GI kladdkaka
Ska få främmande ikväll. Svärföräldrarna fyller båda 70 i år och vi ska planera lite inför det. Bakar just nu en kladdkaka för oss som undviker kolhydrater. Första gången jag provar receptet.
Bjuder på det här:
2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.
Återkommer med en utvärdering av receptet. Står i ugnen just nu.
Bjuder på det här:
100 gram osaltat smör |
100 gram mörk choklad |
1 dl vispgrädde |
2 st ägg |
1 st vaniljstång |
||
1 msk kakao |
||
|
||
Tillagning
1. Smält smör och choklad ihop och tillsätt sedan grädden.2. Vispa äggen fluffiga. Häll ner chokladsmeten i äggen.
3. Tillsätt innanmätet av vaniljstången/vaniljsockret och kakaon.
4. Häll i form. Grädda 6 minuter i ugnen på 200 grader.
5. Låt kakan svalna, bäst blir den när den stått i kylen några timmar. Servera med grädde och gärna lite hallon! I stället för florsocker kan man pudra lite kakao ovanpå.
Återkommer med en utvärdering av receptet. Står i ugnen just nu.
Kommentarer
Trackback