Gott Nytt År

Vill önska alla ett riktigt gott nytt år! Var försiktig med raketer.
Vi ska tillbringa dagen ute med barnen först, kanske blir det lite mer skridskor. Önskemål om det finns. Sedan blir det god middag med vänner här hemma.
Vi ska tillaga maten tillsammans och det är ju det mysigaste! Här blir det traditionellt- hummer och oxfilé. Perfekt för min LCHF diet. A firar nyår hos pojkvän. Verkar vara en fin tillställning där för hon packade värsta partyblåsan.

Kan ju glädjande säga att de två senaste dagarna också visat -0,6. Alltså 2,9kg sen i måndags. Vi får se hur jag kan hålla det över nyår. Nästa veckovägning på måndag.

Ha det gott idag!

Gokväll!

Imorgon sista dagen på året. Vet inte hur man kan summera året. Viktmässigt katastrof. Familjemässigt väldigt upp och ner. Barnen har gått mellan att vara änglar och att slita ut en totalt. Måste dock säga att senaste tiden har något hänt. Plötsligt kan de leka ganska långa stunder med varandra utan bråk. De båda har börjat sova på morgnarna. Idag E till halv nio och T mer eller mindre till kl åtta. Helt plötsligt öppnar sig ett liv utan den fruktansvärda trötthet jag kännt. Underbart att få sova ut emellanåt. De får mycket trevligare föräldrar när de sover så här. 
Idag har jag nyårshandlat. Sen var vi iväg och åkte skridskor med barnen. Premiär för de båda, även för mig kändes det som. De gillade det båda men E tyckte det var svårt och rumpan fick mycket stryk. Blir nog en sväng imorgon också.
Det här verkar mer och mer bli en mys med barnen blogg :) Ni kan trycka på 'Gilla' knappen nu.  

Bra dag med barnen

Dagen idag började super. Båda barnen sov till kvart i åtta. Det innebar två glada pigga barn och två glada föräldrar- lite pigg också kanske. Älskar när de kan överraska såhär.
Vi for sen ut till Drakborgen och de lekte vilt i flera timmar. Hem-sova lunch-och nu lite sällskapsspel. Snart kvällsdags och dagen har flutit utan massa bråk. Härliga onsdag!

Matintaget idag har funkat bra. Taccos på borgen utan börd och nu omelett med skonka. Inga avsteg idag.

Tjuvvägning

Minus 2,3 kg sen måndagmorgon. Min omstart går bra :)

Dag 2

Super super! Attans vad hela dagen gått bra. Inget fusk och lite mindre sug. Men kvällarna bli tråkigare, det är ett faktum. Hög mysfaktor med kvällsfika.
Lugn dag på jobbet. Har nu jobbat klart för detta år.
När jag kom hem var det två nybadade tjejer som var på superbra humör som mötte upp. Efter middag gick vi en våning ner och dansade lite dansmata, la ett nytt pussel och spelade spel. Alla på bra humör hela spelet igenom. Har nog aldrig hänt förut. Häromdagen spelade vi ett av T:s nya spel. När vi var klar 'orkade' hon inte plocka upp. Efter många påtryckningar hotade jag: Då slänger mamma bort spelet i soporna. Ja gör det får jag snabbt till svar. Vad ska man säga bortskämt barn eller? Spelet var inte viktigare än så tydligen. Just nu ligger den i karens på hatthyllan.

Dag 1

Gått jättebra att hålla sig från onyttigheter hela dagen på jobbet. Bara mat har jag ätit. Handlade efter jobbet och gjorde sen middag. Kl 18 när vi ätit klart middagen då bara slår suget till. Åhh...vilka dåliga ovanor med skåpätning som sitter i väggarna. Har hållit mig, ätit lite ost ikväll och ska nu ta ett kokt ägg. Sen blir det nog att gå och lägga sig och invänta en ny bra dag.

Plöjer bloggar och forum nu för inspiration. Håller en från skåpen under tiden åtminstone..

