Masktjejen..

är fortfarande frisk. Tack för det.
Igårkväll var vi ute på skogsaktiviteten med tjejerna. Vilken härlig kväll det var. Toppenväder och mysigt att vara ute. Annars är det så svängigt just nu. Sol ena stunden och spöregn andra. Längtar till sommar och värme. Om jag räknar nu så har jag faktiskt bara 8 arbetsdagar innan ledighet. De är dock utspridda på tre veckor så det är verkligen lugna veckor framöver. Till midsommar börjar i alla fall jag min sammanhängande ledighet.

Uteslöt kolhydraterna till 100% igår vilket innebar 4 nattliga besök på toaletten. Tömmer kroppen på vätska. Skönt att känna den effekten, nästa viktnedgång blir alltså av mitt fett :)

Lördag?

Man kan tro att det är lördag idag. 05.20 vaknade mina små älsklingar. Inte för att jag vill sova till 06.15, nej det är ju så mysigt med morgonpigga barn.
Riktig kortvecka denna vecka för barnen. Dagis idag och imorgon sen är de lediga.
Går verkligen skit nu med mat och motion. Skulle önska jag kunde släppa dessa tankar ett tag nu men är livrädd att jag då hinner gå upp 10 kg innan motivationen infinner sig. Är snart inne på det det desperata med att ta en soppkur..

Äta mask!?

Alltså är det farligt att äta mask? Är det jorden runt den som är farlig? Min små hängde ute med ett lite större grannbarn igår. Allt såg ut att gå bra. Tills de kom in....tills de berättade....tills jag fick höra att T ätit mask. Fy attan vad äckligt. Antagligen väldigt påhejad av sina 'kompisar'. Men hon slickade väl bara? Nehepp... Men hon spottade väl ut? Nehepp... Svalde hon alltså? Japp...och tuggade. Var det gott frågade jag och det var det tydligen inte.
Konstant övervakning är det som gäller nu. Kompisförbud med grannen är också införd.
När kan man andas ut och tro att hon inte blir dålig av detta?

Veckodag?

Vad är det för dag idag? Hmm... få se... jag behövde inte väcka barnen kvart över sju.... De vaknade själva halv sex.... Ja då måste det vara helg! Japp lördag såklart. Härligt- då har vi en dag kvar att få vakna extra tidigt.

Resetankar

Sitter och funderar över vad jag kan tänkas ha glömt inför vår resa. Tänk om jag missat något viktigt? Vi har inte varit ute och flygit sen 2005 och aldrig med småbarn. Måste kanske googla lite på det här....

Trendbrott

Kan detta vara ett trendbrott? Hoppas verkligen på det. Man kan tycka att 0,2 ner inte är mycket att hurra över men då jag gått ner 1,2 kg sen i måndags blir förståelsen tydligare.
Igår var jag på Spa, oj vad jag kom ner i varv. Helt dåsig blev jag under de timmar vi var där. Hela kvällen var också helt körd. Jag var så trött och slut. Förståelsen här hemma över att jag som varit på Spa låg i soffan och halvsov hela kvällen var inte så stor....Ingen tyckte synd om mig :) 

Härliga vecka!

Denna vecka hade dagis planeringsdag på måndagen så jag var extraledig då. Idag är det onsdag och min ordinarie lediga dag. Nästa vecka arbetar jag tre dagar. Nu börjar sommarkänningen krypa allt närmare. Vill verkligen vara sommarledig nu.
Söndagens kalas gick bra- alla barnen överlevde och vi tappade inte bort någon. Fröken E verkade nöjd och det är huvudsaken. Vi var mest överlycklig över det fina vädret vilket innebar att de fikade ute på en filt istället för inne. Mer spännande och mindre städ för oss efter.
I måndags var vi i mammas stuga och firade lite morsdag i förskott. Jag firade tydligen med minst en tårtbit för alla mina tre barn... inte så bra men ack så gott.
Denna vecka har jag vänt vikten så nu ska jag bara bryta mitt onsdagsmönster. Vill inte se plus imorgon på vägningen.

