Veckovägning

Japp ett minus blev det 1,3 kg denna vecka. En riktig besvikelse. Hade detta minus i miten av veckan. Har sen i princip skött mig exemplariskt i helgen. Tittat på pizza, ute och gått en mil. Avstått från det snask jag brukar äta. Så lite orättvist känns det. Gläds ändå åt att det är minus igen och hoppas att det bara är kroppen som spelar mig ett spratt.

Resultat

Vilken rolig app. Vet flera som skrivit om den men nu har jag också provat den. Min långa promenadrunda visade sig vara precis 1 mil. Trodde tidigare att den var 9,3 km. Kul att den var längre för det betyder ju att jag gått långt utan att riktigt veta om det förut. 1 timme och 50 minuter tog den i halka och med barnvagn. Skyller på det istf min förkylning. Vet att det går lite snabbare på sommaren. 5,4 km/timme var snitthastigheten och stegen blev strax under 12.000 stycken. Det blir dagens motion.

RunKeeper

Ska ut på min långprommis och tesya app:en RunKeeper. Verkar vara ett roligt hjälpmedel. Återkommer lite senare med hur helgen varit. Är förkyld så jag hoppas bara att orken håller hela rundan.

Månad uppdelad i veckor

Lite konstigt fungerar min kropp. Två veckor i månaden går jag väldigt lätt ner i vikt. De övriga två går jag i princip alltid upp hur jag än beter mig. Ser mönstret tydligare och tydligare. Efter två skitveckor är jag nu inne i en bättre period. Gör en nystart i mitt tänk nu. Planen blir att minska i vikt de två veckorna det är enkelt. Sen sikta mot plus minus noll de svåra veckorna. Gör ett starkt försök med denna plan.
Hemma idag då T fortfarande inte är helt frisk. Riktig hosta och förkylning hon dragit på sig. Varit hemma sen i onsdags från dagis.
Kommit ut lite mer på promenad denna vecka. Har saknat vardagsmotionen.

Suverän Iphone app

Hittade en superapp till telefonen. Hatar att mata in en massa för att se hur mycket och hur fel man äter. I denna app var det riktigt lätt att få en överblick över matintaget. Det som slår mig nu när jag matat in några dagar är att jag när jag är strikt äter för lite. Kanske därför kroppen inte släpper mer ifrån sig. Går kroppen på för lite kalorier börjar den tydligen bunkra för att klara 'svält' perioden. Då borde jag öka matintag men där slår hjärnspöket till- inte kan jag äta mer om jag vill gå ner mer i vikt? Jo säger fakta- nej säger huvudet.
Just det- appen heter Kaloriräknaren-ShapeUp. Gratis att ladda ner.
Idag var olyckan framme. Mosters lilla tjej fick en kopp hett kaffe på sig under kalaset. Tänk vad snabbt det går och vad långa armar de små har. Var med syster på akuten och såg över och lade förband. Huvva- underarmen blev riktigt röd och blåsig. Tur det inte kom över hela henne. Superduktig var hon. Jättenyfiken på vad doktorn gjorde. Inte ett endaste gnäll när de höll på med henne. Mosters jänta!

Igen..

Liten flicka hostat oss igenom natten. Håller på att vända ut och in på sig själv. En frisk dag blev det i alla fall innan det var dags igen.
För mig går det superbra, håller mig på LCHF banan. Ska på kalas ikväll men bär och grädde har de utlovat så jag är inte orolig över att tappa greppet idag heller. Känns bra!

VAB- dag idag

Har varit hemma med T idag efter hennes magsjuka. Säkerhetsdag som det kallas. Börjar andas ut nu då ingen av oss övriga tre har blivit sjuk än.
Veckovägningen- ja suck det går ju sådär det här. Har gjort omtag igen idag och har hållit matschemat perfekt. Har gjort s.k. äggmjölk idag som är en mix att ha i kaffet istället för grädde. Får se om det ger någon effekt. Är bra att dra ner på mejeriprodukter.
Idag tog jag med T på en promenad. Vi behövde båda komma ut i friskluften. C slog följe och vips är det så mycket roligare att gå en promenad. Härlig utetid följdes av lunch och sovtid. Vi somnade båda i sängen och vaknade drygt två timmar senare. Ingen bra idé- jag har varit seg hela dagen och T vägrar att somna nu när kvällen kommit. Jag får skylla mig själv men mysigt hade vi i alla fall.

