Nystart med Helhetsmetoden

Har haft en superhärlig helg. Sova-över-främmande lör-sön. Superväder, klarblått och strålande sol. Vi har badat, fiskat, invigt vår nya rök (det blev rökt sik), ätit, druckit och surrat.
Känns som om jag gått upp 15 kg denna helg men det är nog inte riktigt sanning.

Imorgon blir det nystart. Jag jobbar och ska återgå till vanliga rutiner igen.
Läste en blogg som tipsade om boken- Helhetsmetoden och LCHF. Klickade hem den direkt. Börjat läsa den idag och ska nu genomgå ett 12-stegsprogram under 12 veckor. Ska berätta mer om detta när jag läst lite till.

12 veckor- ingenting eller en evighet?

Semestertripp

Igår gjorde vi oss en liten semestertripp. Vi gjorde ett besök på StorsjöYran. Mesta tiden tillbringades dock på Jamtli. Vi började morgonen med att åka lite tåg, första gången för de små, efter en kvart var den minsta less. Kan säga att det blev en hel del fördröjningsfika på tåget. Mest hela tiden om man ska vara ärlig. Dagen sen gick jättebra, vädret var tryckande varmt och Östersund visade sig från sin bästa sida. Bävade för hemfärden eftersom jag inte har barn som sover i farten när vi är ute en hel dag. Det betyder att hon som var less på att åka tåg på hemfärden också var väldigt trött. Tror inte vi hamnade på tio i topplistan hos de andra resenärerna.
2 minuter innan vi ska kliva av somnade hon- fantastiskt!

På centralen gjorde jag dock mitt första braiga val på länge. Stod och valde vilket godis jag skulle köpa men gick sen raskt vidare och köpte en Må Bra tidning istället. Fick en bra känsla efter det. Nu är jag nog på gång. Jobbar en vecka till veckan vilket betyder att härliga vardagsrutiner infinner sig igen. 

Dagarna

Vi badar, solar, äter och vilar. Sen börjar vi om igen.... bada, sola, äta. Detta är semester på hög nivå. Försöker promenera lite extra men fokus blir på att bara vara just nu.
Syster och lilla F har hittat ut till oss och stugan. De gillar också att bada, iaf lilla F :)

Hantverkare

Jobbigt att ha hantverkare hemma. Alltså jätteskönt när nån annan jobbar och så händer det ju massor när de väl är på plats. Men hur det ser ut när de går..... Fyra fönster är nu bytta och allt innejobb är klart. Utsidan ska fixas om ett tag. Så tre karlar har sprungit i hela huset hela dagen så vi har spån och isolering överallt. Kvällen är räddad. Städning och uppsättning av blombrädor och gardiner står på schemat. Kanske jag inte hinner äta något onyttigt ikväll? Jobbkvällar är oftast det bästa då hinner man inte med det onyttiga.

3-årskollen gick bra. Hon vägde 15,8 kg och var 101 cm- helt perfekt enligt hennes kurva. Hon kunde också berätta vad som var på BVC tantens kontroll kort+ vilka färger där var. Som vi har tränat. För ett halvår sedan kunde hon knappt en enda färg. Idag gick det galant. Ok stämpel i rumpan :)

Senaste veckan

Veckan har sprungit iväg. Har firat färdigt min födelsedag nu. Hade hoppats att min mathållning skulle bli bättre nu men inspirationen lyser med sin frånvaro. Känns väldigt oviktigt med dessa tankar nu när man ser vad som hänt i Norge. Vad är väl lite övervikt egentligen? Stor sak för mig men en väldigt ovärldslig sak i det stora hela.
Svårt att samla tankar när nåt så stort händer.
En veckas semester kvar innan jag ska in och jobba en vecka. Ska göra det bästa jag kan av den veckan.

Imorgon kommer de och byter ut 4 st fönster hos oss. Bor nära motorvägen som nu ska byggas om. Ljuddämpande fönster får vi därför. Blir bra när det är klart. Kaos just nu när vi har berett plats för dem att jobba i alla fyra rummen. Vet inte riktigt var vi ska få plats imorgon men det visar sig nog.

Lilla T ska också på 3-års koll på BVC imorgon. Blir spännande att se om hon ska hänga i mitt ben eller göra som det är tänkt att 3-åringar gör.

Smörgåstårtan i fredags blev supergod. Alla åt flera bitar och vi fick till lunch dagen efter. Många goda kolhydrater blev det. Nu ska jag avgiftas från dem!

