Ekorrhjul

Helg igen. Tid för återhämtning och fritid. Men hur ser helgerna ut? Nyss dukat undan frukost. Nu behövs det röjas upp här hemma, disk som ska diskas undan och tvätt som ska tvättas. Sen dags för lunch och undanplockning av lunch. Efter det behövs det handlas. Lite smågrejor och lite livsmedel. Mellis och undanplockning av mellis. Efter det hög tid att börja planera middagen. Mellan allt detta ska jag rodda barnen och deras humör. Kanske skjutsa till kompis eller ta emot nån kompis. Styra undan bråk mellan systrarna. Efter middagen lördagsgodis och nattningsprocedur. Sen är min dag och ork slut. När var och hur hittar jag den där helgvilan och återhämtningen? Söndag blir sen lika. Huset behövs röjas igen. Den tvättade tvätten vikas och nya maskiner köras. Ibland är jag dödstrött på detta ekorrhjul. Så, fått ur mig dagens negativa. Imorgon är en annan dag.  

8 månader

12 januari firade jag 8 månadersdagen sen min op. Landade då också på min lägsta vikt. -29 kg prick. Om jag är glad? Om du bara visste :)

Långsammare nu

Märker att min viktminskning kommer i mycket mer långsam takt nu. Kan vara för att jag fuskar lite mer men kanske också för att det inte finns lika mycket att ta av. Till dagens datum har jag gått ner 28,2 kilo. Jag har en önskan om 10 kilo till. Tänker mig tanken att det ska vara borta innan 1 årsdagen av operationen, alltså 12 maj. Inte omöjligt men i takten jag har nu blir det svårt. 10 kilo till sen är jag i mål med den vikt jag inte varit i på 25 år. Helt otroligt.
Fattar fortfarande inte vilken storlek jag ska prova när jag är ute och handlar, tar alltid för stora storlekar. På något sätt tror jag aldrig att jag kommer se mig som normalviktig, min inre bild kommer alltid vara från när jag är tjock.
 
Julen gick bra. Mycket fokus på att äta som vanligt och jag gick upp lite även denna jul, men inte på nåt sätt likt alla andra jular. Det känns bra att fortfarande kunna äta all mat och även godsaker. Som tur är har jag begränsningar nu och kan rent fysiskt inte äta på tok för mycket.

RSS 2.0