KBT- ätstörningar

Det borde finnas många som jobbar med KBT och inriktning mot ätstörningar och matmissbruk. Eftersom jag förstår hur och vad jag ska äta är inte det problemet. Det måste ligga på ett annat plan. Vore intressant att höra/läsa om någon som fått hjälp med sitt matmissbruk via KBT?!


Kommentarer
Postat av: j

Jag läste Lisbeth Stahres bok och jag tror den är bra om man är en känsloätare. Värd att läsa! Vet dock inte om några "verkliga" fall.

2012-03-22 @ 12:27:06
Postat av: M

Intressant. Ska genast googla fram den boken. Tack för tips!

2012-03-22 @ 20:51:35
URL: http://metasblogg.blogg.se/
Postat av: Tackan

Jag finns här och läser är bara inte så bra på att kommentera.

Jag bar alängtar efter de där dagiskonstverken :-) Men inser att jag kommer nog tröttna jag med vart efter.



Ja du man vet precis hur man ska göra men ändå går det inte. Jag tror absolut på KBT och jag tror att det handlar om att ta reda på varför man äter. Alltså kanske inte att man måste vända ut och in på hela barndommen utan liksom vid vilken situation stoppar jag in maten i munen och varför...är det ett inlärt beteende och hur kan jag lära om ..



Kram kram

2012-03-23 @ 08:17:53
URL: http://farhuset.blogg.se/far
Postat av: Cinderella

Ja, det känns verkligen som att man egentligen skulle behöva komma åt rotorsaken för hur ofta är det bristande kunskap det handlar om. Frågan är om man kan göra det själv? Då ställer man ju bara de bekväma frågorna till sig själv, de som man redan har al världens undanflykter och ursäkter som svar till. Ibland undrar jag om man inte borde ta tag i det på allvar, gå till någon.

2012-03-24 @ 14:30:35
URL: http://enbalpaslottetiseptember.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0