Veckovägning

Hmmm.. ja veckovägningen visade hela 0,5 minus. En bit på väg på de miljarder jag ska gå ner. Månadsvägning på onsdag. Bara att pynta denna månad...såvida inte jag får en tredagars vinterkräksjuka. En tur till Ö-sund kanske hmm... :)
Ledig idag med tjejerna då det är planeringsdag på dagis. Hade behövt en dag att vila huvudet. Fattar inte hur mycket de två kan låta under hela dagarna.

Söndag

Men Gud vad kul! Söndag och vi får fortsätta städa. Kan en helg bli bättre?

Adventsstädning

Alltså.... idag skulle vi adventsstäda. U skulle ta barnen och åka iväg på lite ärenden så att jag fick lite gjort. Vi började tidigt imorse och städa i vardagsrummet. Självklart räckte det inte med att städa och pynta lite nej här skulle möbleras om. Nya hyllor skulle skruvas upp och hela vitrinskåpet skulle flyttas och innehållet diskas upp. Bara sätta fram ljusstakar- nej inte här inte. Har nu städat ett rum heeela dagen och bytt gardiner. Resultatet är att ett rum är superfint och klart och resten av huset ser ut som om en bomb briserat. Vi flyttar saker från rum till rum. Jag borde alltså ha börjat med denna adventsstädning ifjol för att hinna klart till jul.
Barnen började dagen på ett superbra sätt. Vi sov alla till 07.20- värsta rekordet. Lite vaken med T vid halv sex men det har jag redan förträngt. Sen har dagen blivit mer och mer påfrestande. Varför kan inte barn förstå att ibland behöver man en dag för att t.ex. städa. En dag då de leker lugnt och stillsamt för sig själva. Tänk vad mycket vi skulle ha hunnit med om det varit så. Nu sover de iallafall och vi funderar på att fortsätta städa eller slänga oss i varsin soffa. Vad tror ni det blir??

Kväll på stan

Var tänkt att jag skulle på aktieträff ikväll. Ett gammalt gäng från Posten har en aktieklubb ihop sen 15 år kanske. När en av deltagarna kommer hem från Östersund passar vi på att träffas, brukar bli 1-2 gånger per år. Vi träffas på en restaurang i stan och sen äter vi minst tre rätters och dricker gott. Snackar gamla minnen och visar kort på barn och barnbarn. Efter 3-4 timmar pratar vi aktier i 5 minuter innan alla åker hem till sitt. En sån kväll hade vi planerad, men Östersundsdeltagaren ringde idag och hade magsjuka så det blev inställt. Blev inte jätteledsen...har precis vaknat upp efter att ha sovit under hela Idol. Legat under en varm filt och snarkat. Det är vad jag kallar en bra fredagkväll :)

Julklappar

Tänkte bara säga att i princip alla julklappar blev klar igår. Jag och U har vår handlingsdag kvar till tjejerna. Annars är det klart. SUPERSKÖNT! Hoppas kunna luta mig tillbaka och njuta lite i dec. Det brukar vara nog mycket då. Fullt upp med utvecklingssamtal, personalträffar, julfest och lite hockey ska hinnas med. Till veckan ska sista handlingen göras och sen checkar jag in på mysdecember.

Träning

Har tydligen slutat träna på Friskis och Svettis. Verkar så eftersom jag inte varit där på superlänge. Tänker att jag ska göra ett pass iallafall per vecka. Så blir det dock aldrig.
Gjort två pass i källaren denna vecka. I tisdags och nu ikväll har vi bränt av lite tid på löpbandet (promenad och jogging varvat) och trappmaskinen. Slog till med sit ups och armhävningar ikväll också.
Nu- nyduschad och lite kvällsfika är på G. Älskar den stunden :) Fika!
Var på gymnasieinfo igår och det var intressant. Är ju inte samma med linjer som när jag gick på gymnasiet.
Lite roligt var det när mamman brevid mig berättade att hon gick Humanistisk linje när hon gick gymnasiet. Studievägledaren berättade sen om det nya humanistiska programmet som var nytt för i år. Sen säger hon det roliga: De från den äldre generationen känner nog igen den humanistiska linjen. Behöver jag kommentera minen på min grann mamma :)

