Hemma igen

Har nu landat hemma efter en vecka i stugan. Vi har haft en veckas semester med superväder. Fick känslan av att vi hade sommar semester. Lata dagar, solande och U:s fiskande. Precis så ser många sommardagar ut för oss. Vi har haft mycket trevlig sällskap också. Syster med familj under påsken, ett par dagar A:s pojkvän också. Han gillade läget fort och var uppe i ottan för att hämta in näten. Ett riktigt radarpar han och U.
Behöver en dag hemma för att hinna vara hemma lite också, är väldigt hemmabunden- typiska 'kräftan' drag. Gillar min dusch bäst, min säng, min tvättstuga, mitt dricksvatten o.s.v. Ja borta bra men hemma bäst. Rätt mycket att tvätta inför jobb och dagisstart på måndag.

Ser lite fram emot måndag med lite vardag igen och i och med det ordning på mathållningen.

Idag bojkottar vi valborgsfirande och jag sjunker ihop i soffan med A och en bunke chokladbollar. 

Trevlig Valborg! 

Idag verkar det bli fisk till lunch. Premi...

img_0187 (MMS)

Idag verkar det bli fisk till lunch. Premiärfisket gav inte mindre än 8 sorters fisk. Den nionde sorten slet sig. Tror vi klarar oss ändå.


Hemma och vänder

Vi fortsätter vår påskledighet i stugan. Är hemma och vänder och handlar. Nu hade jag kunnat som alla andra skriva om den fantastiska påsken, vädret, ledigheten osv men det känns uttjatat. Vi har haft det jättebra med främmande och kalasfirande. Punkt där.
Har däremot haft mycket tid att fundera över hur jag fungerar. Ingen rolig fundering. Skärtorsdag och halva långfredag gick jättebra. Inga frestelser frestade mig. Sen brakade jag lös. Ohämmat har jag ätit, mysat och njutit. Varför kan inte min hjärna fatta att det går att njuta och ha mysigt utan mat och godis? Lite ströpromenader har det blivit men inget som uppväger intaget.

Idag far vi ut igen och nu är det de nya tagen som gäller. Därav ingen veckovägning imorgon men ni kan alla gissa om det hade varit ett plus eller minus. Inga höga odds på plus :)
Ska nu jobba stenhårt på att få skriva ett minus på nästa veckas vägning- då är påsken glömd isåfall.

Mosters jänta som sover i stugan. Tur det ...

img_0181 (MMS)

Mosters jänta som sover i stugan. Tur det finns lufthål i vagnarna nuförtiden.


Stugan

Nu bär det av till stugan för påskfirande.

Glad Påsk önskar jag er alla!

Veckovägning

Veckans vägning stannade på -0,4. Jag håller alltså farten jag ska inför utlandsresan. 4 kg innan vi far. Kvar är nu 2,8. Bävar lite inför påsken- ska försöka hålla min LCHF med endast små väl valda undantag.


Besök hos frissan

Idag har jag varit till frissan. Massa hår fattigare och ny färg på det som blev kvar. Superskönt! Hade massa gråa strån som trängde sig fram. Tycker det har blivit markant mycket mer det senaste året. Är det åldern som tar ut sin rätt?
T är betydligt bättre i hostan och förkylningen så imorgon blir det dagis igen. Kortdag först och sen far vi till stugan. Semester hela nästa vecka. En fullsmockad bil är U ute och tömmer just nu. Vi får verkligen inte plats i bilen med oss och massa packning. Bara maten... ja vill inte ens tänka på hur mycket och vad vi tagit dit ut.  Blir spännande att se hur vårat påskbord kommer att se ut. Längtar tills vi landat där, då behöver jag inte tänka mer på vad som ska packas eller handlas.
Veckovägning imorgon. Hoppas hoppas på ett minus!!

Sjukstuga

Japp så blev det. T är hemma idag efter en sanslöst hostig natt. Hostan minskar när hon är vaken och humöret är hyfsat. Tänkte göra lite nytta genom att packa 5 personers packning inför helgen men nu har vi precis vaknat. Tydligen somnade vi om vid nio och två timmar senare känns det som om lunchen borde lagas. Kanske packa på em....om vi inte blir trött igen. Vi somnade båda som stockar.

Träning

Firandet igår gick alldeles utmärkt. Tyvärr har jag ätit alldeles fel i helgen.
Från idag går jag på nolltolerans. Går jättebra hittills. Inga kolhydrater har slunkit ner. Då det är påskvecka är det rätt mycket som ska hinnas med på kvällarna. Tänkte pysa till stugan direkt efter jobbet på torsdag. Det innebar att jag styrde mina steg till Friskis ikväll. Ett medel/pulspass stod på schemat. Känns bra att jag är igång med träningen igen.
Halvsjuk T hostar och snorar massor just nu. Vi får se hur morgondagen blir. Kanske har det vänt inatt- annars blir det nog en VAB dag imorgon.