Slut på ursäkter

Fick mitt insprationsmail i morse som handlade om våra ursäkter. Den kändes väldigt träffande.
Är du inte anmäld till dessa inspirationsmail gör det gärna på Olof Röhlanders sida http://www.upphopp.se/

Idag är det tydligen MIN dag och ni vill tydligen inte höra mina ursäkter längre.

Hmm..

Ja just ja! Man måste kanske ha nåt fika att bjuda på när det är kalas. Det räcker kanske inte med att huset är städat och gräsmattan klippt. Hmmm...

My God!

Vi ska alltså ha ett tvåtimmars kalas imorgon söndag för ca 8 tjejer. Det innebär att hela vår lördag går åt till att röja, städa, tvätta, klippa gräs, röja i garaget. Sen är jag väl medveten om att det bara är att städa igen när de kalasat klart.
Men lite upplockat vill jag att det ska vara, vi ska hitta uteleksakerna i garaget så de kan leka ute och det innefattar att gräsmattan är klippt. Ja ni hör- katten på råttan effekten.
Sol ute och blåst vilket gör att det är ett måste att tvätta hela dagen och hänga ut.

Önskar er andra en riktigt skön lördag!!

Sur

Fortfarande sur efter morgonvägningen. Snart går det över men lite till ska jag sura.

Var och hejade fram duktiga A och faster S som sprang Vårruset idag. Har inte samma flås som dem så jag valde att promenera dit och vara hejaklacka istället. Supportande mamma som står med vattenflaskan och väntar. De kom in efter 48 minuter och startade 8 minuter efter starten så 40 minuter blev deras tid. Riktigt bra då A bara tränat en gång....och det var på förra årets Vårrus :)

Kanske kanske vågar jag mig på att vara med någon gång.

Ett mönster

Veckans vägning: plus 0,4. Jag ser ett mönster. Väger mig torsdagmorgon och blir oftast besviken. Äter upp mig 1-2 kg fram till söndagen. Skärper till mig och går ner 1-2 kg till onsdagmorgon. Är ledig på onsdagar och då blir det ofta ett litet plus. På torsdag sen kommer det sura resultatet och allt börjar om. Måste kliva av detta ekorrhjul... om jag bara kunde.

Nej

Klart att det inte gick bra att bara äta kokta ägg. Fusk ikväll. Hoppas det inte slår på vågen imorgon.
E blev jättefin i håret. En riktig sommartjej.
Har kommit av mig lite med mina promenader och träning. Behöver rycka upp mig. Imorgon jobbar jag långdag men ska ge mig ut och gå på kvällen. Det bästa att göra efter en innedag på jobbet.

Shoppingdag

Idag har jag varit ute och storhandlat. En stor påse med sommarkläder följde med mig hem. Känns lite bättre nu när jag tänker på att packa inför resan. Plånboken blev betydligt tunnare. Jag handlar väldigt sällan kläder till mig själv. Mest pga att jag knappt får på mig det jag provar och jag tycker det inte ser klokt ut. Lite lättare med sommarkläder. När jag väl handlar kan jag handla massor. Syster sprang mellan provhytt och klädställningarna med två små rännandes åt olika håll. Tror hon var glad när jag var klar :)

Hämtat hem E som varit hos mormor inatt, en väldigt nöjd tjej fick jag tillbaka. Just nu är hon och sommarklipper sig. Tänkte klippa av en hel del hår så att det blir lättare att sköta i sommar med alla bad.

Kosten idag har bestått av ägg. Två kokta till frukost, två kokta till lunch och två kokta till middag. Kulinariskt så det förslår.

Njaa..

.. inte riktigt bra. Dagens ätning funkade bra, tills ikväll. Lite fika slank ner i bara farten. Var så himla sugen på nåt. Var tydligen värd det så här dag 2 på min omstart...Får hoppas det inte syns på vågen.
Ikväll sover E hos mormor eftersom vi är lediga imorgon. Känns tomt i huset. Den stora är inte heller hemma. T har huserat fritt till hon somnade vid sjutiden.
Imorgon ska jag ge mig ut och se om jag hittar några sommarkläder. Vore kul med lite nytt inför resan. Hatar att prova kläder men det känns som ett måste om jag inte vill gå med vinterutstyrseln.

