Livstecken

Har fortfarande feber. Legat i sängen sen i lördags. Snacka om att feber är jobbigt. Har man inte superhög feber bör man inte ta febernedsättande tabletter, men vad gör man när huvud, hals, nacke och kropp bara värker. Då känns det som om man måste ta något. Är inte van att vara sjuk. Tycker att jag klarat mig bra på sista tiden. Blir hemma imorgon också men sen måste det ju ge med sig, eller? Idag har jag sovit bort största delen av dagen. Alldeles ensammen i hela huset- det är inte ofta.
Byter till tv rummet i källaren på nätterna- gud så många förlossningar jag sett de senaste två nätterna. I natt hann jag med lite Oscarsgala också. Vilka klänningar- vilka kroppar. Suck!

Vågen visade minus 0,3 denna vecka. Var ju skrämmande att ställa sig på vågen då jag släppt den kontrollen denna vecka. Glad att det inte dragit iväg till ett plus men också lite besviken att jag 'bara' är på samma som för två veckor sedan. Ska ge det en vecka till- alltså inga tjuvvägningar.


Kl 03:51

Har vridit och vänt mig superlänge. Toksvettas. Nu ger jag upp- säkert massa intressanta tv program vid den här tiden.....Godmorgon eller godnatt!

Missbedömning

Jag missbedömde denna dag totalt. Ligger under filt sen några timmar och får inte upp värmen. Jobbiga barn och att vara hängig hör inte ihop.

Skotta fram våren?

Idag tar vi en tur till stugan. Frisk luft står på menyn. Tänker också tanken att våren kommer dit snabbare om vi kan skotta lite mer gångar fram till huset. Kanske t.o.m. kan röja av altanen. Lite sol och takdropp på det och vi får dit våren till slutet av april i alla fall. Känns långt fram. Är så stugsugen nu- vill vara där och pyssla iordning men det är för tidigt än. Bara att lugna sig.

De älskade små sov ända till kl 06.10 idag. Fantastiskt härligt så här på lördagen. Väcker dem ofta vid 07 på vardagarna. Hoppas min ironi lyser igenom. Blir så trött. Varför fungerar barn så??

Kl 11 kommer de båda att vara supertrötta. Länge kvar då till läggtid.

Nej nu ska vi klä oss och fara. Trevlig helg!!


Ovisst

Tänk vad många morgnar, kvällar, klädombyten som jag undvikit vågen denna vecka. Känner mig fruktansvärt lättad över att slippa 'se' pressen varje dag, men samtidigt maktlös. Som om jag svävar, har ingen koll alls känns det som. Har jag gått upp ett kg? Borde jag strama åt i helgen? Har jag gått ner? Borde jag strama åt i helgen och gå ner lite till? Jag har ingen aning! Ska ge detta experiment ett par veckor. Visar det bara plus funkar det inte för mig- då behöver jag den dagliga pressen. Blir det minus är det fantastiskt. Då kanske jag kan lita på att jag vet hur jag ska och inte ska äta och röra på mig.
T var på dagis igår och var pigg. Inatt lossnade hostan rejält och hon blev heltäppt i näsan. Inte så mycket sömn. Ytterligare en hemmadag blev det idag. Blir nog bra efter en helgvila också.

Har inget inbokat i helgen. Vädret ser ut att bli kanon så det blir nog rätt mycket utetid.

Har lite planer inför sommaren som borde kunna motivera mig en del. Innefattar roligheter för delar av den övriga familjen också. Ska suga lite på den och berätta lite senare.

Går bra

Det går bra det här. Två kvällar och två morgnar utan att jag ställt mig på vågen. Samtidigt är det en skrämmande känsla- tänk om jag går upp två kg utan att märka det? Det är ju mardrömmen att tappa lite koll. Men jag ska ge detta en chans. Vet ju vad jag får äta och inte.
Idag ska de båda små på dagis. T är fortfarande hostig men har sovit hyfsat i natt och skulle vi vara hemma bara för hon är hostig så skulle det inte bli många dagar på dagis. Hon är pigg för övrigt.