Tankar kring ätandet

Tänkte lite tillbaka på helgen då det barkade åt skogen. Början på förra veckan var helt ok men sen kom fredagen. Jag har haft två supertuffa veckor på jobbet. Fullspäckade dagar med kunder från morgon till kväll och utan avbrott förutom lunch. Härliga kunder men det suger energi under dagarna. Ingen matplan för fredagen och två supertrötta föräldrar hämtar ännu tröttare barn från dagis på fredag em. Det slutar med ett samtal till Bite line och vips sitter vi och äter pizza. Något som jag inte ätit på ett år eller två typ. Ännu tröttare barn badar efter pizzamiddagen, de bryter ihop och det blir mer och mer synd om oss. Vi slår till och äter blåbärsbakelse som inhandlats på väg hem. Är det fredagsmys så är det.
Lördag kommer och U ska firas. Nej jag behöver inte fika. Tar endast en chokladboll när alla är här- så duktig så. Ingen tårta. Sen lämnas jag två minuter själv i köket och vips åkte massa fika ner i magen.
Vi åt middagen vi bjöds på och sen kom kladdkakan fram. Inte kan man tacka nej till en ny kladdkaka syster bakat och tagit med sig? Nej det är faktiskt oartigt.
Söndag kommer och ungarna är på topp...när det gäller att bråka och suga musten ur oss. Japp, sista fikat åker ner i slasken- nej inte den under diskbänken.
Ser ju samband med hur jag använder allt som ursäkt för att äta. Åhh..vad mysigt vi har. Åhh...vad jobbig barnen är...Åhhh vad jobbet tär på mig.... Åhh..vad dåligt det går.... Åhh vad bra det går.

Känns som en never ending story.

Veckovägning

Jahapp...veckovägning... Har varit en dålig ätarvecka (eller riklig kanske är rätt ord). Tänkte inte väga mig imorse. Ändrade och vägde mig och tänkte sen att jag skriver inget resultat på bloggen. Ändrade mig nog igen. När jag läser viktbloggar och de helt plötsligt inte uppdaterar lutar jag mig tillbaka och skrockar- jo jo nu är det ett plus på vågen. Så nu tänker jag inte vara en sån själv.
Plus 1,8 denna vecka blev det. Miljarder kilon att går ner inför månadsvägningen nästa vecka. 

Födelsedag

Igår firade vi U som fyllde 41. Som vanligt när nån fyller år så råkar vi ha både lite städning och bakning kvar att göra samma dag. Det gick ändå ganska smidigt. Vi var faktiskt klar när första gäst anlände. Vi fikade och fikade och fikade. Hade dagen till ära bakat lite nya saker och JAG hade gjort en långpannekaka på U:s beställning. JAG hatar långpannekakor. Har aldrig lyckats med en sån, aldrig. Denna sorts kaka säger alla är helt omöjlig att misslyckas med, men det är falskt. När vi suttit i föräldragrupper och planerat inför innebandysammandrag och nån föreslagit att om alla rör ihop en långpannekaka så blir det bra, då har jag har alltid duckat och snällt frågat om man kan få köpa sig fri eller arbeta sig ur den uppgiften. Jag hatar dessa kakor. Nu gjorde jag en på fredag kväll och vi provsmakade ett hörn. Gud vad saftig och god den var. La mig med huvudet högt och var så stolt.
När alla kommit och jag skulle skära upp den insåg jag att det var en kladdkaka. Bara yttersta hörnen gick att få en liten ruta av. Sååå besviken jag blev. Gick ju inte att bjuda på. Så idag mina vänner finns det en hel långpanna att komma hit att äta av med sked. Sen åker den i sopen.

Efter en mysig eftermiddag stannade syster och J kvar här. De skulle bjuda oss på middag fast härhemma. La mig i soffan och njöt av att andra pysslade i köket. Supergod kyckling bjöds det på. När supertrötta och heljobbiga barn lagts vid halv sju så åt vi även efterrätt. Kladdkaka- fast nu en riktig sort. Jäklar vad denna dag var bra för min viktminskning. Men oj vad bra vi hade det :)

Tack J och J!

Fredagsmys...