Japp

Bockar av dagen som en bra dag. Följt min plan och skippat kolhydraterna idag. Suget har varit enormt och jag har flera gånger stirrat in i skåpet och kylen. Har nu ätit ett kokt ägg och ska skynda i säng så det blir ny dag igen.
Idag var barnen riktigt trötta efter helgen. Vi valde att skippa skogsleken ikväll och istället natta dem tidigt. Tror det var ett smart drag. E fick cykla runt och dela ut inbjudningskort till kalas innan hon la sig. Så nu finns ingen återvändo. På söndag blir det hennes första kalas. Hon är väldigt förväntansfull och förstår inte varför inte alla barn hon känner kan få komma. Den dag hennes barn ska ha kalas fattar hon nog svaret.

Ny vecka nya möjligheter

Den här veckan ska fett brännas. Nu jklar! Ut med sockret ur systemet och bort med alla kolhydrater. Till de som träffar mig: Nej, inga undantag denna vecka. Vill få en rivstart.


Prinsessan E 5 år

Nästan på minuten nu. Kl 21.31 för fem år sedan kom vår lilla prinsessa E till oss. Otroligt efterlängtad. Kan inte fatta att det gått 5 år. Denna lilla brud har med sin otroliga energi livat upp oss och samtidigt tröttat ut oss. Det är inte för intet hon kallas för Duracellen. Morgonpigg, otroligt nyfiken på allt, först i kön vid barnaktiviteter, alltid öppen för nya saker. En väldig motsats till sina två systrar. Glad, trygg, orädd, lättsam och väldigt kärvänlig är också ord som beskriver henne.

Detta har idag inneburit att vi firat och fikat hela dagen. En väldig trött tjej somnade vid halv åtta ikväll. Antar att det kommer att märkas imorgon. Brukar komma efter när sömnen inte varit den bästa.

Stor kram och Grattis lillgumman!


LCHF och migrän

Kalajshelgen har börjat. Idag hetsat ut för att inhandla present till första kalaset och ströpresenter till E imorgon.
Jag behövde bara vara med på kalas 2 då barnens kusin fyllde 4. Hittade en farlig snickerskaka som trillade lätt ner i magen. Inte ätit massor idag men det jag ätit har inte varit rätt för min kost. Kolhydratchockade kroppen igår och vad händer? Vaknar upp i morse med migrän. Innan jag började med LCHF hade jag migrän 1-2 ggr per månad och tre dagar varje gång. Nu har jag aldrig migrän. Kosten tar bort den helt- då borde det vara lätt att hålla sig strikt kan man tycka. Men det är svårt ändå men detta fick mig att vakna till lite.

Sov 1 1/2 timme idag på dagen så nu ska jag banne mig hålla mig vaken hela schlagern. Heja Sverige!


Trött

Oj vad torsdagen sprang iväg. Började dagen med att besöka tandläkaren med E. De konstaterade att såret nog inte hade med tänderna att göra. Fick en salva som ska hjälpa såret att läka snabbare. Går sådär att få henne att ha kvar salvan i munnen. Efter långdagen på jobbet gick jag och A en promenad och inspekterade samtidigt ett nytt kök hos kompis C. Såg väldigt bra ut, alldeles i min smak.

Idag har vi ramlat ihop efter jobbet. Transportsträcka tills barnen la sig. Nu ska jag sjunka ner i soffan.
I helgen massor med kalas- riktig frestarhelg. Vi får se hur det går, inte bästa motivationen just nu.

Lysande

Verkar ju gå bra det här....läs inte. Plus 0,6 även denna vecka. Ligger och valsar vid dessa siffror. Kanske detta är min idealvikt? 20 kg över vad jag borde ligga på. Nej jag tror inte det...

Kaosdag

Vilken kaosdag det blev. Ja alltså allt har ju blivit bra men jag kan inte kalla det en ledig dag som jag haft. Packat och kört tre (!) diskmaskiner idag. Köket ett stort kaos. Har haft fin baksupport av syster och av A. Vi har bakat falska potatisbakelser, bullar, rulltårta och tre satser chokladbollar. Nu saknas bara lite drömmar men har jag tur finns det sådana i frysen redan. Ungarna har kanske inte visat sin bästa sida. Förstår dem dock, inte så spännande att bara hänga i rummet och köket en hel dag. Lite långtråkigt men för oss välbehövligt.
E grinar sen några dagar vid varje måltid för kinden gör så ont. Har misstänkt att hon bitit sig i kinden eller har någon 6-årstand på gång. Ikväll hittade jag dock ett stort vitt sår långt nere i tandköttet. Ingen bitskada alltså. Antar att jag måste ta itu med det problemet imorgon. Lillgumman- jag som bara titta på kinden.