U var och vattentränade igårkväll då jag fick plötsligt främmande. Syster dök upp och räddade mig från ett mackfrosseri som jag planerade- för att ha lite mysigt. Mysigt blev det istället med massa surr och en slät kopp kaffe. Mycket bättre. Några naturgodisar slank också ner när U kom hem.

Idag är det långdag på jobbet- vilket är bra. Där håller jag mig från allt onyttigt. Fortfarande minus 17 grader- jag längtar till våren nu!

Nytt beslut

Träningen blev av precis som planerat. Har också tagit ett för mig drastiskt beslut. Nu åker vågen ut under veckan och tas bara fram till veckovägningen på måndagar. Enkelt kan tyckas men jag har ett sjukt behov av att kliva på den både morgon och kväll. Vet inte vad jag tror ska ha hänt på en dag men så har jag gjort. Har provat förut med bara vägning en gång i veckan men inte lyckats men nu måste det gå. Jag är för svängig i humöret märker jag. Blir peppad av minus men alldeles för sur när det visar plus. 
Blir spännande!  

Träningspass

Dagen blev inte den bästa matmässigt men inte heller den sämsta. Blir lite grillad kyckling till middag och sen har jag bokat ett träningspass. Passet blir i källaren, där fanns det platser kvar ikväll :) Har medvetet inte duschat idag- enklare då att ta sig för och träna. Har en DVD med ett Friskispass så den blir det + lite löpband före och efter. Kolla mig gärna så att det blir gjort. Sparar lite tid att träna hemma.

T:s hosta är bättre. Har dock blivit mer snorig och är inte speciellt bra i sin lilla mage. Mycket magont. Blir U:s jobb att vara hemma imorgon.

Jomenvisst!

Lilla T har inte sovit mycket inatt då hon hostat så mycket. Blir hemma med henne så hon får samla lite kraft.
Känns lite farligt att vara hemma vid kylskåp och skafferier då jag inte är att lita på just nu.

Inte en riktigt bra dag

Dagens vägning har legat rätt tungt över mig. Ska inte bry mig jag vet men ibland är det svårt. Hade förstått plus och accepterat det om jag haft en godishelg. Ser fortfarande det som de ultimata helgerna. När man får sjunka ner med en godispåse i soffan på helgen. När ska man ändra den synen?  Varit duktig med slisket i helgen- och därav haft en lite tråkigare helg än om jag snaskat godis. Jag blir en tråkigare person utan socker kickarna.

Åkte dit på mackor nu ikväll och de ligger tungt i magen nu. Nä nu ska jag rycka upp mig och göra nåt bra av denna vecka.
Lilla T är väldigt hostig, inget mer än men hon vänder sig nästan ut och in i sömnen just nu. Blir antagligen en tidig kväll för mig med henne kloss i kloss.

Veckovägning

Som jag misstänkte men ändå inte trodde på. Plus 0,3. Ahhh..... nu ligger jag precis ovanför det där jobbiga kilot jag äntligen trillat ner på förra veckan. Vet att det är biologiska orsaker denna vecka och inte något fusk. Lika surt känns det ändå.

Barnfritt

Idag skjutsade vi barnen till farmor och farfar. Har längtat länge efter en dag i lugn och ro då vi bara kan vara. Det där att ligga under en filt och slötitta på en film mitt på dagen o.s.v. Skönt också att få något gjort i lugn och ro. Planen var att gå en långprommis också. Slutade med att jag inte ville slösa 2 av våra fria 5-6 timmar på en promenad. Slut i huvudet man är när man tänker så. I stället började vi lätt förvirrade att städa- in i ostädade skåp och städade. Till nästa våning och rensa lite kläder. Till källaren och röjde upp tvättstugan. Ja ingen strategi hade vi. Syns knappt att något blivit gjort. Slutade med att jag somnade en timme i soffan- sen var vår 'lediga' tid slut.
Oroar mig inför vägningen imorgon. En fin minusvecka förstördes under helgen av vår dumma vecka i månaden. Finns t.o.m. risk för lite plus. Då jag vet att jag inte fuskat är jag dock inte orolig. Vet att detta är borta om ett par dagar. Vi får se vad domen säger imorgon.

Inför vägning tips.