Hade kunnat vara värre..

Veckovägningen stannade på plus 0,9. Hade kunnat vara mycket värre då jag åt i massor. Antagligen i tron att jag skulle få barnens magsjuka och därmed bli av med det jag åt. Hur funkar man egentligen??
Nu är jag iaf på väg ut på en promenad. Behöver friskluften och motionen.

Helgens motion

Tog mig ut på inplanerad långpromenad igår. U stannade hemma och sov med de små och jag, A och syster tog den långa promenaden. 2 timmar. Avslutade på affären och smågottahandling. Sedan hem och göra vår inplanerade 3 rättersmiddag. Skäms och säga att jag har träningsvärk i benen idag. Länge sen jag gick denna långa runda. När jag var barnledig gick jag den ca 4 gånger i veckan.
Vaknade vid sex i morse och andades nästan ut. Ingen mer var magsjuk. Inom en timme vaknade T och var väldigt orolig. Klev upp direkt och visst- nu är det hennes (o)tur. Hon varvar lek och spring idag med vila och väldig magont. Bara att fortsätta hålla tummarna för att inga fler blir sjuk. Blir hemma med henne imorgon.
Vi har både haft en mysig helg men jag blir tokig på att känna mig isolerad och inte kunna göra och fara vart jag vill.

Efterrätt

U:s efterrätt bestående av tre delar. Ej LCHF eller lågkalorivänligt! En kub hemmagjord vanliljglass med päron inlagda i socker och kanellag. Till det en kopp chokladmousse. Väldigt gott men ganska onyttigt.
U:s efterrätt bestående av tre delar. Ej LCHF eller lågkalorivänligt! En kub hemmagjord vanliljglass med päron inlagda i socker och kanellag. Till det en kopp chokladmousse. Väldigt gott men ganska onyttigt.

A:s förrätt idag. Toast med röra på hambur...

img_0107 (MMS)

A:s förrätt idag. Toast med röra på hamburgerkött, cf och pepparrotsost. Varmrätt blev kycklinggratäng à la LCHF. Inväntar nu efterrätten.


Ovälkommen gäst

Vår härliga fredag avslutades med en ovälkommen gäst. Magsjukan! Nu försöker vi avhysa den så snart som möjligt.

Härliga familj!

När jag kom hem idag från jobbet möttes jag av ett helt nystädat hem. Bänkar var röjda och golven var rensade och dammsugna. Min älskade syster hade lite att göra tydligen idag. Hon och lilla F var här och städade åt oss. Va?! Helt fantastiskt. Åkte hem med trött sinne. Visste hur det såg ut hemma och att fredagskvällen skulle få gå till att röja här hemma.
I köket stod också A och lagade mat. Hon bjöd på taccopaj så vi behövde i princip bara sätta oss till bords också. Snacka om att känna sig bortskämd. Aldelles, alldeles....underbart!

Helgen ligger framför oss. Har absolut ingenting inbokat förutom tre rättersmiddagen vi ska bjuda oss själva på imorgon. Jag är huvudrättsansvarig och har fortfarande inte kommit på vad jag ska laga. Tips mottages gärna!


Förra veckan skulle de små få äta vindruvo...

img_0106 (MMS)

Förra veckan skulle de små få äta vindruvor medan jag och C drack kaffe. E hämtade två byttor som de ville ha druvorna i. Gissa vilken bytta hon gav till lillasyster.


Resa

Dagarna springer iväg. Jobbar, jobbar och jobbar.... saknar mina lediga onsdagar. Var skönt att få ett litet avbrott mitt i veckan. Eller...då när jag var ledig tyckte jag inte det var lika roligt. Kommer bara att jobba onsdagar fram till sista mars, sen går jag tillbaka på 80% med min lediga dag. Förhoppningsvis börjar det vara riktig vår då.
I fjol bestämde vi att vi skulle åka utomlands med tjejerna som i år. Detta har legat på is men börjar nu att tina fram. U har gjort några reseförslag och tagit fram hotell och priser. Jag har så svårt att ta beslut bara i frågan. Är inte riktigt den som gillar att resa. Tror dock att tjejerna skulle tycka det var mysigt. Vill slippa transport till Sthlm så vi tittar på alternativ som flyger direkt härifrån. Kanarieöarna, Mallorca, Rhodos?? Turkiet, Egypten? Vill bara ha en sol och badvecka. Tycker pengarna flyger iväg för en vecka- vore kanske bättre att renovera hallen??