Fredagsmyset började när jag hämtade T på dagis. Hon har inte sovit idag sa fröken. Ok tänkte jag- där rök det fredagsmyset. Mycket riktigt.... innan hon var påklädd på dagis bröt hon ihop. Sen har det varit grin och böl på de båda innan de dog av i sängarna kl 18.30 och då höll vi dem vaken extra länge.
Ja ja vi övriga får väl mysa istället... eller... Handling, städning och bakning står på schemat ikväll. U handlar, jag bakar och det sista alternativet blir antagligen inte av. Får röja av imorgon förmiddag istället.
A:s status är densamma- knäckt av smärtan i hals och öron. Ni skulle se den pillerknaprande tjejen igårkväll när hon insåg att värktabletterna skulle ta slut under dagen idag. Panik i ögonen. Men nu har vi försett henne med mer tabletter så nu slipper abstinensen ta vid.
Suttit med sjukt mycket kunder denna vecka och sen allt drama här hemma. Är helt slut och skulle bara vilja sova en hel helg.
Som vanligt stoppar man mer i munnen sådana här veckor. För tydligen blir det mycket bättre då..
Var på en inspirationsföreläsning i veckan också. Mental styrketräning. Han pratade om hur man bör vara för att vinna kraft och sen pratade han om mig- alltså om hur man inte ska vara. Trodde ett tag han skulle ropa upp mig på scen och visa på ett levande exempel.

Domen är här

Inte ringde nån doktor idag. Fick själv ringa på em och prata med en sköterska. Hon berättade att A har Körtelfeber. Den domen vi alla hoppades att hon inte skulle ha. Inga mediciner finns utan den ska bara härdas igenom. Är så synd om henne nu. Hög feber och nästan svårt att andas. Sköterskan förklarade att detta är en riktig pärs att gå igenom. Snacka om att man känner sig liten som mamma just nu. Inte kunna lindra på nåt sätt, bara se på och känna sig värdelös.

Inget nytt.

A fortfarande helsjuk. Feber hela veckan och en hals ingen skulle vilja byta till. Lägg till ont i öronen så har ni hennes vardag. Har vi tur gick proverna iväg idag och vi kan få svar inom ett par dagar. Lider med stortjejen.
Jobbat massvis idag, kalendern fullsmockad med kundbesök. Kul då dagarna går fort men jag blir ju tröttare än vanligt på kvällen. Längtar till John Blund. Borde städa och baka ikväll men orkar inte. Fast när jag räknar efter så inser jag att U fyller år på lördag och imorgon kväll jobbar jag och tors kväll ska U ut med jobbet. Vilket innebär att fredag kväll är vår enda och sista då vi kan städa och baka.
Ja ja... det finns ju bagerier också.

Jaha...

Veckvägningen avklarad. Plus 0,7. Inte direkt åt rätt håll. Kanske får vara glad att det inte var mer.
Fn vad trist det är. Så ska man ta nya tag och sitter och äter naturgodis samtidigt som jag skriver detta. Gick i allafall på bandet ikväll istf att ligga i soffan och titta på Glamour.
A var på underbara vårdcentralen idag. Vet ni hur lång tid det tog att träffa en doktor som tittar i hals och öron och beställer labprover?? 2 timmar och 10 min. Det gäller att vara frisk för att orka sitta där och vara sjuk.
Pratade med dem imorse och ville ha den absolut tidigaste tiden som var ledig idag. Allt för att hon skulle hinna gås igenom och ev starta med penicillin. Kl 14 sa dem att hennes doktor hade tid. Inget tidigare frågade jag. Jo en tid men det var viktigare och bättre att hon fick komma till 'sin' doktor. Ok tänkte jag så kanske det är. Han är ju bra också. Tror ni hon fick träffa honom?? Nej just det, så blev det inte. Tror ni de sista proverna hon tog kl 16 hann skickas iväg idag? Nej det tror jag inte. Gud så bra att gå dit kl 14 vänta i drygt två timmar, inte träffa rätt doktor och sen få provsvaren försenade. Verkar funka bra hos vårdcentralen. 

