Ointressant

Usch vilken dålig känsla jag går omkring med. Skulle behöva en paus. Skulle behöva hitta tillbaka. Skulle behöva bli positiv. Skulle behöva energi.
Tänker hoppa över vågen ett tag. Blir manisk och stressad av den. Inte för att jag tror kilona kommer att rasa utan våg utan mer för mitt välbefinnande. Misstror bloggen också. Vem i hela världen kan hitta nåt intresse i att läsa? Känns som om jag lever ett supertråkigt liv. Vaknar, jobbar, lagar middag, nattar barn och sen soffläge. Smyger in nån promenad och Friskispass men mer är det inte. Ja rafflande känns det inte precis.
Jag ska nog hänga kvar här ändå och jag ska jobba för att bli lite gladare. Lovar!


Här kommer det

+0,7. Nu går vi vidare..

Söndag

Var på Friskis imorse och tränade. Hann hem och duscha och sova en timme innan övriga familjen hittade hem. Var behövligt. Klev upp 06.15 med barnen och hann också dammsuga innan träningen. En timmes sömn mitt på dagen gjorde allt. Mått bättre och känt mig pigg. Fika besök med surr ikväll och nu är det godnatt. Tar på mig skämsmössan och redovisar veckoresultatet imorgon.


T har målat av mamma och pappa

Och gissa vilken som föreställer mig?

Bedrövlig matdag/magsäcksoperation

Lägger en hemsk ätdag till handlingarna. Alltså dagen har varit riktigt bra. Haft syster och lilla F hos oss. Hann med en promenad innan de kom. Sen har här bakats bullar och jag har bakat cookies. Mest för att jag tokälskar den kakdegen. Usch, åt så jag mådde dåligt. Sen taccos på det och snask ikväll. Går och lägger mig ikväll och mår lika dåligt som jag alltid gör efter ätardagar. Ev blir det ett Friskispass imorgon förmiddag. Borde gå på 7 pass imorgon som kompensation men det fungerar väl inte så. Kanske är enda utvägen att stänga av magsäcken en del? Undrar hur det är med väntetid på sånt? Går det fortare om man söker privat? Tror jag måste googla lite. Hör många som säger att det varit det bästa de gjort.

Fredag

Hade en mysig kväll på Spa igår. Är dock inte helt bekväm med att röra mig i badkläder bland folk. Försöker tänka bort det och passa på att njuta jag med. Vet att jag kände mig mycket mer bekväm 2009 när jag gått ner 10 kg. Var fortfarande jättestor då i andras mått mätt.
Som vanligt en lugn helg framför oss. I ärlighetens namn har vi inget uppbokat alls. Fortsätter det så klättrar vi snart på varandra här hemma.


Spa

Oj vad den här veckan sprang iväg. Tyvärr verkar jag inte hunnit med att viktminska något. Varför infinner sig inte motivationen?
Har tagit ett beslut iaf. Från april och 6 mån framåt går jag ner i arbetstid igen. En ledig dag i veckan. Den ska användas till välmående för mig och barnen.
Ikväll ska jag och mina arbetskamrater på spa. Ska bli skönt. Slötid och god mat. Ska bara jobba klart först.


Diverse

Maten går hyfsat, varvar mat med bars och Naturdiet. Motionen går hyfsat. Friskis i söndags och efter jobbet promenader tisdag och onsdag. Ja det mesta går hyfsat. Slås av att inget går riktigt bra. Lullar runt i ett mellanmjölksland.
Är iaf godkänd handledare nu till tonåringen som ska börja övningsköra. Lite nervöst känns det dock.
Kröp precis ner under täcket. Tänkte åka och träna men nej... tror inte det. Inte idag.


Veckovägning

1 kg ner, sen 2 kg upp och slutade veckan på plus minus noll. Det gäller att hänga med i svängarna. Jag kommer ingen vart i den här takten. Trist!


Kommentarer

Tack för alla fina kommentarer! Ni har alla så rätt. Mitt största problem är att jag rasar ihop oftare än jag kommer igen. Har inte 'råd' att ta pauser. Vet bara inte hur jag ska hålla mig på banan. Men jag hör och jag lyssnar på det ni säger.