Imorgon vägning....suck...

Avbockning på listan

Bockar av att milspromenaden klarades av igårkväll. Hinner inte så mycket mer. Jobba, hem, äta middag, dammsuga och plocka, 1 mils promenad och sen var kl 21. Tack och godnatt.
Idag ska jag och syster baka mest hela dagen inför helgens kalas. Tre vilda ongar på det och ni kan gissa hur det kommer att gå. Försökte leja bort två st men det gick sådär. Måste nog stryka träningen ikväll då prioriteringen blir att handla E:s födelsedagspresent.
Nej nu ska listan skrivas klart och ett besök på stora handlarn är ett måste.

Till dem det berör



Här kommer E:s önskelista.

Tiden

Denna vecka har redan för lite timmar. Har massor jag ska göra i veckan och jag som brukar ha massor med tid över börjar bli utan tid.
Till helgen fyller E 5 år så på söndag ska vi fira henne. På lördag ska vi delta i två st kalas. Detta innebär att under veckan ska presenter handlas, huset städas, fikabröd ska bakas. På det tillkommer inbokade kvällspromenader, en träningskväll, ett släpvagnslass ska gå till och från stugan, en långkväll på jobbet (som vanligt), ett lass ska på tippen och ja, glömde ju- familjen på 5 ska roddas som vanligt också med mat och aktiviteter. Igår var det skogsleken med de små igen. En strålande kväll som avslutades med massa grin och skrik av dödströtta tjejer. Har börjat kika på friidrott istället- där tränar de kl 16 på söndagar- mycket bättre tid.

Lägger ner

Idag lägger jag ner. Eller förresten så gjorde jag det redan förra helgen. Har slutat 'mata' min surdeg så idag går den i graven. Orkar inte hålla på mata varje vecka för att kanske baka två matbröd var trejde vecka. Vore en superbra idé om vi åt bröd men nu gör vi ju inte det.
Slut på helgen, det märks för jag sitter här hemma kvart över sju på morgonen och ingen av de små har vaknat än. Sa jag att jag börjar kl 08? Varför kan de inte sova såhär när vi alla är lediga- lör och sön??

Motionsfri helg

Helgen kom och gick. Kvar sitter jag här med ett tokrörigt hem och massa jobb att göra.
Blev hemma i stan i fredags då jag var på bio med syster. Vuxen matiné kallade tjejen i kassan filmen. Vi gick kl 18 för att hålla oss vakna under filmen. Såg Water for Elephants- helt ok film. Somnade inte en enda minut under de två timmar den höll på. Det är typ sensation för mig. Bio kl 21 är helt uteslutet.
For till stugan på lördag fm, sen sprang tiden till söndag lunch bara iväg. Bryggmöte-lunch-sova med T-packa ihop oss- in till stan och skjutsa E på kalas. Skurade av altanen under kalastiden. Bor vid en motorväg och jag kan lova att det svarta dammet låg tjockt på golvet. Nu är det fint- en dag eller två.

Sitter nu här på söndagkväll. På rätt dåligt humör. Inser att helgen inte blev som jag tänkt. Ingen vikminskning, ingen motion, halvsur mamma/barn, fryser, tvätthögar att tvätta igenom, ett hus som städtanter inte skulle vilja ta i med tång. Har ingen energi kvar när söndagkväll kommer, helt slut är den då. Vill bara sjunka ihop med en godispåse. Då åker åtminstone humöret upp- ett kort tag.


Virrpanna

Syster frågade mig vad man gör på en barnfri fredagskväll. Går på bio med mig var mitt direkta svar. Så bestämde vi-hon och jag på bio ikväll. När jag meddelar detta hemma får jag motfrågan: Skulle inte vi till stugan? Jomenvisst, så hade vi ju bestämt. Amningshjärnan kvar efter 3 år? Funkar den ursäkten?
Men nu blir det stuga imorgon och bio ikväll.