Bättre matvecka denna vecka. Rastat löpbandet ikväll också.

Blir en svårighet på lördag då A bestämt att vi ska ha myskväll. A ska planera och göra en förrätt, jag ska hitta på och göra varmrätten och U är efterrättsansvarig. Hoppas hålla kolhydraterna på en hyfsat låg nivå. A ville också att vi ska köpa smågotta till kvällen. Vi har nu kommit överens om att en 1 1/2 timmes promenad på lördag ska avslutas med godisinhandling.

Värre än väntat.

Usch upp på banan igen. Plus 1,4 denna vecka. Inte ok. Antagligen mest vätska jag samlat på mig men nu hårdhandskar igen.

Helgen

Japp, nu är löpbandet avdammat. Har stått undanställt under jul och nyår. Nu är tydligen nyår över så nu är det dags att börja jobba. Hade väldigt dålig inspiration men jag drog igång det iaf. Ska besöka bandet oftare nu, lovar mig själv det.
En lugn lördag följdes av en fullspäckad söndag. Tog en tur ut till stugan och kollade till den. Massor med skottning blev det innan vi kom fram till ingången. Efter att vi skottat och barnen lekt satte vi oss i snön på altanen och fikade. Färska jordgubbar som vi doppade i vispad grädde. Det är fika det :) Liten prommis med snöräcern och sen hem för lunch och dusch. På eftermiddagen var vi och hälsade på en liten bäbis. Eller bäbis och bäbis, hon var precis fyra månader. Jordens solstråle. Mysigt att hålla men inget jag längtar efter igen själv. Så nöjd att låna andras.
Mathelgen var inte så bra. Lite snacks har ätits så jag tror att veckovägningen imorgon tyvärr hamnar på plus. Är dock taggad att bli stenhård igen imorgon. Minus till veckan är ett måste.
Inget alls inbokat till veckan, det känns lite trist. Kanske dags att uppsöka Friskis...

De som läst ett tag kommer ihåg när E rita...

img_0104 (MMS)

De som läst ett tag kommer ihåg när E ritade i sängen på lakanet. Sa sen att det var T (2,5 år) som var skyldig. Här är bilden, och signaturen. Vem har ritat tro?


Bilder

Ska försöka lära mig att läga in bilder på bloggen. Helst direkt från telefonen. Har några roliga jag skulle vilja dela med mig av. Min kunskap sviktar dock lite här, kanske min kära dotter kan ta reda på exakt hur jag gör och sen meddela mig?
Idag har vi lekt ute. -20 grader men vad spelar det för roll. Jag var nog sämst klädd. Lurade med de små på lite jagis hela tiden så att mina tår blev lite varma.
Just nu är U och E på bio. Sammy någonting skulle de se. Jag och T tar det lugnt här hemma.
Har bokat in ett pass på löpmaskinen i källaren i eftermiddag. Känns gruvsamt men bra.

Chokladtryffel med chilismak

Ska baka några godbitar att ha när suget blir för stort.
Gjorde dessa under julen- med typ habanero. Ingen bra idé. Blev chilibollar med liiite chokladsmak. Här kommer det rätta receptet:

Ingredienser

Tryffel
1 st färsk chilifrukt (vanlig röd chilifrukt)
1.5 dl grädde
300 g mörk choklad (minst 70%)
1.5 msk socker (går säkert utesluta)
0.5 tsk salt 
75 g smör
kakao till garnering

 

1. Tillagning tryffel: Hacka chilin och ta bort ca hälften av kärnorna. Koka upp grädde tillsammans med chilin i ca 5 minuter. Sila av chilin och tillsätt smör, choklad, socker och salt. Smält ner till en jämn fin smet på låg värme. Häll upp smeten i en form och låt stå framme till nästa dag.  Ta en sked och skrapa upp önskad mängd och forma till kulor. Rulla kulorna i kakao.

