Var så tyst i telefonen igårkväll.
Idag har jag annars hunnit med familjejympa med de små. Sen en solskenspromenad med syster och tonåring. Efter det fick tonåringen övningsköra för första gången. Vi tuffade runt på ettan. Start och stop var de kritiska momenten. Gick bra för att vara allra första gången.
Nu har vi soffhäng med massa lördagsmys.


Gaahhh! Wordfeud

Min WF har hängt sig. Verkar vara ett problem för de som uppdaterat appen. Usch känner hur beroende jag är. Massa spel jag inte kommer åt. Hjälper inte att ta bort och ladda ner igen. Vad ska jag göra? Hittar inga lösningar.


6 timmars SPA

Ja faktiskt. I sex timmar har jag njutit och mått gott på SPA med min fina vän. Fattar inte var den tiden tog vägen. Vi är rätt rena nu kan jag säga. Rejält uppblötta. Vi smög också ner i äventyrsdelen och mot mitt bättre vetande fick hon mig att åka två vatten rutchkanor. Undan ungar här kommer tanterna! Eller så var det inte. Vi åkte men det var rätt folktomt där.
En helt fantastisk dag har jag haft!


9,4 km

Det var inte 1 mil utan 9,4 km men det får vara gott nog. 1 timme och 35 minuter tog det. Strålande sol och helt underbart. Efter påsk ska jag gå varje onsdag.
Nu packar jag inför SPA eftermiddagen. Inte jobbigt att vara mig idag.

Egen dag

Imorgon ska jag ha en alldeles egen dag. Ska bara ta hand om mig själv och samla energi och kraft.
Planen är att gå en riktig långpromenad på förmiddagen. Sen ska jag möta upp en väninna för en Spa eftermiddag. Fick den i present när jag fyllde 40. Nu äntligen ska den användas.
Som jag längtar till imorgon!


Två veckors

Har haft en härlig helg. Var ute i stugan stor del av lördagen. Gjorde upp eld på stranden och grillade korv med barnen och faster och farbror deras. Sedan satt vi och lapade sol med en fin kopp kaffe. En riktig energipåfyllardag. Barnen lekte i strandkanten halvt ute i vattnet så de såg ut som riktiga 'skit'ungar efteråt.Men det finns ju tvättmaskin.
På söndag fick jag en del ledig tid. Syster och min familj for på promenad medan jag fick vara hemma själv och städa. Tänk att det kan ge så  mycket energi. Sen umgicks vi innan det var dags för mig att gå en promenad med en arbetskompis. Helt plötsligt hade den dagen sprungit iväg.
Som sagt en härlig helg har det varit.
Idag vägdag efter ett uppehåll. Två veckors resultatet blev -0,2 vilket får ses som ok eftersom jag inte skötte mig alls första veckan. Känner mig fortfarande motiverad.

05.50

Hur man vet att det är helg? Jo barnen vaknar extra tidigt. Tjihoo... :(


Provar nytt

Ny taktik. Det är inte maten jag äter som är mitt problem utan allt jag äter mellan måltiderna. Nu tänker jag enbart tillåta mig att äta frukost, lunch och middag. Inget däremellan. Nej jag tänker inte äta mellanmål m.m. Det funkar inte. Tre mål är det som gäller nu. Började igår och oj vad jag blir hungrig mellan målen. Det är ingen farlig känsla. Vet knappt när jag senast var hungrig. Ser ju alltid till att stoppa i mig något. Men nu är det slut med det.


Bättre

Har hämtat mig efter helgen. Usch, gillar inte när jag blir så sur och på dåligt humör. Äter på tok för mycket när jag inte mår bra. Har fått sova lite mer de senaste nätterna och det är skönt. Känns dock som en lång och tung arbetsvecka.
Omstartade lite i måndags och det går bra på dagarna och lite sämre på kvällarna. Har ju skjutit min veckovägning till nästa måndag så nu hoppas jag att jag kan vända det här.
Är rätt lustigt. Det går att gå tillbaka till vilken månad som helst i bloggen så ser man att inläggen är exakt lika nu som då. Kämpandet, viktminskning, brist på motivation, viktökning.... Känner hur jag stampar på startbanan och aldrig kommer iväg. Är som fastklistrad i startblocket.
Nån som kan putta iväg mig? Sätta lite eld i baken? 

Skenet bedrar

Ute ett fantastiskt vårväder och alla statusuppdateringar vittnar om en fantastisk dag. Folk har vilat, solat, gått långpromenader och myst med sina familjer. Efter några få timmars sömn i natt stryker jag denna dag. Jag passar inte in i den här perfekta världen. Åter imorgon, förhoppningsvis på bättre humör.


Stoppa tåget!

Nu drar jag i nödbromsen. Nu ska här ändras färdriktning. Nu måste någonting ske. Har klarat att avstå vågen sen i tisdags. Låter inte mycket men för mig är det stort. Tänker avstå vågen ytterligare en vecka. Men nu ska det bli skärpning.
Vill bara bli normal. Kunna äta en portion utan att ta mer. Äta en sak från fikabordet och sen vara nöjd. Kunna avstå kvällsmackan. Ja det är dags att skärpa till sig nu.


RSS 2.0