1 vecka på soppor

En vecka är nu avklarad. En vecka på Naturdietsoppor. Resultat -3,2 kg. Känns väldigt bra. Fick ett plus på 0,1 senaste dygnet. Men då jag absolut inte fuskat alls väljer jag att det är en platå eller kroppens vätskebalans som spökar. Nu kör jag med vecka 2. Arbetsvecka igen och förmodligen lättare att bara äta soppor. Heja mig!


Tjatigt

Med risk att tråka ut er: minus igen. Försiktiga 0,2 ner tills idag. 3,3 totalt. Höll planen hela dagen. Tre soppor och en bar som grund. Sen åt jag några små melonbitar när vi var på Spa och tre små grytbitar när vi var på middag. Återigen åt min kära familj ostkrokar och choklad bredvid mig i soffan på kvällen. Känner mig rätt stark men inte helt oberörd.

Var på Spa med maken på eftermiddagen. Det var de snabbaste tre timmarna jag varit med om på länge. Underbart skönt och snacka om att set var tyst och lugnt där. Vi orkade knappt att prata med varandra. Vi bara njöt.


Minus igen

-0,4 till idag. Alltså ner 3,1 kg sen i måndags. Gillar detta med soppdiet mer och mer. Nej ärligt så är detta ingenting jag vill stå för eller råda någon annan till men för mig var det supernödvändigt. Behövde få en snabb vändning på min viktökning. Mår inte bra vare sig fysiskt eller psykiskt. Nu är jag på rätt spår känner mig tusen gånger bättre än jag gjorde i måndagsmorgon. Hoppas och tror att detta var den vändning jag behövde. Ska nöta på lite till med sopporna. I alla fall tills den här fantastiska viknedgången stannar av. I den här takten slutar jag inte med soppor.

Soppavbrott

Tänkte byta ut dagens sista soppa med en bar. Måltidsersättning som går att tugga. Tänkte att det borde bli bra. Naturdiet choklad/nougat. Prassligt fodral och en godiskänsla. Men vilken besvikelse. Första tuggan var ok. Sen kändes det som att tugga sågspån. Min kära familj åt ostkrokar och B&J glass.


-2,7 kg

Är tokglad. Minus 2,7 sen i måndags. Kan inte bara vara vätska. Detta ger mig energi att härda ut i helgen också. Nöta nöta nöta.


Bra och dåligt

Idag har det varit en rätt enkel soppdag. Tre st soppor, massa vatten och pyttelite proteiner vid lunch och middag. Är nu för första gången hungrig och ska skynda i säng. Somna hungrig betyder att man vaknar mätt av någon konstig anledning. Två eller faktiskt tre hängiga tjejer la sig 17.45 ikväll. Supertrötta var de. Vi får väl se om de håller sig i sängen hela natten eller kliver upp i ottan. Blir en hemmadag imorgon också. -1,8 kg denna vecka, lägger mig med förhoppningen om att det är ännu bättre siffror imorgonbitti. Hoppas, hoppas, hoppas!

Party

Hade kryddparty igår. Inte kul att käka soppor när de andra snaskade goda mackor och kladd-chokladmuffins som A bakat. Ja ja, provsmakade några små snuttar av de konsulenten bjöd på. För övrigt går det bättre än väntat med sopporna. Inte alls sån huvudvärk eller hunger som jag väntat mig. Vågen visar 1,8 kg mindre än i måndags. Det känns bra vill jag lova.
Igår var det E:s (o)tur att få feber. Hon yrade upp kl 22 och mådde illa och nästan 39 i temp. Var rädd för magsjuka men så blev det inte. Hemma med henne idag. Verkar dock helt feberfri nu. Hennes första sjukdag från dagis på hela året.


Soppor

Är inne på dag 2 med soppor. Igår mjukstartade jag och åt lite som nedtrappning. Idag kör jag på hårdare. Tyvärr är lilla T sjuk så jag for en sväng till jobbet och var med på en 2 timmars utbildning, sen åkte jag hem. Det är ingen fantastisk idé att äta soppor och att vara hemma med gnälligt barn. Mycket enklare att vara hungrig på jobbet. Där finns inte samma möjlighet att 'trilla' dit. Annars häner inte mycket. Imorgon ska jag ha ett krydparty så jag antar att det behövs städas lite härhemma innan vi får främmande. A ska baka så jag har något gott att bjuda på.

Nya vägar

Veckan bara försvann. Har i helgen varit på konferens med allt vad det innebär. Väldigt kul har vi haft. Har dock ätit av allt som bjöds.
Det här fungerar inte längre. Måste hitta nya vägar. Imorgon börjar jag byta ut måltider med soppor. Blir förmodligen Cambridge soppor. Gillar inte soppidén men jag måste hitta på något. Tanken är att köra soppor en- två veckor och sedan varva upp med LCHF kosten igen. Har insett att jag inte kan hantera mitt ätande. Är utom kontroll. Fattar inte vad det är för fel på mig.

Kom hem från konferens idag. Har sedan städat, putsat fönster, ätit och tränat. En hyfsad dag.


Nja..

Nej det går inget vidare. Inget engagemang och inget fokus har jag. Vet inte varför. Harvar med vanlig mat nu. Älskar att få äta det jag avstått i ett par år nu. Gjorde hederlig pannkaka idag. Uran fiberhusk och annat konstigt. Men det är ju ingen viktminskarkost.
Jobbat idag, lagat mat, tränat hos f&s och slappat i tv soffan. Dotra skippade dagen träning. Gnällde över någon förlorad lilltånagel. Stolt över mig att jag tog mig iväg ändå.