Har varit på kalas och mycket duktigt avstått allt fikabröd. De var så snäll och hade hallon och vispad grädde. Mums och perfekt för mig som LCHF:are.
Efter middagen gick jag ner och dammade av springbandet- igen. Mest gång men ändock var det skönt att röra sig lite på lördagskväll.
Nu till tipset: tror veckovägningen kommer att gå bra denna vecka... jag tog och rakade benen.... och det var inte igår....det måste göra susen :)
Jag har bara träningsbyxor som slutar vid knäna, det är inte alltid det bästa om man ligger efter med att raka benen. Varför har ingen uppfunnit långa träningsbyxor med texten 'a bad hairday' fram på smalbenet? Jag skulle köpa!

Hektiskt som omäxling

Idag blir en intensiv dag- inte likt oss. Men strax ska vi inta Drakborgen tillsammans med kompisar. Efter några timmars försök att trötta ut barnen blir det hem för en snabbvila. Tror de behöver det. Morgnarna blir tidigare och tidigare. Sen ska vi iväg på födelsedagskalas. Har fortfarande ett bra flyt med min LCHF kost så ett kalas känns inte som någon frestning. Ska unna mig lite bär med smält mörk choklad på ikväll + grädde såklart. Det är ett superlördagsmys det!
Igår gjorde A taccopaj till middag. Gjordes på nyinhadlat mandelmjöl och sockerfria taccokryddor. Kändes bra att äta godkänd LCHF paj. Gott blev det.

Nej nu har vi bråttomt!

Jordgubbslypsyl

Alltså... när ska det sluta snöa?? Hur mycket kan det komma? Om det stämmer att bara visst mycket nederbörd kommer per år så betyder det att det blir en regnfattig sommar. Vi får nog allt nu i vinter.
Maken är ute och förlustar sig ikväll. Det betyder att jag och tjejerna passar på att äta fiskbullar till middag. Vårat sätt att äta gott. T åt då minst 12 stycken. Är nog inte så LCHF vänligt men det var det värt.

I helgen målade tjejerna med rosa jordgubbslypsyl på vår vita sovrumstapet. Snygga rosa fettiga fläckar blev det. Efter det allvarliga samtalet och meddelandet om indraget lördagsgodis säger T- "vi kan köpa ny vägg". Ja vari sitter problemet?

Energi

Startade dagen intensivt. Tider att passa och barn att skjutsa. Tog mig ut på en härlig promenad när det var gjort. Lite dryga timmen i halka och på moddiga gångvägar. Känner i låren att jag gått på helspänn idag.
Samlade massa energi under dagen. Hämtade upp de små rätt tidigt från dagis. Ångrade mig 5 minuter efter vi kommit hem. Oj vilka sura trötta barn jag fick hem. Som sagt 5 minuter tog det innan min uppjobbade energi tog slut. Antar att mina batterier skulle behöva laddas en längre tid. Drömmer om tiden när barnen blivit större. Tänk att få sova själv i sängen tills man vaknar. Att kunna få lite egen tid under helgen. Att krypa ner under en filt och se någon film mitt på dagen. Att hinna tänka och prata en hel mening till punkt. Tänk vad man saknar detta emellanåt, men tänk också hur mycket jag längtade efter de små innan de kom. Lagom av allt är nog bäst.
Borde kanske fara iväg en helg och bara vara vuxen.
Ser de på Biggest loser och blir riktigt avundsjuk. Tänk att få faa iväg och bara koncentrera sig på sin hälsa under en period. Ingen vardag, bara träna för att må bättre.

Imorgon jobb igen. Hoppas det blir lite mer fart. Blir rastlös när det är för lugnt på jobbet.