Inte som tänkt

Helgen blev lite omkastad. Lilla fröken T hade feber i fredags och var sen feberfri till lördag em/kväll. Då tog det om igen och hon somnade på soffan kl 17 mitt i middagsbjudningen. Fortfarande hängig idag söndag så tyvärr missade hon sitt allra första kalas. E är inte heller helt kry och ligger och gränsar på febernivå så hon får avstå friidrotten idag. En oplanerad hemmadag idag alltså med ungar som inte riktigt orkar med sig själv. Inte alltför muntert alltså.
Tar och far på Friskis ikväll så blir det ett litet avbrott iaf.
Vi åt gott igår: Chèvretoast till förrätt och baconlindad kycklingfilé med egen klyftpotatis till varmrätt. Efterrätten gjorde tonåringen. Philadelfiaost tårta. Allt var supergott. Känns dock som om jag gått upp 4 kg i helgen. Riktigt så illa är det inte men vågen visar tyvärr plus. Hinner inte rädda upp innan vägdagen imorgon.

Helgen

Så var helgen här. Farmor och farfar lånade de små igår så de fick ledigt från dagis. Badhuset stod på schemat. Jag och U passade på att kompa ut halv två så vi han åka och storhandla och städa upp hemma innan de små kom hem. Den minsta hade feber när hon kom hem. Hon somnade strax efter 18 och vaknade nu kl 07 feberfri. Hoppas det håller i sig.
Idag ska några klippas och sen får vi middagsgäster. Imorgon ska en på kalas och en ska på friidrott.
Och vikten? F-n vad skit det går. Orkar snart inte längre. Vad ska jag ta mig till? Verkligen orkar inte mer.


Italien

Det verkar som om jag ska åka till Italien. Bologna.... vad sägs? Kan bli bra?

Glömde...

Ritar ett kors i taket. Tror knappt det är sant men nu i veckan släckte grannen adventsstaken OCH tog bort den. Äntligen har vi dansat ut julen även på den här gatan.

Långtorsdag

Usch, långtorsdag idag. Gillar den inte men när den är gjord känns det som helg. Fredagarna går av bara farten. Kom iväg på en promenad efter jobbet även igår. Skönt att det blev tre ggr den här veckan. Torsdag och fredag passar inte så bra att stanna kvar på och promenera. Det funkar med maten och vågen har inte slagit back-ut utan börjat leta sig nedåt så att det känns som om jag är på rätt spår. Äntligen!

Det funkar

Det går bra nu. Äter nu lite av det jag vill. Har två morgnar ätit leverpastejsmacka. Oj oj oj, snacka om att det är supergott. Efter alla dessa LCHF bröds substitut.Har idag inhandlat ett gäng Naturdiet och bars (måltidsersättning). Så nu klarar jag frukost och luncher ett tag. 1 timmes promenad efter jobbet igår och 40 minuter idag. Hoppas verkligen att det ska ge resultat nu. Gillar inte att stå och stampa när 20 kg borde bort.
Har en bra känsla just nu.


Vågrapport

Snabbrapport från vågen. Som jag misstänkte gick jag upp under helgen i samband med min kostomläggning. Hoppas nu att den vändningen är gjort och att jag kan börja gå nedåt igen. Veckovikten stannade dock på -0,2. Blygsamt ja, men ett minus iaf.

Härlig dag

Haft en superhärlig dag. Tyvärr var det en rätt dålig natt när det gäller sömnen. Har två traskande barn som sen också vaknar riktigt tidigt. Fick sova alldeles för lite inatt så det tänker jag snart ta igen. Provar att lägga mig i tid ikväll och hoppas sen att vandringen inte börjar förrens väldigt sent inatt. Idag har vi varit flera timmar i en pulkbacke. Upp och ner upp och ner. Strålande sol och nollgradigt. Avslutade pulkleken med en 40 min promenad så dagens motion har varit ok. Även maten har varit hyfsad. Lite fika men det får anses vara ok ändå. Förmodligen samlat på mig lite vätska i helgen sen jag började äta kolhydrater igen. Vet om det och är beredd men sen ska vågen nedåt. Vägning imorgon som vanligt.