Helgen

Ja då var denna helg också slut. Eller ja... vika-tvätt-söndagskvällen är ju kvar förstås.
Vet inte vad jag ska tycka om helgen. Har knappt varit utanför dörren men fått mycket gjort här hemma. Igår skickade jag ut man och barn och gnodde rent hela duschrummet. Hittade en ljusare nyans på väggarna efter rengöringen. Hmmm....kanske man borde göra ren dessa väggar några gånger vart tionde år åtminstone.
Gick igenom badrumsskåpen också och rensade där.Verkar inte särskilt troligt att jag tar fram nån duschkräm som stått och dammat i skåpen i minst tre år. Nej nu blev det luftigt i skåpen-bort med allt som stjäl plats och energi. Idag har jag gått lös på datormöbeln. Alla lådor utrensade och nu kan jag helt plötsligt lägga saker där igen. Massa roliga saker och kort har jag hittat. A har sorterat och satt in kort i fotoalbum.Bra gjort. A som fortfarande är sjuk, har varit sen i onsdags.Skickar henne till doktorn imorgon. Gissar på en halsfluss där.
Middag hos svärföräldrarna idag på farsdag. Andra söndagen på rad vi får åka bort och äta middag. Kan vänja mig vid det :)
Matmässigt i helgen? Katastrof. Punkt.


Bra lördag?

Blev en bra lördag. Fått storstäda i lugn och ro. Eller är det inte det som är kriteriet för en bra lördag? Måste nog omvärdera min syn på detta.
Badrummet har fått sig en storrensning. Välbehövligt.
Ja ja... lördagen blir väl perfekt om jag hinner med hallen också. Välkommen vuxenvärlden...
Vad är en mysig lördag med vänner och god middag??? När man kan städa...

Long time..

Vart tog blogginspirationen vägen?
Tycker allt är trist just nu. Supermycket att göra på jobbet, inget kul händer den lilla vakna tid jag är hemma. Jobba, äta och sova. Mer händer inte just nu. Kan knappt glädja mig åt helgen som är här nu. Vet precis vad det blir av den. Alldeles för tidiga morgnar, inget speciellt inbokat vilket betyder att vi kommer dröna iväg hela helgen och sen så är det måndag igen.
Viktminskningen är svår att hitta motivation till.
Ja jag vet inte. Kanske känns bättre imorgon, vi får se.

Lekdag

Ställde in julklappshandlingen idag då jag ansåg att man inte borde vara ute på vägarna mer än nödvändigt. Halv nio var jag och barnen ute. Jag hade massor av skottning framför mig och barnen kunde busa i snön- det var min plan. T tänkte annat. Tydligen kommer inte hon ihåg vad snö är sen ifjol och hon var väldigt skeptisk över att vi överhuvudtaget skulle gå ut idag. Väl ute kunde hon inte stå i snön, omöjligt var det för henne att röra sig. Det slutar med att jag skottar klart, T grinar i typ en timme och E tokleker i snön. E vet hur man uppskattar snölek.
En promenad ner på stan på em för ett besök hos frissan och sen var den dagen slut. Som tur var för oss trotsade syster snöyran så vi fick sällskap idag. Det bakades chokladbollar- mums (fast jag äter inte sådana).
Nu är klockan efter 19 och E är ute och leker i snön igen och jag har traskat en promenad på löpbandet. Hoppas på ett lugn i huset snart så jag får sjunka ner i soffan. Längtar!

Dagen D

Vaknade vid 05.30 imorse av att E var på toaletten. Smög upp för att skicka henne i säng igen då jag märkar att inget litet barn ligger mellan oss i sängen. T sov hela natten i sin egen säng! Helt otroligt och antagligen en engångsföreteelse men ändå. Kände också hur skönt jag sovit- att kunna vrida och vända sig som man vill är underskattat. Hoppas hoppas på ytterligare en sån natt.
Ledig imorgon och planen var väl att fortsätta julhandlingen. Nu hotar de hela tiden med att snöovädret ska vara här så vi får väl se. Inte sugen att dra ut ungarna på shopping om det blir så.
Idag är dagen med stort D- löpbandet har kommit. Skulle kunna skriva ett långt, surt och bittert inlägg om Team Sportia men jag avstår och lägger den energin på nåt annat. Efter några slitsamma timmar med monteringen är den nu på plats. Sanningen kan vara att U slet och jag suckade i soffan över att det tog sån tid. Är det nån som har tålamod så är det min man. Han fick till den trots felborrade hål, feljängade (?) skruvar och en ohjälpsam fru bredvid.
Imorgon ska den invigas ordentligt men den känns redan nu riktigt bra.