Nystart

Japp nu är jag igång. Skåpen är rensad och jag har klivit upp på vågf-n. Ingen munter läsning. Är inte mogen att skriva ut min vikt här utan kommer att redovisa veckoförändring från startvikt X. Ahh.. men nu är jag på banan igen. Iaf nu på morgonen :) Ska försöka ta en måltid i taget. Tänka en tanke extra innan jag äter något.

Frukost idag blir kokta ägg och en skiva julskinka.

Ska jobba mån och tis så dessa dagar kommer att gå enklare än andra.

Ska försöka få till en resultatställning på sidan i bloggen men vet inte hur jag gör en sån. Den kommer när jag hittar löningen. Någon som vet?

Då är det bestämt.

Nu har jag bestämt mig. Jag väntar inte med min nystart till 1 jan. Jag börjar imorgon. Nu har jag svullat hela julen och inte vägt mig. Tänkte att jag hinner förfina siffrorna innan 1 jan. Men så blir det inte. Tar tjuren vid hornen och hoppar upp på vågen imorgon. Nu är det som gäller. Vet att det är massa upp senaste månaden men så är ju ren fakta.
Min taktik blir den som jag vet funkar. LCHF + träning. Är förkyld just nu så börjar med att lägga om kosten, träningen får komma sen. Ikväll åker allt godis ur min närhet. Ska göra en riktig skåprensning.

Det är NU det gäller!

Juldagar

Ja dessa juldagar lunkar på i sakta mak. Julafton blev en ganska lugn tillställning. Mat, Kalle, jultomte, paketöppning, sovdags för de små och lite sällskapsspel på det. Spelade På spåret spelet som vi fick i julklapp. Riktigt jul var spelet. Det spelades även på juldagen.
Tyvärr blev E precis som för två år sedan febersjuk på julafton. Kämpade sig igenom julklappshögen och däckade sen i säng. Febern fortsatte på juldagen men påverkade henne inte mer än att vi sov tillsammans ett par timmar mitt på dagen.
Får alltid känslan på julaftonskvällen att jaha... då var detta över. Ungarna är självklart supernöjda och har haft en superdag. Själv känner man mer att veckor av planering, städning, bakning, handling, matlagning plötsligt bara är över på några få timmar. Konstig tom känsla blir det. Dagen efter går det inte heller se att huset faktiskt var städat på julaftonen.
Idag är det annandagen och vi skulle behöva bege oss utanför väggarna. Planerana var en promenad och massa utetid, nu när inga innejobb är viktiga längre. Ser på prognosen att snöovädret är här för att stanna idag plus att T inte sovit många timmar i natt. Hennes förkylning och hosta har resulterat i öroninflammation. Har haft så ont i öronen denna natt att ingen av oss sovit många timmar. Alltså mer innesittande och förmodligen två supertrötta föräldrar. En som måste vara ute och skotta och en som måste vara inne med rastlösa sjuka barn. Välkommen Annandag!

Julafton

Äta frukost, rensa bordet, lägga upp och förbereda maten, stryka julduk, duka bordet, bada barnen, städa upp det sista, tända lite ljus, duscha själv, hitta kläder.... Välkommen julafton!

God Jul alla mina vänner!!

Ganska nöjd.

Nu har vi varit flitiga. Skinkan klar, köttbullar rullade, godis färdigätit, rödlökscheesecake klar, nästan undanplockat och potatisen skalad. Spelar Bingolotto och ska slå in morgonjulklapparna snart. Somnar nöjd ikväll. Just ja, tänkte möblera om inför dukningen också. Kvällen är ung sägs det.
Det här med jul rimmar illa mellan vuxna och barn. Vi vuxna håller med allt som nämns ovan och blir uppe riktigt sent kvällen innan jul. Barnen däremot kliver av spänd förväntan upp extra tidigt på julafton. Det rimmar inte bra..