Nya beslut igen

De som följer den här bloggen är van vid alla mina beslutsändringar. Var igår ute på långpromenad med finaste tonåringen. Kom då till insikt att LCHF inte är något för mig. I alla fall inte just nu. Tror på dieten men jag kan inte hantera striktheten just nu, och den behövs. Klarar inte att gå ner 1-2 kg under vardagarna för att sen gå tillbaka dem under helgen om jag fuskat det minsta. Tyckte det gick bra i december då jag bytte ut frukost och lunch med Narturdiet eller bars och sen åt vanlig middag. Gillar att kunna äta samma som familjen. Tyvärr åt jag för mycket godis i december så jag höll bara vikten och gick inte ner något. Men om jag kan göra samma nu men avstå godis så borde det gå bra. Beslutet är taget och det känns riktigt spännande och kul igen. Var ett tag sen jag kändes så. Jag ska alltså byta ut mål, hålla ev godisätande till enbart helg, fortfarande minska ner på kolhydratintaget, träna på Friskis och gå extra promenader. Blir bra!

På väg

Har velat i två timmar nu. Tar mig i kragen och bara far. Friskis here I come!

Det fungerar

Den här veckan följer jag plan. Har skött mig hyfsat med maten och motionerat mer än vanligt. Inte hittat till Friskis än men jag och en kollega har börjar promenera direkt vi slutar på jobbet. Två gånger den här veckan har vi gått ca en timme i anslutning till jobbdagens slut. Det tar av min familjetid men är värt det hälsomässigt. Ser att jag blivit av med förra veckans plus redan och det känns superbra. Idag har jag förkyld tjej hemma. E och jag är hemma så hon får kurera sig. Ingen feber men pigg är hon inte. Den fröken är aldrig sjuk så jag har inte mage att tvinga henne till dagis idag. Hon är värd att få en vilodag hemma så hon kanske piggar på sig snabbare.

Japp

Adventsstaken är kvar. Lyser så fint mot oss. Tyckte de var sen att sätta upp den i mitten av dec. Inser nu att de är tidig att sätta upp den inför julen 2012. Ge upp!

Välförtjänt

Tänk vad långt det är mellan vägdagarna när man är skötsam. När man fuskar känns det som måndag hela tiden. Har haft en myshelg. Myshelg betyder äta. Plus 0,9 blev det den här veckan. Välförtjänt ? Ja.

Svullat

Så- nu har jag svullat. En liten del i fredags och tydligen en hel del igår. Nu är det söndag och synderna ska betalas. Är fortfarande rätt nere när det gäller det här viktprojektet men jag ska kämpa vidare. Hoppas hjärnan hänger med på tåget snart.

Guldstjärnor

Har gjort en hel del nytta idag. Efter frukost gav vi oss ut och shoppade. Alla fem. Har handlat skor, jeans, träningskläder, handskar, smink m.m. Tror alla hittade något. Väl hemma gjorde vi ett städryck, det behövdes. Har också inhandlat schlagersnacks. Ikväll ska vi mysa och må gott.
Fick också dela ut två guldstjärnor. De små sov båda till halv åtta!! Kors i taket! Tack för det!


Supertrött

En lång slitsam torsdag har det varit som vanligt. Tycker jag knappt hinner komma hem från jobbet innan det är dags att kliva upp och åka dit igen. Imorgon ytterligare en fullbokad dag. Efter jobb ska jag hämta snabbt på dagis för att skjutsa E på discokalas...hmm... undrar hur jag får till klädsel till det? Har 15 min från hämtning tills hon ska vara klar. Hem, fixa fredagsmiddag åt oss andra, hämta från kalas, natta barn och sen...... natta mamma. Är förmodligen helt slut efter detta. Blir nog bra, hinner inte dra så mycket i köksskåpen och leta gotta. Alltid något att glädjas åt.

RSS 2.0