Sista firardagen = smörgåstårta. Äntligen ...

img_0235 (MMS)

Sista firardagen = smörgåstårta. Äntligen färdig.


Snart färdigfyllt

Ja då har jag officiellt blivit 40 år. Firade min dag i tisdags tillsammans med familj och vänner. Hade en jättefin dag då vädret var på min sida. Vi var i stugan och åt en egenlagad buffé. Tror jag räknade ihop oss till 29 personer totalt. Härligt! Imorgon fredag avslutar jag mitt firande med att mina arbetskamrater kommer. Har bakat en smörgåstårta då jag ändå gör avsteg från LCHF just nu. Ska ta tag i det igen efter firandet är klart.
Jag anar en light 40 års kris. Funderar en hel del över livet, vad vi gör här och vad vi gör av livet. Funderar också mycket på hur länge vi har turen att få vara kvar i livet, hur skört allt känns. Tror det är dags att skriva brev till barnen om mig och livet med dem. Hemska tanke om man inte fick se dem växa upp och hemska tanke om de tappar minnet efter sin mamma. De små är fortfarande små och minnet försvagas fort om man skulle försvinna. Hoppas denna kris smyger sig iväg snart.

Har också passat på att bli förkyld och har nästan tappat rösten helt sen i tisdags, så himla typiskt. Hoppas nu på att vändningen har kommit och att jag ska känna mig lite bättre imorgon. Vill gärna orka med mitt främmande.

Tänkte hoppa veckovägningen men ska inte sticka huvudet i sanden. Plus 0,6 denna vecka. :(

Det närmar sig

Ja nu är det nära. Imorgon fyller jag 40, säger de andra. Själv håller jag fast vid att det bara är 26 jag fyller. De senaste dagarna har gått till handling, planering, städning och matlagning. Lördag till söndag var jag ensam hemma och kunde städa och laga mat i lugn och ro. Anslöt till stugan igår och idag har svärföräldrarna tagit de små så vi har kunnat jobba ifred. Tror jag har koll över läget just nu. Antar att kontrollen helt tappas under morgondagen. Regnet har vräkt ner hela dagen idag men imorgon utlovas sol och det tackar jag väldigt mycket för. Underlättar en hel del.
Maten är just nu helt åt skogen, motionen (förutom städningen) lyser helt med sin frånvaro.
Nu ska jag fylla år med familj, arbetskamrater och kära vänner. Det andra tar vi sen!

Intensiv dag

Idag har matförberedelserna tagit fart. Har varit och handlat, lagat några pajer, bakat brytbröd och gjort långkoks middag. Sprider ut matlagningen under de närmaste dagarna. Vill ha så lite att göra på tisdag som möjligt.
Ikväll kom jag också ÄNTLIGEN ut på en promenad. 7 km i snabb takt blev det. Jobbigt men riktigt skönt.
Nu ska jag sjunka ner i soffan UTAN något kvällsfika. Det går det också! Inte lika kul men det går.

Veckovägning

Inte helt oväntat ett rejält plus. 1,4 kg. Lägger det här på sidan nu. På tisdag fyller jag år och inget jag gör nu hinner göra någon skillnad innan dess. Nu ska jag fira min jämna födelsedag och sedan ta en rejäl funderare. Ska jag satsa fullt ut på LCHF? Äta tallriksmodell och räkna kalorier? Äta soppor? Mycket snurrar i huvudet nu. Känner mig ledsen.

Problemet med att ha en stuga

Detta är första sommaren som vi har en stuga. Innan har vi bara hälsat på i stugor men i år bor vi här mest hela semstern. Känner nu att detta kommer att bli ett problem. Innan har vi åkt en weekend eller en vecka på s.k semester. Resterande tiden har vi varit hemmavid. Under den s.k. semestern handlar vi gott, äter det vi har lust med och bullar upp med massa gott och myser på kvällarna. Vardag som helg. Det har gått bra eftersom det varit under en begränsad period.
Nu efter flera veckor i stugan med semesterkänsla känner jag att min övervikt inte mår bra av detta. Har inga gränser längre. Vi myser och har semester och äter.
Sa jag att jag ska vara ledig 6 veckor??

Livet blev lite lättare efter skogspromena...

img_0223 (MMS)

Livet blev lite lättare efter skogspromenad och fika på klipporna. Kära syster: tror jag är mer än 5 kg från Spa tyvärr.


Ta mig härifrån!

