Gott Nytt År

Med lite spänning önskar jag mig själv och er Gott Nytt 2012. Ser fram emot detta år, har längtat till min nystart. Har nu gjort miljarder nystarter men nån gång måste det väl lyckas? Nu ska det lyckas. Har precis ätit nyårsmaten. Chiligratinerad hummer till förrätt och oxfilé med potatisgratäng till varmrätt. Hemmagjord dajmglass har också slunkit ner. Snart ska de små sussa, då ska vi se Jägarna 2 med tonåringen. Är så glad att hon är hemma och firar nyår med oss. Hon hotar att det blir nån match med Wii spelet också. Jag kan tänka mig att taktiksova en timme men det verkar inte gå hem. Ha en bra kväll alla och ett riktigt hälsosamt 2012!

Ledig dag

Idag var jag ledig. Lite piggare än igår men inte helt 100 (om man nånsin är det). Var med barnen till skridskobanan idag. Skoj att se en 3 och en 5 åring som bambi på hal is. De kämpade tappert men rumporna fick sig ett antal smällar idag. Häsade på en kompis på em och åt god B&J glass och hemmagjord kladdkaka. Sa jag att det är den 2:a som gäller? Idag smaskar vi. Får tyvärr betala med orolig mage när det äts för mycket onyttigt. Nyår imorgon firas hemma med familjen. T.o.m. tonåringen blir hemma med oss. Känns mysig att fira in nyåret men hela familjen. Lugnt och skönt blir det. Hummer och oxfilé står på menyn. Tror vi är de enda i landet som ska äta det imorgon :)

Hemma idag

Blev hemma idag. Kroppen och halsen var inte med mig. Sov bort stor del av morgon och eftermiddag. Superskönt! Är som sagt taggad inför min viktresa 2012. Har dragit på mig 1,3 kg under julen och min tanke var att jobba bort dem innan 2 januari då det är allvar som gäller. Egentligen gick jag upp 2 kg under ulen men 0,7 har hunnit försvinna. Familjen är rätt förberedd inför vad som komma skall, men vi lever lite som om var dag är den sista med godsaker just nu. Måste kanske vara så jag vet inte. Vi ska mysa och äta gott på nyår sen är det slut med alla sötsaker, alla kolhydrater. Ska faktiskt bli skönt. Vet ju att kroppen mår bra av det, migränen försvinner bl.a.

Jobb och roligheter

Jobbar som vanligt till och med imorgon. Sen nyårsledigt. Håller tyvärr på att bli förkyld. Känner mig rätt risig.
Ikväll har jag hängt på café, precis som ungdomarna. Fikat med en barndomskamrat som hittat hem från 08 området. I tre timmar har vi avhandlat allt mellan himmel och jord. Är så gott med de där 'gamla' goda vännerna från förr som man tyvärr träffar för sällan. Riktigt mysigt hade vi. Nu är min hals helt slutpratad så jag ska WF:a lite, sen sova.


Bara jag med trötta sura barn?

Hej alla och God fortsättning på julen! Vi har haft en riktigt mysig julafton. Barnen vara trötta och nöjda och det värmer ett mamma hjärta.
Idag hade jag sett fram emot en lugn juldag utan jäkt och stress. Vi är bortbjudna på middag så min dag var tänkt såhär: lite sovmorgon då barnen var aktiv igår och la sig senare än vanligt. Sen skulle de små pyssla med sina klappar och vi vara softa lite.
Tänk vad fel man kan ha. Tjugo över sex drog ligan igång. Inte var det några nöjda glada barn som vaknade. Nej en tyrranisk, sur och tvär 3-åring infann sig härhemma. Som hon har tjurat och grinat idag. Tror jag blir tokig. Varför ser man aldrig några Facebook uppdateringar om detta? Bara mina barn som är såhär?
På tisdag blir det vila. Då jobbar jag igen.


Förberett

Nu är bloggen förberedd inför 2012. Min kära dotter har fixat till den så nu är det bara för mig att jobba och göra det jag ska. Ska njuta lite under jul och nyår sen sätter jag igång. Vill gärna att ni ska få se ett minustecken framför alla veckoresultat. Peppa mig när jag behöver, skäll på mig när jag gör avsteg, påminn mig om att det är nu eller aldrig som gäller. Efter 15 kilo ska vi göra en tripp tillsammans i familjen. Önskar er alla en riktigt trevlig julhelg till att börja med!!

