Chokladtryffel med chilismak

Ska baka några godbitar att ha när suget blir för stort.
Gjorde dessa under julen- med typ habanero. Ingen bra idé. Blev chilibollar med liiite chokladsmak. Här kommer det rätta receptet:

Ingredienser

Tryffel
1 st färsk chilifrukt (vanlig röd chilifrukt)
1.5 dl grädde
300 g mörk choklad (minst 70%)
1.5 msk socker (går säkert utesluta)
0.5 tsk salt 
75 g smör
kakao till garnering

 

1. Tillagning tryffel: Hacka chilin och ta bort ca hälften av kärnorna. Koka upp grädde tillsammans med chilin i ca 5 minuter. Sila av chilin och tillsätt smör, choklad, socker och salt. Smält ner till en jämn fin smet på låg värme. Häll upp smeten i en form och låt stå framme till nästa dag.  Ta en sked och skrapa upp önskad mängd och forma till kulor. Rulla kulorna i kakao.

2. Kan med fördel göras dagen innan servering.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0