Idag är det en sådan dag.

I-landsproblem

Idag tar vi en dagstur till stan. Måste komma ut i civilisation. Kände senast jag var till stan hur skönt det är att komma hem också. Blir en Ikeatur och sen lite hemmavistelse. Tror barnen behöver lite stad också. E är förkyld och hon kan behöva 'slippa' bada hav en dag. I-landsproblem- jag vet :)
På mitt jobb ett tag gjorde vi en lista allteftersom på I-landsproblem. Vi gnäller mycket i Sverige så det blev en rolig lista. Kommer ihåg en av killarna gnällde över hur besvärligt det var att gapa och bita över en hel hamburgare.

Glömde fusket....

.... i förra inlägget. Antar att ni kan räkna ut hur min ätardag såg ut......Usch!

Fusk och firande

Har idag firat lilla T som fyllt 3 år. Minsta lilla bruden börjar nu att bli stor. Känns faktiskt riktigt skönt att inte ha små småbarn längre. Nu är de ute själva kan tillsammans traska iväg på egna upptäcksfärder. Känner mig lugn med att de vet vilka gränser och regler jag satt upp. De sköter sig väldigt bra. Kan läsa bok i solen medan de utforskar stugområdet.
Massa presenter fick hon men den allra bästa var en leksaksmobil för en tjuga. Den har hon knappt släppt på hela dagen. Ursnygga utepallar i form av flugsvampar har hon också fått. Invigdes vid fikabordet idag.

Sa jag förresten att jag och tonåringen var ute och cyklade i lördagskväll? Gissa om jag har ont i sittknölarna idag....

Semesterkänsla

Nu har semesterkänslan infunnit sig. Med den lite mer svårigheter med kosten. Är ju så mysigt att sitta i den varma sommarkvällen med en likör eller kaffedrink. Är ju så mysigt att till den småäta lite snask. Ja lite fusk har det blivit i helgen men ingen större fara. Farligt blir det om nästa 5 veckor blir likadana.
Några svårigheter på vägen är lilla T:s födelsedag imorgon och sen min veckan efter.
Sitter och söker bufférätter som jag kan bjuda på när jag fyller år. Vill ha något som är gott och som går att tillaga klart dagen innan helst. Söker febrilt.

Gäddhäng

Alltså jag har alltid varit överviktig men detta fenomen har kommit nu på slutet. Känner ni igen när man typ vänder sig i sängen eller snabbt för ner armarna mot kroppen vid t.ex påklädning. Gäddhänget fläskar i utsidan av brösten och ett smackande hemskt ljud uppkommer. Som två köttbitar som man klatchar mot varandra. Hemska ljud som jag hör mer och mer. Försöker tänka in att fettet inte fyller ut lika väl som förut och därför är mycket slapp hud. Känns bättre, men det kanske är nåt som kommer med åren. Vad vet jag, vet bara att jag hatar när det händer.
För övrigt går allt bra. Hela familjen har nu joinat oss i stugan så här är fullt hus i helgen. Bara tonåringen som jobbar till veckan. Härligt med ansvarstagande barn :)

Sitter på altan med syster. Nyss druckit e...

Sitter på altan med syster. Nyss druckit en fantastiskt god kaffedrink ( ja lite kolhydrater alltså). Barnen sover så fint. Vi har solat och badat hav idag. Det här är semester det!


Veckovägning + Dag 12-13

Veckovägningen blev en stor besvikelse. Vågen visade på plus 0,2. Inte mycket uppåt men heller inte ett gram nedåt. Efetrsom jag fortfarande sköter kosten hoppas jag att kroppen spelar mig ett spratt den här veckan. Vore ju inte första gången.
Igår hade jag och tjejerna en mysdag. Tillbringade först fm och dagen hos syster i solen. Premiärgrillade deras nya grill och det smakade väldigt bra. Vid 16 mötte vi upp.... ( här blir det nu en paus för jag ska dammsuga upp ett flingpaket som precis tappades ut på hela golvet).... iaf mötte vi U och gick tillsammans ner på stan där årets Gatufest var igång. Tjejerna fick ballonger, varsin drake och vi åkte karusell. T.o.m. jag åkte en snurrande sak tillsammans med tonåringen som också följde med.
Under kvällen åt de andra Bite line pizza, jag valde taccos fast utan bröd. De andra åt mjukglass, jag tittade på. Kanske därför det känns extra surt med ett plus.  Jag ger inte upp, jobbar nu för ett extra fint resultat denna vecka. Mycket talar för det.
Strax åker jag , syster och de små till stugan. 