Vågen ? Ja, första morgonen på länge jag inte klev upp på den. Det kändes också bra.

Tänk om..

... man kunde få presentera veckovägningarna med stolthet. Nej en bra vecka uppvägs alltid av en plus vecka. Vad är det som sker? Sitter man nöjd i båten? Vill jag egentligen inte neråt? Varför håller inte karaktären en längre tid?
Veckovägningen var inte katastrofal men 0,4 upp blev det. Men med tanke på att första delen av förra veckan gick så bra betyder det att slutet blev en katastrof.
Godispåsar och kalas blev tydligen för mycket. Inte har måndagen börjat superbra den heller.

Inget löpband i sikte heller... vad är det som händer ? Vad sitter det i ?? Blir tokig.


Flytta hemifrån

Nyss deklarerade E högt och tydligt att hon flyttar hemifrån. Hon är inte nöjd med oss som föräldrar och våra beslut så hon bestämde sig precis. Två minuter sedan kom hon och ville ha hjälp med att stänga jackan.
Japp, jag tror hon är redo för eget boende.

Lördag

Idag har vi tagit en promenad till Minneslunden och tänt ljus. Tänkt lite på alla som inte finne med oss längre. Tråkigast av allt kan jag tycka är att de små inte har en aning om vilka vi pratar om. De hann ju inte träffa sin morfar, gammelmormor och gammelmorfar. Lite spännande tyckte de det var att titta på vattnet och alla ljus som var tända där. Pappa skulle ha haft 6 st barnbarn idag om han fått leva vidare men hann bara träffa ett. A har fortfarande minnen av honom men klart att även hennes minne blir svagare och svagare med åren.
Hemma vid lunch kokade jag ihop kotletter vi skulle ha till middag. Var förutseende då vi skulle på brors kalas på em och då är det alltid bråttomt med middag när man väl kommer hem. Nu var den tillagad och bara att värma när vi kalasat klart. Sååå skönt. Inte allltid vi är förutseende. 
Kalaset.... ja alldeles för mycket gott fika. Tyvärr slant lite för mycket ned + att jag under promenaden idag stannade och handlade lördagsgotta. Så nu sitter jag här och mår småilla efter en hel dags fuskande. Gissar mig till 1 kg upp och det är ju inte bra. Har haft en så bra vecka och detta kan nu förstöra allt.
Nya tag på söndag verkar ha blivit mitt motto.
Glömde också: E sov till 7.30 idag. T tyvärr bara till 05.45 men vi kunde hålla henne lugn till kl 07 så hyfsat var det. Nu ska jag en trappa ner och sova  se på tv.

E

Min älskade lilla E fick jag väcka imorse 07.45. Tror inte hon sovit så länge på sina 4,5 år i livet. Sååå hårt sov hon och oj vad det kändes att måsta väcka henne. Resultatet blev att det var en hyfsat pigg och glad tjej härhemma i eftermiddags. Efter middag, glass och bad satt vi och myste. Hon i mitt knä. Tänkte att hon får väl vara uppe till minst sju ikväll då hon varit så duktig. Vad tror ni händer kvart i sju. Tror hon tittar på tv men hör på andningen att så är inte fallet- hon, min E, somnade i knät på mig. Det händer heller aldrig. Sover gör man i sin säng, aldrig någon annanstans. Enda gångerna det hänt tidigare har varit när hon har haft feber. Feber har hon inte men verkar ju tydligen vara väldigt trött. Min lilla go tjej!
Nu håller vi en tumme att det kanske plötsligt händer igen imorgon. Ställer in mig på att det inte blir sovmorgon- men tänk om??!!
imorgon ska bror firas och på söndag är vi bortbjudna på middag. Bara förmiddagarna att roa oss själva på. Det ska vi nog överleva. Kanske ett gympapass- eller nej, tror inte det :)
Ikväll rekord, vaken och kl är 22. Men nu är det nog.
Natt natt!