Så här blev tårtan.

img_0163 (MMS)

Så här blev tårtan.


Firar

Idag tjuvstartar vi firandet av A som fyller 16 år under påskveckan. Känns bra att få det lite uppdelat så inte alla kommer på en gång. Plus att vi får huset städat flera gånger samma vecka. Här har bakats och fejats i helgen. A har bakat en ny kaka som ska vara hennes födelsedagstårta. Den innefattar choklad och verkar smarrig. Ingen bra helg för min del men så blir det ibland (läs varje helg)
Promenad i fredags sen ingen mer motion. Kanske jag orkar mig ut ikväll.



Vad göra?

Fredag kl 07.20- väcker lilla T för att hinna till dagis och jobb.
Lördag kl 05.45- T är vaken för dagen. 06.10- E är vaken för dagen.
Lördag kl 09.00- Alla barn är trötta och sura. Alla föräldrar är trötta och sura.


Veckovägning

Var ledig igår...eller ledig och ledig. Jag var inte på jobbet. Var till polisen och fixade pass till småtjejerna. T var besviken när vi gick därifrån och undrade när vi skulle få åka polisbilen. Annars gick det rätt bra, två buttra tjejer på korten. Riktiga 'efterlyst' bilder. Har ni sett några bilder på det programmet med muntra miner??

Var på ett medel/styrka pass på Friskis också. Mycket bra val av mig. Kropp och själ mår bra efteråt.

Veckovägningen idag: minus 0,8. Håller in semesterplan på 0,5 per vecka. (iaf första veckan)


Trötta fötter

Blev en timmes promenad totalt fram och tillbaka till kursen idag. Sen vaxade jag bort halva benen. Hade lite skinn tydligen under allt hår :) Kanske nåt hekto som försvann i farten.
Sen ville A gå på promenad. Hon har nationellt prov imorgon och behövde lite godis till det. Så vi gick en dryg timmes promenad för att handla godiset. På vägen fångade vi spöken via appen SpecTrek. Rolig app som någon tipsade om på sin blogg. Kul att pyssla med om man inte har nåt mål med promenaden. Vore kul att se en kartbild över hur vi gick . Smög omkring bakom hus och på skolgårdar och försökte hitta och fånga de små gastarna.

Dags att planera.

Ska på kurs idag vilket innebär att jag kan promenera en halvtimme till kursen idag och lika hem. Alltså en på köpet timmes promenad. Känns bra!
Nu börjar planeringen inför resan också. Efter kursen idag ska jag vaxa mina ben. Räknar då ut att jag kan göra det igen också veckan vi far. Känns skönt att få bort vinterpälsen bå benen. Till veckan ska jag också klippa mig och färga håret. Tror nog det håller 7 veckor sen. Imorgon ska jag ta med de två små till polisen och fixa pass. Tycker om att vara ute i god tid med saker.

Något annat jag borde planera och tänka på? Hjälp mig som aldrig reser, vad är viktigt att tänka på och komma ihåg?

8 veckor

Nu är det 8 veckor tills vi far utomlands. 0,5 per vecka är ingen omöjlighet...va? Minus alltså. Nu jklar ska 4 kg bort innan vi far!!!!!!!

Full fart hela helgen

Det var länge sen vi hade en så inbokad helg. I går morse for jag och tjejerna på familjejympa hos Friskis. Direkt när vi kom hem anlände syster och vi gick en dryg timmes promenad. Sedan dusch och tillfixning och resten av dagen var vi och firade mor. God middag och ytterligare tårta blev det. Kändes lite bättre med fuskandet då jag varit ute och rört på mig innan.
Idag söndag pyste vi ut till stugan med fulla bilen för att börja förbereda inför att vi ska bo där under påsklovet. Vet att bilen blir knökfull när det väl blir dags så nu börjar vi att lasta dit saker. Ska bli skönt att få vårstäda in sig där. Nästan all snö var borta. Bara lite småhögar kvar. Är nog snöfritt till påsk. Nu har vi mellanlandat och ska iväg på nästa kalas. Trots en fuskhelg känns det i det stora hela helt ok ändå.

Tack min fina familj! Önskar alla en skön ...

img_0155 (MMS)

Tack min fina familj! Önskar alla en skön helg. Min kommer att bestå av flera kalas och frestelser. Ge mig styrka :)


Veckovägning

Håll för ögonen här kommer det: plus 1,7. Det värsta är nog att det var mindre än igår. Trots smörgåstårta och tårta gick det lite nedåt. Men 1,7....!!! Vet inte vad jag ska säga. Som sagt köper hälften av uppgången men inte resten. Det är ett evighetsprojekt. Var hittar man det där extra? Varför sviker motivationen gång på gång? Varför är det onyttiga såååå gott??