Sugit på karamellen

Har mått gott idag. Så glad för mitt viktresultat denna vecka. Känns som om jag kämpat i motvind i några veckor. Kanske kan jag äntligen bryta igenom några barriärer som jag bara vänt vid senaste året.
Imorgon kan vara första gången på väldigt länge jag bryter ner till ett kilo som jag inte sett på ett tag.
Ligger snett med mina bokningar på jobbet vilket innebär att min kalender i princip är obokad må-ons denna vecka. Är jättejobbigt att inte ha mycket att göra på jobbet. Bestämde mig därför att ta en semesterdag imorgon och samla lite energi istället. Börjar dagen med att följa E till tandläkaren vid 8, därefter ska jag ta en stärkande promenad, dricka lite kaffe och socialisera lite. Luncha- vila och hämta tjejerna tidigt. Tror det kommer att göra mig gott.
Ikväll åt vi finmiddag tillsammans med A och pojkvän A. Köpte billig Italiensk oxfilé vid nyår. Vågade inte chansa utan åt riktig oxfilé då men tänkte att denna var värd att prova. Men tro mig- den var inte värd att köpa, inte ens om den är superbillig. Man ska inte frångå svenskt kött!  

Tråkig helg=

Inte bara nackdelar med att ha långsamt och tråkigt en helg. Minus 1,2 kg blev veckoresultatet. Väldigt nöjd!

Vänner..

Att ha en hel helg obokad låter för de flesta som en dröm.. utom för oss. Våra helger är alltid obokade. Denna helg har vi absolut ingenting planerat. Eftersom vi är de enda i världen som har det så finns det inga andra att umgås med heller. Hur kommer det sig att det blir så här? Vi går varandra på nerverna när vi bara är själva, de två små blir huliganer och vi blir sura föräldrar. Gillar att umgås med andra, men allsom oftare undrar jag om det bara är åt ett håll. Inte speciellt ofta någon hör av sig och vill umgås med oss. Det mesta sker på vårat initiativ. Vad hände? Vart tog alla vänner vägen? Varför lever alla andra ett hektiskt liv och inte vi? Hur tråkiga är vi att umgås med?
Var träffar man nya vänner mitt i livet?

Alla dessa frågor kommer över mig ofta nuförtiden.

Tog oss ut till stugan idag i alla falll. Skottade, lekte och grillade korv. Fördrev ett par tre timmar. Vädret var ju fantastiskt! Sol och blå himmel till att börja med- sedan lite mer moln.

Mysfaktor! Ser ni garaget?

img_0113 (MMS)

Härligt att parkera bilen i garaget efter jobbet. Städar och kikar ut på vädret. Ser knappt ut. Mysfaktor på hög nivå. Antar att U som precis slitit med blötsnön inte riktigt håller med.


Bättre humör

Idag känns allt lite bättre. Vågen visade nedåt som vanligt på tisdagar. Kanske jag borde lära mig att jag går upp precis efter träning och långpromenader.
Tydligen firar vi förlovningsdag idag. Självklart(?) hade jag glömt bort detta. Min man kommer ihåg så han ordnade middag idag- visserligen hemkörd men det har ju absolut ingen betydelse. Vi käkade fläskfilé och beasås. Tjejerna fnissade över överraskningen de hade ihop med pappa. Puss U och tack så mycket!
Skulle vilja vara ledig mer och utnyttja de superfina dagarna som passerar just nu. Sitter inne på jobbet och längtar ut. Sol sol sol! Vi behöver mycket sol.

Fortfarande sur

Känner mig fortfarande så besviken över morgonens vägning. Börjar genast att straffa mig själv genom att äta kolhydrater, inga massor men jag som är stenhård annars...
Ahh... varför är det så svårt? Verkar gå upp bara för att det kallas helg. Aha...säger kroppen, sa du att det var lördag? - japp då lagrar vi på lite extra. Skitsamma att maten och motionen sköts. Kan vi avskaffa lördag och söndag? Vara ledig tis och ons istället. Det är bättre viktdagar.
Suck!

Veckovägning

Var lite besviken på förra veckans invägning. Det visade sig redan dagen efter att min känsla var rätt. Fick ett fint minus hela veckan efter vägningen. I helgen har jag suttit vid flera fikabord och tittat på andra som fikat, har suttit på kvällar och tittat på U som ätit ostkrokar. Unnat mig bär och grädde i lördags.
Så efter milen igår såg jag fram emot dagens vägning- tills jag ställde mig på vågen igår kväll. Den visar alltid vad som komma skall....snacka om ridå ner. Idag visade sig veckans resultat stanna på -0,2 men hade lika gärna kunna hamnat på plus. Samlar man på sig vätska efter långa promenader? Vet att jag gör det efter Friskispass, men promenader? Fattar nada. Likadant blev det efter förra veckans helgpromenad.
Sur- men biter ihop.