Fredag

Åhhh... vad jag är sällskapssjuk. Åkte från jobbet kl 13.30 och insåg att det vart en lång em. Tänk vad mysigt att se fram emot en sällskapskväll. Äta hemma eller borta hos nån. Slippa somna kl 19.30 i soffan. Allt blir ju så mycket roligare när man har nån att umgås med.
Iaf är T och U på affären ust nu. Inhandlar lite fläskfilé så någon finmiddag tänkte vi få till trots allt. Inte för att de små jublar över att få kött men vi vuxna gillar ju det.
Så på agendan står laga och äta mat. Göra barnens helgbadning och nattning. Sen gissar jag att kvällen blir som den brukar.... zzzz....zzzz....
Trevlig helg önskar jag er!

07.23

Klockan är nu 07.23 och E har inte vaknat än. Vad har hänt med denna tjej? Jag som var så rädd för vintertiden. Men HALLELUJA för vintertid. T var dock vaken kl 06 men hon kan om hon vill sova längre.
Är nu rätt stressad och kommer inte till jobbet i tid. Men ALDRIG att jag väcker E. Detta är rekord!!

Nada

Inget kul att berätta. Jobbat till 18.30 och är nu supertrött. Går och sussar och hoppas på en bättre dag imorgon.

Lottköp

Idag ska jag köpa mig en lott. Dagen kunde inte börja bättre. T sov i egen säng fram till 02 inatt- nästan rekord. Sen vaknade hon inte förrens 06.30. Hon hörde nog min önskan igår. E sov hör och häpna ända till 06.50.
Inte nog med detta fantastiska, jag har gått ner 0,7 sen i måndags också. Nästan hela månadsmålet. :)
Ska kanske tänka in ett kg till som mål denna månad. Det går riktigt bra nu så det gäller bara att hålla i nu och följa vågen jag är inne i. 
Nu väntar en social dag. Syster och F på väg hit så barnlek och kaffe står nog på agendan. Plus lottköpet såklart!
Tänk om detta blir dagen D då löpbandet också kommer? Nej...ska inte utmana ödet. Glad för allt idag!

Bad

Finns det något bättre än nybadade barn? Jo....
nybadade barn i pyjamas....eller...
nybadade barn i pyjamas som sover.

Så har vi det här hemma just nu. Ledig imorgon som vanligt och huset är nydammsuget. Känns som om det kan bli en bra dag imorgon. Hoppas hoppas de små kan sova till 6-6.30. Vlken dröm det skulle vara.
Här har införts dammsugardagar. Jag och U har varsin dag, superskönt att ha golven rena och veta att det faktiskt blir gjort. Tror det är bra att bestämma dagar och dela ut ansvarig. Det blir som gjort då. Har funkat en vecka nu åtminstone. :)

En månad nu och inget löpband. Behöver jag säga att jag handlat min sista pryl på Team Sportia efter det här. Noll serviceminded i deras butik. Beställ på torsdag och vi har den här på tisdag. Jo kyss mig.

Hmm..

här får man för att man lägger sig före kl 21. Sneglar mot klockan och suckar...

Måndagkväll

Blev en heldag på jobbet. Inga samtal om sjuka barn. Hämtade de små lite tidigare idag då jag inte visste riktig status på dem och det var kanske tur....eller otur. De bröt ihop innan vi ens kommit utanför dagisområdet. Så trötta tjejer. Mest bråk och grin hela vägen fram till läggdags strax efter kl 18.
U bowlar ikväll och jag funderar starkt på att utnyttja min lediga kväll till att gå och lägga mig. Kl är ju ändå strax efter 20 nu och mina ögonlock är tunga.
Mindre tid blir det till att stoppa nåt onyttigt i magen blir det också.
Ja så får det bli. Godnatt alla!

Månadsvägning

Superlycklig och dödshungrig kom jag idag ner med resultatet. Minus 0,8 denna vecka och 0,1 under månadsmålet. Räcker till men oj vad knappa marginaler. Näst månad ska jag försöka ligga på lite tillgodo inför månadsvägningen.
Blev förskräckt nu när jag skulle skriva in resultatet i min lista och ser att jag skrivit fel månadsmål. Det skulle vara 0,1 mer än jag skrivit- alltså blev resultatet prick på denna månad. Räcker fortfarande till men phu...vad dyr mackan hade blivit som jag tänkte äta igårkväll. Kan också säga att det blev ett uppkliv på vågen, vågade inte riskera att vägning nr två skulle vara högre än den första. :)

Välkommen måndag med snoriga, hostiga sura barn. Ingen feber så dagis får det bli.

RSS 2.0