2. Kan med fördel göras dagen innan servering.

 


Fiber? Alltele?

Har sagt upp  mitt Glocalnet. Servanet har dragit in fiber i huset. Nu finns det 1000 (känns det som) bolag att välja mellan. Fått ett tips om Alltele. Men hur vet man vad som är bra? Hur kan jag särskilja alla bolags erbjudanden?
Känner mig som en blind höna som ska söka rätt på ett frö.

U föreslog idag att jag borde fara iväh en helg. Bara för att komma iväg och ta hand om mig en hel helg. Känns fantastiskt lockande. Då gäller bara att komma på vart jag ska ta vägen och med vem? Skulle nog inte klara en hel helg med mig själv :)


Återfall

Ahh... varför glider man så lätt fel. Litet snedsteg en dag....blir ofta lite mer en annan dag. Mina synder idag (ikväll) blev lite smaksatt grädde (choklad) + lite mer naturgodis som min käre man hittade igen. Klart de var tvungen att ätas upp. Jag är inte betrodd runt godis. Trodde jag slängt allt efter jul.
Annars har dagen varit bra. Jobb till kl 15 sen tog jag och C en promenad till dagis och hämtade småtjejerna. Skönt med frisk luft, blir för lite sån, mest bil mellan jobb och hem.
Imorgon har jag och töserna sovmorgon, så håll alla tummar att det blir som jag tänkt mig. Ser fram emot sovmorgon och sen morgonmys med två nyvakna brudar i sängen med varsin välling i handen. Hur länge ska de egentligen äta välling? Borde man dra in på det eller?

E sa en rolig sak härom morgonen. Hennes kompis Kerstin började på sexårs i höstas. Så de har inte träffats sen i somras. Helt plötsligt vid frukosten från ingenstans säger E: Undrar om Kerstin är mamma nu??
Hur kan en 4,5 åring fundera så?? Snacka om att ha tidsperspektiv :)

Lite svag

Dagarna springer iväg. Vakna, jobb, middag, natta barn, sjunka ner framför tv:n, godnatt. Runt runt går det. T hade inte sin bästa eftermiddag igår, var så trött och därmed superledsen eller arg är nog mer rätt beskrivning. Då visar sig svagheten och några naturgodisar åkte ner i magen. Jag vet att det kunde vara värre och att jag inte sladdar av banan pga det men jag blir så ledsen på mig själv. Hur svårt ska det vara??
Stått stilla fyra dagar nu viktmässigt, hoppas på ett genombrott nedåt igen snart. Behöver få 'se' att det jag gör fungerar.
Känns som om jag hela tiden längtar framåt. Undrar bara vad jag längtar till? Att livet ska passera? Att bara ta mig igenom?? Svåra känslor.

Attans

Nu ropade naturgodiset tillräckligt högt. Fyra-fem st (alltså minst 8) har ramlat ner i min mage. Blev besviken på mig själv men valde att sitta ner och njuta lite samtidigt av dem. Nu skärpning!

Veckovägning

Andra veckan på min omstart passerade hyfsat lätt. Mindre sötsugen. Det knepiga är att jag inte fuskade ett korn i helgen för att jag var så på G. Vågen visade dock oförändrat de tre senaste dagarna. Viktutjämning ja, men tråkigt då jag skött mig så bra. Som om kroppen lärt sig att nu är det helg- då ska vi minsann inte gå ner något i vikt :)
Veckovägningen visade -2,2 och det är jättebra! Gillar verkligen LCHF.


Sursöndag

Sura ungar, sura föräldrar ännu surare ungar= en riktig skitdag. Skulle kunna strykas denna söndag. Fattar inte att alla dagar vi är ledig på ihop och inte tar oss iväg nånstans blir såhär. Ska man inte kunna umgås hemmavid? Är det bara vi som inte har den 'supermysiga' familjen som bara har mysigt ihop jämt??
Har gått hela dagen och sneglat på en påse naturgodis som ligger här hemma. Första spontana tanke är ju att det är synd om mig vi har så tråkigt att jag verkligen behöver en karra. Påsen har ropat på mig hela dagen. Det bästa jag kan notera upp denna söndag är att jag faktiskt inte fått i mig en enda onödig sak. Påsen har ropat i onödan. Jag har pratat högt med mih själv varje gång tanken blivit för stark. Jag behöver inget godis, inget godis för mig ett enda steg närmare målet. Ny diskussion i huvudet varje gång jag passerat köket.