Firar idag

050505- datumet vi gifte oss. Sex år har nu gått och två små har familjen utökats med.
Vet inte vad 6-års firande kallas, är nog en bit till guldbröllopet. Firade idag genom att jobba mellan 08-18.30. Nu har U bjudit på god middag och jag sjunker snart ner i soffan.

Grattis till oss och U: Älskar dig!

Ett plus blev det

Nästan två veckors frossande och tre strikta dagar gav inte helt oväntat ett plus i slutändan. +0,6 blev det. Ni förstår då hur illa det var inför denna vecka. Nu funkar kosten och jag har visat mig på träningsgolvet så jag hoppas mina plusveckor är slut nu. Vill bara se minus fram till resan i juni.

Min lediga dag

Ja dagen sprang ju iväg fast jag inte hade något inplanerat- förutom att umgås med syster. Blivit så att vi alltid umgås med barnen på mina lediga onsdagar.
Började dagen på Drakborgen så barnen fick rusa av sig. Hem äta och sova lite lunch. Gick en prommis på em och sen blev det ett Friskis pass för mig vid middagstid. Nu är jag tränad, duschad och väldigt nöjd. En bra matdag också. Antagligen för lite mat för jag är jättehungrig nu så jag ska skynda i säng så att hungern går över.
Veckovägning imorgon eller denna gång två veckorsvägning då vi var i stugan utan våg förra torsdagen. Sliter just nu med uppgångarna som följde med påsk och vår lediga vecka efter. Vi får se hur det ser ut- imorgon.
Nu godnatt!

-0,5

Ett halvt kilo mindre sen igår morse- nu går det riktigt bra! Konstig ekvation det här. Äter mindre onyttigheter och jag går ner i vikt. Tror jag kommit på nåt stort. Ät bra och rör dig= gå ner i vikt :)
Som om man inte vet det. Tydligen svårt att följa ändå.


Ledig igen

Känns konstigt att vara ledig imorgon. Har ju precis varit hemma drygt en vecka. Två arbetsdagar går superfort och min lediga dag är nu här. Tänk om man kunde få sig en sovmorgon- till kl 07 i alla fall. Antar att det inte är någon idé att hoppas för mycket.

Idag har det varit lite spännande på jobbet. En del utredningar är på gång och  man blir ju så nyfiken. Tyvärr får man inte svar på allt men det livar upp dagen. Lite pulshöjande saker hände också. Adrenalinen slår på direkt vid vissa tillfällen.

Hoppas på ett minus till imorgon också, vore så skönt att få lite minus varje dag nu och känna att det går bra om jag sköter mig. Behöver mer minus för att få en ok veckovägning på torsdag. Har rätt mycket utsvävningar att jobba igen denna vecka.

1,1 kg

1,1 kg minskade jag från igår morse till idag. Det går snabbt första dygnet då man kissar bort alla kolhydrater. Min kropp gör alltid sig av med 1 kg vätska när jag återgår till strikt LCHF. Nu ska jag bara hålla i detta.

Var på premiäraktivitet med de små igår. En timme skogskul i skogen. Vi sökte troll och samlade kottar och pinnar. Väldigt uppskattat av de små. Blir nog en fortsättning på detta. Fick snö på oss under timmen. Aprilväder i maj kan det kallas.

Så här blir det..

Igår var jag minuter från att åka iväg och köpa Cambridgesoppor. Går inte misslyckas med dem- kortsiktigt i varje fall. Jag tycker dock inte om sopp-bantning. Vill att det ska gå ändå. Tror inte kroppen mår bra av dessa svältdieter. Hur fungerar hjärnan när jag hellre vill äta tre soppor om dagen i tre veckor än kött och sås i LCHF? Vet ju att det fungerar också- OM man inte fuskar. Så nu ger jag mig själv en stenhård vecka. Fungerar det fortsätter jag så- går det inte blir det soppor till veckan.

Jag ger snart upp...

Vet inte vad jag ska hitta på. Jag fungerar inte. Jag kommer aldrig gå ner i vikt. Resan är körd. Sommaren är körd. Kommer alltid vara såhär. Why??

RSS 2.0