Lång dag på jobbet idag- deklarationsdags och därför massor att göra. Älskar det! När dagen bara flyger iväg.
Bjöd på mitt surdegsbröd idag och det var väldigt uppskattat.

Hipp hipp hurra!

Idag har jag haft min första lediga dag igen. Jobbar från april 80% (f-ledig) så nu är jag alltid ledig onsdagar. Superskönt!

Har firat kära mor idag som fyller pen.... , som fyller år. Låt säga att hon numera avlönas av oss andra som fortfarande arbetar :) Grattis mamma! Vi tjuvfirade idag eftersom både jag och syster var lediga. ;er firande väntar i helgen. Blev bjudna på smörgåstårta och smarrig princesstårta. Tydligen åt jag av allt jag blev bjuden på. Det för min tanke till morgondagens invägning. Vill härmed förvarna alla som är känsliga för stora viktuppgångar att inte läsa bloggen imorgon. En del av uppgången är jag själv skyldig till, en del har jag ingen aning om var den kommer ifrån. Vet bara att det inte är ovanligt att jag får såna här veckor. Trist men sant. Har inte varit fokuserad tyvärr.

Föreläsningen igår var intressant och väldigt tänkvärd. Hade dock lite för höga förväntningar på föreläsaren som jag hört så mycket gott om. Men han pratade mycket om hur vi kan styra livet och våra tankar. Att välja att vara optimister istället för pessimister. Då jag är en riktig pessimist förstår ni varför jag var skepitisk till föreläsningen :) Lovar dock att tänka vidare och försöka översätta det hela till något bra i mitt liv.

Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Imorgon ska vi efter jobbet gå och lyssna på Nisse Simonsons föreläsning 'Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?' Ser väldigt fram emot detta eftersom många pratar så gott om hans föreläsningar. Precis den frågeställningen har jag själv. Jag har det så fantastiskt bra- varför mår jag då inte helt bra?

Någon med egna reflektioner?

Surdegsbrödet- så här gick det

För första gången i livet har jag nu bakat surdegsbröd. Började i tisdags och idag var det klart att skicka brödet i ugnen. Kände mig tveksam då jag hört att så många misslyckats. Så här blev det:



Så här ser degen ut som nu står klar i kylen och kan bakas av närsomhelst.



Två bröd i ugnen.



Så här såg det ut när vi åt. Oj vad gott det var!!! Helt perfekt blev det. Känner mig lite stolt som lyckades första gången. Hjälper mig nog inte med viktminskandet men ibland måste man få göra nåt roligt också. Tog superlång tid att göra men väl värt väntan.

Pimpling

Idag fick E följa med U och pimpla. Första riktigt gången de for iväg. Vet aldrig hur långt tålamod en snart 5-åring har så de höll sig i närheten. Efter 4 timmar var det U som föreslog att de skulle bryta upp. Verkar bli en liten tjej som går i fars fotspår. Medan de var iväg tog jag med T och tonåringen och gick en promenad. Med risk för att vara lite tjatig så var det den 6:e gången denna vecka. Känns bra att vara igång igen. Efter promenad lekte T i den framtinade sandlådan medan jag skottade snö- slängde ut på grusgången för att påskynda lite vår. Vi har även hunnit med storstädning av mellanvåningen idag- tänk vad bra man mår när det är gjort. Nu är jag nyduschad, barnen sover och lördagsgottat ikväll blir bär och mörkchoklad i ugn tillsammans med vispad grädde. Ser fram emot det.

Mysfredag

Vet inte vad som hänt med familjen. Känner de min surhet kanske och vill ändra den? :) Efter jag och U promenerat i torsdags kom vi hem till lukten av nybakat. A hade bakat rosenbröd medan vi var borta. Igår fredag kom vi alla hem- åt god fläskfilé med persiljesmör till middag. Sjönk sen ihop och tänkte att nu är det bara att invänta lugnet och tv soffan. Nej då kom A på att vi måste ut och promenera, hon ville göra grönsaksdipp som fredagsmys och några grönsaker hade vi inte hemma. Så det var bara att klä sig och ge sig ut på promenad. Superbra! Har en så lugn tonåring just nu så jag börjar fundera över om det finns någon baktanke som snart kommer fram? Nej jag väljer att tro att hon gillar att umgås med sin mor och sin familj.
Jag älskar då henne och är så glad att hon är min tonåring!

RSS 2.0