Glädje och sorg

En stillsam helg har det varit. Kommer knappt ihåg vad vi gjorde i fredags men till frissan var jag efter jobbet. Mötte upp A på stan och vi gick och handlade med oss kinamat. A valde friterad kyckling och oj vad jag suktade efter hennes mat. Tänk att det ska vara så mycket kolhydrater i det jag tycker är godast. Min mat var god, men visst såg hennes mycket godare ut. Bara att gilla med denna kost.
I fredagskväll blev jag en gammal arbetskamrat fattigare. Min f.d. kollega lämnade detta jordeliv. Precis nått pensionsåldern hade hon gjort. Tycker det är så tragiskt att vissa blir sjuk i samband med pensionering. När äntligen lite fri tid ska infinna sig. Känns som om hon lyste upp himlen denna helg med det fantastiska väder som blev. Vila i frid!
I lördags var jag och de små på familjejympa på Friskis. När avslappningen ska börja ska alla små hämta dynor att ligga på. Massvis med barn var där och när E kom med tre dynor (alltså en till mig också) insåg jag att alla barn inte kommer att få en egen. Ser en liten 2-3 årig flicka söka i hörnet där alla dynor var slut. Jag reser mig upp och går till henne och ger bort min dyna. Glad i hågen springer hon till sin pappa. "Här pappa får du en också"- Ja ja... varför försöker man??
Massvis med fika hos syster på eftermiddagen ( ja för de andra såklart) och sen taccos på kvällen (ja syster, vet att det heter tacos).
Idag har jag avklarat milpromenaden- hälsat på barnens faster och farbror- hämtat A från pojkvän och sorterat tvätt. Nu blir det tack och godnatt!

Sol sol sol!

Vilken fantastisk söndag. Härlig vit nysnö och en klar sol. Ser underbart ut. Är på väg ut på min mils-promenad. Min tanke är att göra den en gång varje helg då min övriga vardagsmotion just nu ligger lite i träda.
Återkommer med övrig rapportering när dagen lugnat sig.

Vi har ett bokningsnummer!

Veckan har sprungit iväg känns det som. Har klarat mig bra matmässigt. Endast naturgodis som stört veckan lite. Igår fyllde kära syster år och det ska firas imorgon. Betyder frestelser men känner mig stark just nu.
Ikväll ska jag äntligen hälsa på min frissa, mycket välbehövligt.
Nu kommer en liten trumvirvel....... familjen vi trivs bättre hemma har bokat sin resa! Känns fantastiskt och konstigt. Alla verkar nöjda, även tonåring. Blir en väldigt egen och originell resa, det var viktigt för oss.
Skojja bara.. Mallis here vi come!

Bonuspromenad

Efter jobbet idag smög jag till mig en promenad med A. Lite mamma- tonåring-tid blev det då vi promenerade en runda innan vi hämtade småtjejerna.
Har nu drulat bort en hel kväll igen, halvsov till Bolibompa. Den nytta vi gjort är att vi är ett eller kanske t.o.m. två steg närmare en resebokning. Nu ska vi kolla av att ledigheterna fungerar för alla sen tror jag vi bokar.
Känns bra att vara nära ett beslut men lite nervöst också. Är ju ingen resemänniska.

Livet med tråkiga oss

Alltså jag tror jag måste döpa om den här bloggen. Har inte skrivit något om helgen och nu inte början av veckan heller. Inser att jag inte har något spännande att dela med mig av. Lördagen tillbringade jag med E några timmar på Drakborgen på ett barnkalas. Minst hundra tusen ungar var där samtidigt- vilken ljudnivå. På den spännande lördagskvällen somnade jag till Postkodlotteriet kl 19.30- ni hör va? Livet med spännande oss!
På söndagen gick jag min mil och sen var den dagens energi slut. Inte barnens... bara min.

Måndag- Invägning, ledig dag med barnen, godnatt.
Tisdag- Jobb, tv-tittande, godnatt.

Förstår att ni ser fram emot onsdagens rapportering :)

RSS 2.0