Julledig

Nu äntligen är jag också julledig. Har ju varit ledig två dagar men jobbdagen idag har legat i bakhuvudet. Nu är den gjord. Fick sluta halv två då det var lite att göra. Är mysigt att jobba sådana här dagar, alla är på bra humör. Kylan gjorde nog att många höll sig hemma idag också.
Nu ska jag göra lite julmatsförberedelser. Bland annat ska jag prova en LCHF/GI cheescake med ost, lök och rosépeppar. Ska vara ett gott tillbehör till rökt lax m.m Har sugit och trånat receptet länge men nu ska det bli av. Hoppas den är ok att göra kvällen innan för imorgon har jaginte tid. Är massa stelningstid på den också.

Längtar också till kvällens skinkmacka. Den är som bäst nygriljerad och kvällen innan julafton. Har inte tjuvgjort nån skinka tidigare.

T är fortfarande lite hängig, vi hoppas på att det inte blir värre.

Veckovägning

Visst glömde jag nämna veckovägningen i måndags? Det var iaf -0,1. Vore superglad om jag var på en jämnviktsnivå men så är ju inte fallet. Jämnvikt fram till nyår är det som gäller. Sen ska ni få se ! Känns som om jag ger ett riktigt löfte till mig själv nu!

Godisbak och sjukt barn

I söndags hade vi premiär på julgodisbak. Visst borde nån bli kvar till jul...är ju bara en vecka...?
5 tappra träffades härhemma och bakade julgodis. Tipset vi fått var att träffas, fika och baka godis. Vi bakade mest godis. Alla gick in med full kraft och det var riktiga mästerverk som skapades. Det kokades och svalnade, rullades och doppades och jag vet inte allt. Men oj vad gott det blev och vad trevligt det var. 6 fina sorter ligger nu i kylskåpet. Min sort misslyckades dock totalt. Gjorde chokladtryffelbollar med smak av chili. Resultatet blev chilibollar med smak av choklad. Attans vad stark chilin måste ha varit. Ja ja den sorten lär ju räcka länge iaf.

Igår kaos på jobbet- miljoner kunder och slut på pengar. Fick fixa och trixa hela dagen för att få alla nöjda. Tur jag är ledig tis och ons så kanske det blivit ordning till torsdag igen.

Idag är T hemma och är sjuk. Hennes hosta som hon haft minst 1 månad har nu fördjupats rejält. Hon vänder nästan ut och in på sig när hon hostar plus tappar andan. Blir doktorn idag.
Så där sprack mina planer som gjort att jag känt mig så lugn. Men det lär väl ordna sig ändå.


Äntligen!

Idag mina vänner är det så... att jag... är klar....med julstädningen !!!
Fattar ni? Jag anser mig färdig. Självklart måste vi hålla efter och dra en snabb veckostädning innan julafton men annars är det klart. Undanplockat, avdammat, julpynt uppsatt och även rensat, julklappar färdiga och inslagna (nästan alla iaf). T.o.m. tvättstugan ser bra ut. Är så glad över detta.
Imorgon blir det till att baka julgodis, på tisdag ska julmat inhandlas, onsdag fira svägerska som fyller 40 och sist torsdag- jobb och sen bara julslapp till uppesittarkvällen.
Älskar julen!

Problem

Skulle skriva lite igår men inte gick det att logga in på bloggen inte... Idag funkar det men nu rann skrivsuget av mig. Kom inte ihåg vad jag tänkte på ens.
Långdag på jobbet igår, städkväll hemma. Känns som om det är så alla dagar springer fram.
Idag var en lustig dag. Vi började med att fika julfrukost tillsammans med fastighetsbyrån. Åt min första riktiga skinkmacka. Jklar vad god den var. Vilken skinka är bäst i år tro? Vi hade Ica:s och den var helt ok.
Efter frukost spelade vi tärning om 40 julklappar ungefär. Alla la in tre i en pott och sen avgjorde tärningen om man fick sno något paket av någon annan. Man var garanterad minst en klapp, men en del fick 5 tror jag. Jag fick två så jag gick minus. Inte de mest roliga innehållen fick jag heller. Men en rolig stund hade vi.
Sen blev det en akututryckning till banken i Hsd. Jag och en till fick fara dit i snöovädret. Sen lunch, kund och plötsligt var dagen slut.
Dagens träningspass blev snöskottning. En underskattad träningsform.