Nu så

Det artar sig. Efter helgens magsjuka i huset är nu alla friska, peppar peppar. Hamnade lite efter schemat pga det. Nu har jag dock julhandlat maten i princip klart. Ikväll har vi haft godisverkstad och rullat köttbullar. Imorgon ska jag lägga in sill. Torsdag jobbar jag kväll så sista handen vid allt får göras på fredag.
Ska bli jättemysigt att få ha massa familj hemma på julafton. Är stjärntecknet kräftan och vi gillar att vara hemma. Stämmer väl på mig. Vill alltid hålla min dörr öppen.


Sjuk liten

Idag har varit en riktig tråkig dag. E vaknade och var sjuk så min dag har tillbringats här hemma. Tyvärr missade hon sin klipptid. T däremot satt upp för första gången på 3,5 år i en frisörstol. Gick tydligen jättebra.
Vi har fixat klart julkorten idag. Tog med alla ut på en liten prommis till brevlådan på em. Skönt med lite frisk luft.
Imorgon blir det årliga julgodisbaket av. Några stycken är vi som träffas, surrar och gör olika godissorter. Sen delar vi så att alla får lite av allt. Sen gäller det att hålla fingrarna i styr fram till julafton.
Har provgjort tjocka spjäll i ugn idag. Måste träna så det blir bra till julafton. Godkänt resultat.


Jag kräks!

Har varit hos frissan. Suttit i stolen och sett mig själv framifrån i spegeln (hela kroppen). Sett magen välla ut, sett benen svälla fram, sett ansiktet. Set ut som en svullen....xxxx.... Usch, hatar mig själv just nu. Det här vart ingen bra dag. Jag måste verkligen göra något åt det här.

Vad händer?

Ja vad händer? Just nu är jag i ett konstigt lugn. Är inte klar med julstöket men nära på. Hoppas bli klar med klapparna imorgon. Matbestyren innan jul är lite svåra att börja med i tid. Eller kan man börja göra klart något redan denna vecka? Hur länge håller sill som man lägger in? Tänkte fara och handla sånt man kan köpa tidigt så att det blir så lite som möjligt nästa vecka. Hmm.. undrar om jag glömt något jätteviktigt. Känner mig rätt taggad inför 2012. Något år måste det ju vara min tur att lyckas. Har lite rätter jag måste hinna äta innan mitt strikta LCHF liv börjar igen. Bl.a. potatisgratäng och rårakor.

Målsättning 2012

2011 blev inte som jag hade önskat. Väger samma idag som för ett år sedan. En riktig besvikelse. Kom ihåg hur Anna i Vägen från 137 kg motiverade mig 2009 då jag faktiskt gick ner i vikt. 44 kg gick hon ner första året. Inte genom tokträning utan genom att främst ändra kosten och utesluta socker.
Lovade min familj igår att om de stöttar mig och jag går ner 15 kg till sommaren bjuder jag på en semestertripp. Vart vi ska funderar vi över. Vill ha hjälp med stöttning när det är jobbigt, inget tjat om gotta och onyttigheter, ge mig tid och sällskap i fysiska aktiviteter. Påminna mig om mitt mål när jag är svag.
Ska jobba hårt på att inte gå upp något innan årsskiftet. Sen gäller det.


Julbestyr

Under helgen pysslade vi lite jul. Bakade saffranskakan igen och röjde ur massa köksskåp. Det har nu gått två år sedan vi flyttade köket. Nu börjar allt sätta sig och nu kan jag börja röja. Massa saker som samlat damm på samma plats i två år. Har jag inte använt på den tiden kan jag ta bort dessa skåpvärmare. Tycket jag mår bättre om jag har mindre pryttlar runt omkring.
Massa familjetid blev det också i helgen. Trevligt.
Nu måste de sista julklapparna inhandlas innan jag kan känna riktig ro i kroppen.
När det gäller min viktkamp håller jag vikten just nu med hjälp av Naturdiet. Direkt efter nyår blir det 100% LCHF igen. Hatar och älskar nyår. Samma löften man ger och samma löften man bryter varje år. Samtidigt älskar jag den nystartskick som man känner. Nu jäklar är det min tur!


Saffranskladdkaka

Jag utfärdar en varning! Beroendeframkallande. Saffranskladdkaka 150 g smält smör 5 dl mjölk 1 pkt jäst 1 dl socker ½ tsk salt 11 dl mjöl 2 pkt saffran Smör och mjöklt värms till 37 grader. Blanda ihop, låt jäsa i 30 min. Lägg ner i smord form 28x40 cm. 150 g smör 2 msk vaniljsocker 3 dl florsocker 100 g philadelphiaost Rör ihop, klicka ut degen, jäs ytterligare 30 min, pensla och strö på pärlsocker 225 grader 12-15 min. Mer mot 15 min tycker jag.

RSS 2.0