Något stort

I helgen hände något stort. Lilla T packade och gjorde ett paket av sina tuttar. Så nu har vi skickat dem till tomten och hon har istället fått en önskad nalle av tomten. Två nätter utan något tjat om tuttarna. Helt suveränt. Har nu inga vällingbarn, blöjbarn eller tuttbarn. Tänk... håller de verkligen på att bli stora?!


Helgen

Har under helgen begått en av de sju dödssynderna. Det är nog inte så svårt att med lillfingret räkna ut vilken av dem.
U har varit på fiskeresa så jag har varit själv med mina tre brudar. Jympa och kalas på lördagen för de små. Sen trevligt sällskapsspel med tonåring + pojkvän när de små lagt sig.
Idag var vi på gåbingo och sen har jag och A tränat. Hektisk men samtidigt en lugn helg.


Lördag

Det här ägnar jag lördagkväll åt. Klassiskt riktigt Alfapet. Spelar med tonåring och hennes pojkvän. Behöver jag nämna vem som vinner?


Lediga dagar

Har varit ledig i två dagar. Igår städade jag hela förmiddagen. Vid 12 tog jag en promenad till stan och mötte upp med en kompis. Vi gjorde sen hela stan fram och tillbaka massor av gånger. Vi gick och gick och gick. Smarrigt fika på ett för mig nytt café. Gillar man inte choklad ska man inte gå dit. För mig var det himmelriket. Avslutade kvällen med middag och cider. En riktigt härlig torsdag.
Dagen idag har istället helt varit barnens. Kompis till E här på fm. Sen vi lunch for vi till Norra för mer lek och korvgrillning. Blev sen lunchsovning för lilla T. Kl 15 kom hon till ro. En kul dag tyckte de båda.


Veckovägning

Vägningen avklarad. Plus 1,5 kg. Som vanligt när jag börjar äta kolhydrater. Från nu måste det dock vända. Inga mer vätskekilon att vänta. Nästa plus = bara fett.


Möte

Varje söndag har E (5,5 år) möte ( samtal) med minsta kusin F (1,5 år). Idag satt hon och skrev kallelsen till morgondagens möte.
Vad det innebär får vi inte veta. Bara F får veta, imorgon. Spännande!


Lägesrapport

Hur står det egentligen till? Jag funderar en hel del över det. Känner mig lite allmänt less. Jobbet stimulerar inte riktigt fullt ut just nu och här hemma slåss jag med mina negativa tankar. Förra veckan var rätt rörig för min del, denna vecka känns lugnare. Förutom att det är fotografering på dagis på torsdag och jag märker att vi inte hinner ta de små till någon frissa och de har inga finkläder. Det betyder att jag måste ränna iväg efter jobbet imorgon och hitta fotograferingskläder. Inte det lättaste men ett måste. Blir antagligen till lokala barnaffären. Blir inte billigt där men det är nära och man får bra service. Det är också värt en hel del.

Nya beslut!

Tar nya tag från idag. Jag kommer att frångå LCHF. Är så less på dessa ägg jag äter i tid och otid. Nej nu ska jag återgå ett tag till mindre portioner, fortfarande hålla ner kolhydraterna och träna mycket. Jag får inget gensvar från kroppen när det gäller LCHF längre. När jag började 2009 gick det superbra. Kroppen reagerade direkt och under lång tid. Nu verkar inget hända. Jag kommer aldrig att återgå till lättprodukter. Fullfeta kommer det att vara men jag måste hitta en bra balans så jag inte slutar som en michelingubbe. Ger inte upp min viktkamp men seglar ett annan riktning ett tag.

Veckovägning

Veckans vägning slutade med -0,3. Varför är jag då inte nöjd med detta när jag säger att bara det står ett minus blir jag glad. Jo för dagens vägning är en ökning jämfört med i fredags. Dagen efter veckovägningen vägde jag alltså mindre än idag. Det betyder att en skötsam vecka med ordning på maten och träning gav ett plus. Blir matt. Inte konstigt man lägger på sig massor när man inte sköter sig när det går så här när jag sköter mig.
Ja ja ny vecka och inte ger jag mig än inte!


???

Jag sköter mig. Äter minimalt. Tränar. Kvällsvägningen gjorde mig grinfärdig. Vad är det som händer?
Ger inte upp men är skitless!


Vikten

Måndagen har passerat. Jobb, middag, föräldramöte ( nästan 2 tim) och sen tv soffan. Går och lägger mig småhungrig. Brukar vara det som ger resultat på vågen. Inget kvällsfika och istället vara lite hungrig. Nu måste jag få se lite resultat på vågen. Sköter mig riktigt bra med kosten och tränar regelbundet. Små små steg och jag är nöjd. Klara nog inte några plus bakslag. Lite för skör motivationen jag har nu. Känner mig stark men ändå svag.


Skorum

Ingen frisk luft idag. Har rensat min garderob. Flyttat små kläder för sig. Stora för sig så nu finns bara kläder som passar längst fram. En kasse fick åka ut till stugan. Bra-att-hitta-igen-någon-gång kläder.
Syster har varit hos oss och fyllt på bullförrådet i frysen. Bullar till mellis blev det för de små idag.
Jag och A har också hunnit träna ikväll.
Hann också gå igenom vårt skorum igår. Gamla skor som inte används åkte i sopen. Några nyinköpta hittade nya platser i rummet. Härligt!


LCHF/GI pizza

Dagens middag:


Tråklördag

Har en supertråkig lördag. Solen skiner och jag är inne. Varit på jympan, ätit lunch och T har sovit. Nu känns det som om jag bara inväntar kvällen. Eftersom jag inte får äta gotta blir kvällen också tråkig. Varför kan jag inte må bra utan socker??


RSS 2.0