Sista helgen innan julafton- nu drar det ihop sig :)


Bonde söker fru

Alltså årets upplaga.... måste ha varit nåt av det roligaste som visats på tv på flera år. Vilka udda personer de fått tag på. Men oj vad skoj för oss tittare. Spännande att se om det blir någon kärlek nu när de gjort sina val. Ja de flesta åtminstone har gjort sina val. Längtar till nästa avsnitt- såg ni när de frågade A-K om de ville dela hytt. Hon tänkte inte ens efter en millisekund innan nej:et kom. Snacka om bergsäker brud.
Längtar till nästa onsdag.

Har överlevt dagen idag. Tjejerna har varit rätt rastlösa men får ju förstå dem då jag legat och försökt vila hela dagen. De har inte fått utlopp för all deras energi. Äntligen dagis imorgon. Ska försöka ta mig till jobbet imorgon. Svårt bara att sitta med kunder och inte titta ner i papper för mycket. Blir lätt att man ser fisförnäm ut när man försöker undvika näsdropp.

Blev stressad över att julkorten tydligen ska postas senast imorgon, så det har varit kvälls-sysselsättningen här hemma. Nu är det klart !!

Inte bättre

Känner mig inget bättre idag. Förkyld och trött. Barnen gav mig iaf lite sovmorgon men nu är det full fart igen. Blir att kämpa oss igenom denna dag. Det bäst med att vara sjuk är att jag äter mindre. Vågen visar lite nedåt.

Har bestämt att det blir nya hårdhanskar från efter nyår. Känns lönlöst de sista två veckorna på året och ska jag äta vill jag inte göra det med dåligt samvete. Så efter nyår drar jag igång ordentligt. Däremot tänker jag inte släppa loss helt i dec. Ska försöka hålla en stilla nivå och varva med fortsatt träning.

Summerar jag 2009 när jag var strikt LCHF:are gick jag ner 15 kg, fick bra blodtryck, ingen migrän och inget godissug.
Summerar jag 2010 när jag blandade LCHF med sötsaker igen gick jag upp 10 kg, lite sämre blodtryck men ingen migrän fortfarande.

Hmmm.... vad ska jag välja inför 2011. Repris av 2009 el 2010. Känns som ett lätt val när man ser det såhär. Svårt i praktiken.

Barn och lucia

Tänkte igår på fenomenet med barn. E har i ett par veckor varit lucia här hemma. Längtat och trånat efter att få ha ljuskronan på. Vi har försökt hålla henne från den så att den inte ska gå sönder innan lucia. Så kommer dagen D då det är riktig lucia. Förväntansfulla står vi i massa minusgrader och inväntar dagiståget. Vem kommer då där ?? Jo E i lucialinne och lite glitter i håret. När vi efteråt frågar om kronan får vi bara som svar: jag ville inte ha den. That´s it. Skickar en tanke till alla försäldrar som i sista minuten jagat kronor, ljus och batterier till sina barn och som sen får samma svar som vi fick.
Är förkyld och går nu och knoppar. Antar att barnen inte bryr sig om att jag är hängig imorgon när vi är lediga. Bara att bita ihop.

Veckovägning

Glömde veckovägningen.
Bara plus 0,1. Nu är man glad för det lilla...

Hjälp..

Jag har inte fuskat nåt idag. Inte ätit något onyttigt.  Nu till problemet:
U är och bowlar hela kvällen.....barnen på väg i säng...jag hungrig....jag ensam med kylskåpet....
Hjääääälp!


Ny vecka

Vi överlevde alla natten. Barnen bättre än oss vuxna. Kom inte i säng förrens vid midnatt och sen vaknade de två minsta i skytteltrafik vid 3-4 tiden. Halv sex gav jag upp och gick ner i källaren och sov vidare med F. Hon var lite arg uppe och jag ville inte gärna att hon skulle väcka de andra två. Vi sov ihop i en soffa till halv nio så hon var nog utvilad.
Idag har dagen gått i slow motion. Inte gjort någon nytta alls utan bara försökt medla mellan mina små. F hänger bara med hon och tycker allt är spännande.
Bakar paj inför morgondagen då det är luciafirande på dagis. Tänkte bjuda hem de från familjen som ska dit och titta på middag efter. Gäller att ha det mesta klart då jag jobbar imorgon också.
Gillar inte alla dessa kalla dagar. Blir mer inne med barnen och de blir ju så rastlösa.
Dagis imorgon- äntligen!


