Naturdiet

Kommer att leva på enbart Naturdiet choklad i två veckor. Har snart betat av en halv vecka med denna kost. Får äta sju påsar per dag vilket är två mer än jag ätit tidigare med denna diet. Känns som ett lyx. Är inte hungrig men har däremot haft migrän i tre dagar nu. Borde vara sista dagen idag. Imorgon börjar jobb igen och då vore det skönt att ha hela huvudet med. 
Känner att andedräkten börjar att lukta sunk. Hör ju till kosten men är inte då kul. Två veckor idag innan inläggning. 

Flytande

Nu börjar den mentala prövningen. Började med flytande igår. Dricker enbart VLCD förutom en måltid per dag. Mjukstartar lite i förväg. På måndag är det 14 dagar 100% flytande som gäller. Inte ens ett minsta avsteg godtas. Det är hårt men helt klart möjligt. Har idag bokat lite tid för olika tester som ska göras innan inskrivningsdag som är 5/5. EKG ska göras och blod ska lämnas. Det närmar sig :)

Samtalet

Så kom samtalet. Jag har ett datum. Min GBP operation kommer att genomföras 12 maj. Ja, 12 maj. Det innebär att senast på måndag startar jag med min flytande period. Shit alltså, om tre veckor är det klart. Fattar det inte och har lite svårt att förstå att det verkligen kommer att hända. Tre veckor, det är ju ingenting. Känner mig riktigt nervös nu. 

Remiss

I slutet av november tog jag mig i kragen. Bokade tid på vårdcentralen och tog upp min önskan om operation. Oj så nervös jag var. Känner att detta ämne berör mig mer än jag ger sken av. Tårarna bränner och tränger fram så fort jag ska försöka sätta ord på hur jag mår. 
Trodde nog det skulle bli en mer genomgång än vad det blev. Prat om dietist o.s.v.  Nej rakt upp och ner skickades en remiss till kirurgmottagningen på sjukhuset. 
Gick därifrån och visste inte vad det skulle betyda. Ganska exakt 3 månader senare fick jag kallelse till ett gruppmöte. I tre timmar gick de i detalj igenom vad en GBP innebär. Efter skulle vi kallas på en personlig träff där man skulle få ett ja eller nej direkt. Jag har verkligen bestämt mig och tänkte att om det inte går landstingsvägen så ska jag gå privata vägen. Hade nog lite tur som fick min personliga tid en vecka senare. 

Sitter fortfarande och suger på att jag fick ett JA. Nu är det bara op tiden som jag väntar på. Som jag väntar....

Gastric ByPass

Detta är en glädjens dag samtidigt känns det tungt i hjärtat. Att jag låtit allt gå så långt. Att jag låtit mig själv förfalla totalt. 
Idag har jag blivit godkänd för en GBP. Allt mitt hopp om ett drägligt liv ligger i denna operation. Jag känner hopp och ser möjligheter. Känns overkligt. 
Innan sommaren är det tänkt. Väcker lite liv i bloggen igen. Känns bra att få dokumentera den här resan. RSS 2.0