Lunch Omelett m ost
Middag Köttgryta

Bra matdag! 

Veckovägning imorgon! Spännande!

Buffébord med onyttigheter

Har tillbringat kvällen med att spela sällskapsspel. A med pojkvän utmanade oss i olika spel. På bordet fanns ostkrokar, chips och dipp, cheeze ballz och smågodis (inte alla har viktproblem). Ska nu med högt huvud lägga mig att sova.... utan att ha ätit en enda smula av det som bjöds.
Känner mig supernöjd!!!

Hur fungerar hjärnan egentligen?

Har ju tränat på Friskis mer eller mindre regelbundet i några år nu. Tyvärr blev nog hela december tydligen en uppehållsmånad, vilket också betyder att januari hittills också varit träningsfri. Nu säger hjärnan att jag inte behöver träna så länge jag går neråt på LCHF. Som om det vore ett straff att träna. Vet ju hur kul jag tycker det är när jag väl är där. Tänk vad bra för kroppen att få träning och samtidigt minska i vikt pga kosten. Men nej....här ska tydligen inte tränas förrens jag kommer till en platå. Är kanske trygghetskänslan av att ha en reservplan när platån kommer. Eller är jag bara lat??

Leksaksfundering

Häromkvällen gjorde jag en rensning bland leksaker i källaren. I en pappkasse slängde jag ner massa udda småleksaker, halv-heltrasiga småböcker onödigt krafs som ingen leker med osv. Tanken var att slänga allt sedan. Igår skulle E spela lite Wii och vi gick alla ner. Såg att jag missat att ta undan 'skräp'påsen. Vad tror ni lilla T lekte med hela den kvällen? Oj oj hon plockade och lekte, plockade och lekte med dessa trasiga tråkiga saker. Vad är det med barn egentligen??

Frukost idag: två leverpastejsmackor (av fiberhusk). Lunch och middag blev repris från gårdagen. 2 st mellanmål: kaffe med grädde.

Funderade över att unna mig nåt nu när det är helg, men nej tack! Tar hellre lite mer viktnedgång :)


Senaste dagarna

Middagen i onsdags gick alldeles utmärkt. Hade gjort värmländsk tjälknöl. Eller knölen var från värmland i alla fall. Maten uppskattades. Själv måste jag nog säga att den ska ätas med gratäng som de andra gjorde. Denna gång saknade jag potatistillbehöret men kött, sås och sallad gick bra det också.
Trettondagen blev en nytto och tråkdag. U och tjejerna var ute och skottade- jag inne och städade. Känns som ett mönster det här. Ledig dag= städdag. I sängar byttes det rent och övervåningen blev lite mer dammfri.
Sedan lagade jag mat hela dagen igår kändes det som. Köttfärssås och omelett till lunch. Hann knappt duka av den innan middagen skulle påbörjas. Jag gjorde inkokt lax som precis hann bli klar till middagen. Två lagade mål innebar 3 körda diskmaskiner igår. Känns helt sanslöst. Vi gjorde inget annat än att ta redan på köket. Undrar om Leila känner så här nån gång? A hade finfrämmande av pojkvän så vi var en extra men tror inte det var anledningen till all disk :)
Idag jobb för mig.

Kollar min vikt varje morgon och jag tror inte det är sant. Borde inte gå så här bra vecka 2. Nu gäller det bara att hänga med i det här flytet.