Barnvakt

Är barnvakt till lilla F inatt. Hon vill nog sova kl 19 sa hennes mamma innan hon gick. Hon glömde att nämna att F gärna leker till 21.30. F glad i lekhörnan och vi gav upp och spelade lite kort under tiden. Nu sover då alla tre barnen och jag borde gå och lägga mig. Har ingen aning om hur natten blir då de alla tre är i lite dålig sovform nuförtiden. Ge mig en bra natt så ska jag vara en bra mamma/moster imorgon.
E hittade en kulspetspenna idag. När vi sedan tittade i hennes hittade vi en gubbe hon ritat på sitt lakan. Hon skyllde lite snabbt på lillasyster. Missen hon gjorde var dock att förutom teckningen signerade hon också med sitt eget namn... 

Helg igen

Onsdag och torsdag sprang iväg. Var lite F barnvakt medan syster gjorde sig snygg i håret. Riktig pingla blev hon. Annars har jag röjt i källaren inför julen. Alltså jag anser inte att man måste städa ihjäl sig för att man ska få främmande. Problemet är egentligen att mycket legat efter under hela året och när man nu tar tag i viss städning så blir det så mycket som ska göras. Det ska möbleras om, ner i alla avlopp och rensa, sortera det som legat osorterat i tvättstugan mest hela året, plocka och städa innuti skåp, rensa barnens käder och leksaker. Mycket av detta kan göras närsomhelst under året men i detta hus görs det till jul. December blir en lång städmånad. Antar att det är därför jag måste ha handlat klart julklapparna till sista november. Tid måste finnas för städning i dec tydligen.
Fick en idé från en arbetskompis häromveckan. De är några kompisar som en em inför varje jul träffas och bakar julgodis. De har som växt upp med detta och barnen har hängt med också de som velat. Nu när barnen växt upp är det nästan de som efterfrågar den här bakdagen. Alla tar med sig och bakar en egen sort, sen delas det upp och alla får med sig lite av alla sorter hem. Framförallt fikar de, surrar och har trevligt. Låter som en så bra idé att jag nappat på detta i år. Kanske en tradition? Bjudit in några vänner som alla inte umgås i vardagen, tror det kan bli kul!

Alltså..

Hmm.... har tydligen gått massor med dagar sedan jag skrev senast. Inte min mening att vara så här slarvig. Vet inte riktigt vart dagarna tagit vägen.
Var och såg en hockeymatch i tisdags. God mat åt vi innan med jobbet och sen match. Jag tyckte det var en spännande match som fick avgöras med straffar. Är dock inte rätt person att avgöra om den var bra eller inte. Ser typ en match per år så en inbiten fan är jag inte. Det bästa med denna tisdag var att en heldag på jobbet följt av en match gjorde att jag inte kom hem förren kl 23, alltså blev det ingen skåpätning denna dag. Får kanske vara min plan. Åka hemifrån 7.30 och komma hem 23 varje dag. Ska lägga fram förslaget för familjen i helgen.

Nu hinner jag inte skriva mer om jag ska vara hemifrån 7.30. Skriver mer ikväll!