Dag 11/24

Inte den bästa matmässigt men ingen katastrof. Har ätit lite bröd. Mörkt nötbröd som är så supergott. Idag har syster varit här och bakat bullar så nu är den delen klar inför T:s födelsedag på måndag. Fattar inte att minsta lillgumman ska fylla 3 år. Har snart inga småbarn längre.
Börjat fundera kring vad jag ska bjuda på när jag själv fyller år. Vore kul med lite buffémat som inte är så vanlig. Söker lite roliga enkla alternativ. Inser att tiden börjar bli knapp. Lätt stressad över det.

Pigg

Varifrån kommer denna pigghet? Klockan är nu nästan 02.00 och jag som alltid somnar mellan 22-23 är fortfarande vaken. Är det kosten som börjar ge utdelning med ny energi? Har det att göra med att jag fick sovmorgon till 08.30 imorse? Vilket som vill jag gärna sova nu. Antar att jag kommer att få betala för detta imorgon....rätt dyrt...

Dag 10/24

Dag 10 blev dagen jag inte hann äta vare sig lunch eller middag. En riktigt körig dag. Dagens motion blev 4 timmars springande i affärer. Blir förvånad över hur bra det går nu. Har absolut inget sockersug och har inte svårt att avstå. Eldprovet kom ikväll då A satte sig och gjorde 3!! satser chokladbollar inför nästa veckas kalas. Inte en enda smakade jag. Är stolt över mig själv.
Imorgon ska här bakas bullar men det är inte min grej så däri ligger inget problem att avstå.

Har handlat massa fina saker till vår toalett i stugan. Ska visa med några kort så snart de är på plats. Blir i stan nu några dagar.

Dag 9/24

Kroppen mår inte bra. Tror jag har omställningsbesvär. Har hela veckan haft trassel med kroppen. Ont i huvudet, migränkänning, rastlös och illamående. Börjar kanske lätta lite men gillar inte det här.
Annars börjar dagarna rulla på. Går i bara farten. Idag lämnade vi barnen med farmor och farfar i stugan. På em for vi mot bebyggelse och rände i affärer. Är ute efter lite utemöbler och dynor. Visste sen inte vad jag skulle göra av denna snabbt uppkomna barnfriakväll. Slutade med att vi snörade på oss skorna och gav oss ut på promenad. 6,4 km så idag blev timmes passet av. Äntligen.
Imorgon har jag en egen dag utan barn. Ska iväg och göra massa småärenden som blivit liggande. Kanske städa lite i lugn och ro, men framförallt ska jag ha sovmorgon!!!!
Summerar av 9 st bra dagar!

Dag 7-8/24

Dag 7 gick hyfsat. Den enda som slank förbi min kontroll var en näve naturgodis. Cashew i yoghurt och det är som godis jag vet ju det. Idag lördag har jag planerat in vad som ska ätas ikväll. Hallon i ugn med lite mörk och vit choklad på, till det vispad grädde. Hyfsat inom LCHF men tillfredsställer precis som lördagsgodis.
Kom till stugan igår igen, bryggiläggning stog på schemat.
Sen de små kom kan jag inte längre läsa böcker. Då jag endast kan läsa i lugnet på kvällar innebär det att jag somnar på tre röda. Brukar därför sikta in mig på semestern och då läsa en bok. En bok per år- jag ni hör :) I år valde jag Leif GW Perssons bok: Den som dödar draken. Någon som läst den? Värd att välja som enda bok?

Idag ska vi grilla härligt kött och äta massa goda såser och smörer till. Det här är det bästa med LCHF- ät allt det goda till köttet, känn ingen fettångest.

Äntligen veckovägning

Känns inte alltid som äntligen men denna vecka var det så. Nyfiken hur min 24 dagars omstart gått som jag startade i lördags. Till vänster blir fortfarande min vanliga veckorapportering. Den skiljer sig lite då jag gick upp i midsommar och utmaningen startade jag på lördag. Här kommer det: Sen i lördags har jag gått ner 2,2 kg. Ett jättebra resultat men jag hade ändå förväntat mig mer. Brukar försvinna 1-2 kg vätska direkt jag skärper till mig och hade därför hoppats på mer. Men jag har bestämt mig att jag är nöjd med resultatet och ska definitivt jobba vidare.
Nu gäller det! Inte tappa motivationen!

RSS 2.0