Stressad

Nyss hemkommen från jobber. Ska tydligen få middagsfrämmande om ett par timmar, har tydligen inte städat, tydligen inte lagat maten och sitter tydligen här. Liite stressande.
Tjälknöl med sås blir det för in del. Blir bra tror jag.
Vägning idag: 1 kg ner sen i måndags :)

Mat idag

Tänk om jag jobbade jämt. Då skulle jag vara smal.... där glömmer man bort att man är sugen på nåt. Tiden springer iväg. Lunch idag mina hemgjorda köttbullar. Till middag provade vi något nytt, gjorde LCHF pannkaka. Finns ett forum som heter Kolhydrater i fokus. Där finns mycket att läsaoch få svar på. Många recept och omdömen. Provat några recept som folk tyckt varit det bästa de ätit, medan vi nästan kräkts av det. Litar inte alltid på omdömena. Men.. pannkakorna blev riktigt goda. Bjuder på receptet här:

1ägg
1msk fiberhusk
1dl mjölk
1dl vispgrädde (ovispad såklart)
smör, ca 10 gram
salt

Blandar ihop äggen och fiberhusken och låter det svälla en stund och steker i en liten stekpanna på medelvärme, 4-an. Vänder de när de är torr och pösiga och är lite försiktigt = blir kanonfina pannkakor som smakar frasiga pannkakor. Går även finfint att grädda i våffeljärn, men de blir tunna och frasiga! (gott med cf, räkor och stenbitsrom)


Tung morgon..

Oj vad jobbigt det var när klockan ringde imorse. Båda de små sov så gott när jag var tvungen att kliva upp. Packa till dagis gjode jag tydligen inte kvällen innan så det var lite halvkaos innan vi kom iväg. Trött mamma, trötta barn o.s.v.
Börjat med mina nya arbetstider denna vecka. I tre månader går jag upp och jobbar 90%. Alla dagar men några lite kortare och en sovmorgon. Så är planen. Sen när våren kommer går jag antagligen ner på 80% igen.
Slöat tre timmar framför tv:n ikväll. Biggest loser Australien hade premiär ikväll. Gillar verkligen det programmet.

Bra matdag. Omelett med baconsmör till lunch. Hemmagjorda köttbullar till middag. Gjorde dem innan jul så lite ströbröd var det i dem, men det får gå för denna gång. Kokt ägg och kaffe med grädde till kvällsfika. Bra dag alltså :)

Vill att minusveckorna ska svischa iväg nu. A stöttade mig när sötsuget satte in efter middagen.

Veckovägning

Nyår stannade upp mitt flyt lite. Men minus 2,6 kg första veckan får jag vara nöjd med :)
Denna vecka jobbar jag så det blir nog lite enklare att hitta lite rutiner igen.

Nytt utseende på bloggen!

Har ni sett vilken snygg blogg jag fått? Alltså... vad gjorde man utan sin tonåring? Ja inte hade det hänt mycket med min blogg utseendemässigt. A har nu snyggat till den, gjort en header och fått till en viktlista i kanten. Sen återstår det att se om jag kan uppdatera den eller om jag måste inkalla experthjälp varje vecka.
Jag är ännu inte mogen att skriva min vikt men jag vägde in mig den 27 dec och har den vikten som utgångsläge. Kommer rapportera viktförändring varje vecka och mitt mål... ja.. hmmm mitt mål är.. Jag ska väga 12 kg mindre om 6 månader. Ja faktiskt det ska jag. Sen ska jag gå ner ytterligare 5 kg. Efter det tror jag att jag kommer att vara ganska nöjd. Så nu gäller det. Denna vecka har jag bara styrt om kosten till strikt LCHF. Från nu ska träningen läggas till också. Friskis- här kommer en nygammal deltagare!
Nyårsafton har passerat. Vi började dagen med att åka lite skridskor igen, de små tycker det är jätteroligt. Tror U måste inhandla ett par egna riller. Själv får jag kramp i fötterna efter 5 minuter- men tror att det går över om vi fortsätter åka. Efter lite middagssovning och tillfixning fick vi fint främmande av R, I och A. De kom och  vi ( I ) lagade mat. Finfin hummer med champagne och oxfilé med hemmagjord bearnaisesås och rödvinssås. Massa härligt snack om livet hanns gå igenom under kvällen. Höll mig från det mesta onyttiga, ja faktiskt allt förutom lite alkohol som traditionsenligt måste drickas. 

Söndag tillbringade jag och tjejerna hos mamma på fm och hos syster på em. Ikväll har sista julen städats bort. Nu är det bara tre halvsega månader innan härliga april kommer. Tre månader med fettbränning!!!!

Imorgon: veckovägning


1 januari

Världens tråkigaste dag.....  :(

RSS 2.0