Söndag o måndag

Phuu... söndagen blev äntligen en bra dag. Var så sur och trött efter lördagen. Började söndagen med ett pass på Friskis. Svägerskan drog med mig på ett pass. Efter dusch bar det av hemåt för lunch och sovning med de små. T somnade inne för första gången vilket var skönt då det var 17 hemska minusgrader ute. Smög ner när hon somnat och fick lite egentid med lite städning och en chokladkaka. Perfekt efter ett träningspass. Efter vilan fick vi lite kaffefrämmande och sen for vi iväg och bowlade med tjejerna. Eller bobblade som E säger. Sen var typ den dagen slut. Vi fick hem A och hade en lugn kväll. 
Glömde nämna morgonen. Bad T gå ner och duka fram frukost imorse. Hon gick raskt ner och var tyst väldigt länge. Blev lite misstänksam över hennes vilja att hjälpa till. Ser henne vid bordet och hon har tagit fram osten ur påsen. Den ser lite skum ut och när jag kommer lite närmare ser jag att det är nåt konstigt uppe på osten... Jo tack med vitpeppar burken också på bordet inser jag det blir vitpeppar-kryddad- ost till frukost. Mums!  

Veckovägning +1.1 kg.
Undrar hur mycket det kostar med en personlig tränare per månad? Billigare än 2000:-? Kanske anlita en sån istf att bara betala böter varje månad? Borde ge bättre resultat.

Min favvobloggerska Elin gick imål idag! Läs gärna!

Varför?

Varför är vi tom på energi redan när barnen vaknar? Varför gör vi inget på ledig tid? Varför orkar alla andra? Varför hinner andra baka, gå promenader, gå på marknader, mysa med sina barn? Varför är andra aldrig trött? Varför överför vi negativ energi på varandra? Varför längtar vi bara till kvällen och lugnet? Varför måste vi vila när den lilla sover lunch istf att få nåt gjort? Varför lyssnar inte barnen på oss? Varför håller vi inte kosten?
VARFÖR-VARFÖR-VARFÖR?

Idag är det trist!

Julfest

Var på julfest igår- Wallmans. Surriga ungar idag. Help me!

Julklappar

Nu är äntligen julklapparna helt färdigköpta. Eller tror jag i alla fall. När man börjar tänka till så finns det nog någon liten lucka till att fylla. Har ju hela december på mig att fundera igenom. Är helt slut i mina fötter idag, jobbig träningsvärk också som kryper sig på i snabb takt. Borde börja slå in några av klapparna så inga nyfikna hittar igen sina. Vet inte om orken finns. Skulle vilja sjunka ner i soffan med smågodis och tv tittande istället. Min underbare man lät mig gå och sova en timme mellan 17.30-18.30. Utnyttjade varje minut av den timmen :)
Äntligen fredag imorgon. Har en lugn arbetsdag då jag tänkte komma ikapp med allt jag ligger efter. Hembakat fredagsfika har också införts- ett uppskattat inslag.

Månadsvägning och vilken massa tur jag har...

Så kom dagen D då det var dags för månadsvägningen. Ni som följt med mina veckovägningar vet att det varit en riktigt  skitmånad. Har sen länge räknat in att det blir ett 2.000:- straff denna månad. Känns sååå surt när jag låg så bra till förra månadsskiftet. Har under nov gått upp 2,4 kg istf att gå ner 1 kg. Alltså 3,4 kg som ska bort nu plus 1 till i dec. Så här är bruden som ska gå ner 4,4 kg under december månad. December...ja i december. Tur att det inte är en speciell månad. Tur att inga julbord och julfester förstör. Tur att julen inte är en mathögtid. Ja vilken tur jag har att detta är en slentrianmånad utan frestelser.
Var ledig i måndags och vilken tur jag hade att min syster inte var här och bakade den supergoda saffranskaka med det goda klegget i. Vilken tur att jag slapp äta det.
Igår jobbade jag från kl 08 till kl 19. Hade möte efter arbetstid så det blev en lång dag. Det som sätts in på pluskontot är att jag som enda person avstod pizzabuffén som bjöds upp och istället åt en kycklingsallad. Kändes bra. Ska jag sjunka så lågt att jag äter pizza vill jag göra det hemma med familjen.
Idag hade jag ledig onsdag igen. Var och handlade en sista julklapp tillsammans med syster och sen var vi faktiskt iväg på ett Friskis pass. Det var inte igår. Vilken tur att jag var tvungen att handla ägg på vägen hem. Jkla choklad som hoppade ner i min kundkorg. Vilken tur.... eller hur var det nu?

RSS 2.0